STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kje dobiti ProEngineer?

Kje dobiti ProEngineer?

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Kje dobiti ProEngineer?

OdgovorNapisal/-a BlackElvis » 17.10.2006 22:38

Lep pozdrav!
Zanima me kje dobiti ProEngineer oz. če se bolje izrazim ali obstaja študentska/dijaška/trial verzija za brezplačen download (Linux verzija)? Kot pri ArchiCAD-u.

Sem dijak 4. letnika in si originala nekako ne morem privoščiti :)
V ilegalo pa res ne bi rad šel.

Ali je ProEngineer sploh primeren zame?
V mislih imam, da bi se ga naučil in si narisal in potem izdelal napenjalec verige za gorsko kolo. Ker navsezadnje je to možno narediti tudi v AutoCADU-u.
Stvar pa izgleda takole

Hvala za vse odgovore,
Rok
BlackElvis
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a pahl » 18.10.2006 6:23

Pozanimaj se na Audaxu. www.audax.si .Tam ti bodo znali povedati glede programa, ker mislim da so oni edini zastopniki če se ne motim.
Ja program je sigurno primeren zate, sploh pa če hodiš na kakšno tehnično šolo(recimo strojno)
Samo pri tem programu je tako da moraš opravit tečaj ker tam res pridobiš vsaj začetniško znanje ki ti zelo pomaga.

lp
pahl
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a areje » 18.10.2006 8:41

Zdravo!
Pred kratkim sem bil na predstavitvi programa proE v njihovih prostorih. Vodilni tam (žal si nisem zapomnil njegovega imena) je dejal, da si prizadevajo izdati študentsko verzijo programa, ki bi bila popolnoma brezplačna (potrebno le potrdilo o šolanju) z vso potrebno dokumentacijo (helpom v papirnati obliki).
Če se ne motim naj bi bilo slednje "na trgu" v začetku prihodnjega leta. za več info se obrni direktno na njih. (www.audax.si)
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kje dobiti ProEngineer?

OdgovorNapisal/-a Gost » 18.10.2006 9:05

BlackElvis napisal/-a:Lep pozdrav!
Zanima me kje dobiti ProEngineer oz. če se bolje izrazim ali obstaja študentska/dijaška/trial verzija za brezplačen download (Linux verzija)? Kot pri ArchiCAD-u.

Sem dijak 4. letnika in si originala nekako ne morem privoščiti :)
V ilegalo pa res ne bi rad šel.

Ali je ProEngineer sploh primeren zame?
V mislih imam, da bi se ga naučil in si narisal in potem izdelal napenjalec verige za gorsko kolo. Ker navsezadnje je to možno narediti tudi v AutoCADU-u.
Stvar pa izgleda takole

Hvala za vse odgovore,
Rok

Na strojni fakulteti imaš na razpolago tudi druge programe: npr solid Edge, Unigraphics itd.
Za osnovno 3D modeliranje je že nekaj časa večina 3D CAD sistemov dovolj zmogljiva. Pomembna je tudi prijaznost do uporabnika ter seveda cena in hitrost učenja v prvi fazi. Nizka cena sistema je samo začetno mamilo za uporabnika.
Kasneje ko boš postal verziran uporabnik ( in to bo kmalu ) ti bodo največ doprinesli parametri kot so: zmogljivost in nabor funkcij sistema ter hitrost s katero boš lahko obvladal tekoče naloge. Pri CAM pa tudi robustnost sistema in njegove zmožnosti, da ti ne poškoduje obdelovanca itd.
Nekaterih bodočih uporabnikov, ki vstopajo v to sfero ta "druga faza" še ne zanima takoj in/ali v zadostni meri. A že po nekaj mesecih postanejo 3D problemi realnost. Naloge projektanta / tehnologa pa so bodisi dokončane pravočasno in uredu ali pa niso dokončane.

kot vedno je odločitev Vaša.
Gost

OdgovorNapisal/-a BlackElvis » 19.10.2006 18:51

Ok hvala vsem.
Se bom pozanimal. :)

lp
BlackElvis
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a BlackElvis » 22.10.2006 16:15

Še eno vprašanje imam :)

Ali PRO/E deluje pod Linuxom preko wine emulatorja ali je spisan posebno za unix okolje?

Hvala
LP
BlackElvis
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a marjan » 23.10.2006 17:56

Pozdravljen,
Pro/E deluje tudi na Linuxu in za njegovo poganjanje ne rabiš nobenega emulatorja. To pa so imeli že za verzijo Pro/E Wildfire (zdaj je uzunaj že verzija 3.0). Originalna novica: http://www.ptc.com/appserver/wcms/stand ... g_dbkey=21

Lp
Marjan
Nič ni nemogoče, vprašanje je samo čas in denar.
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

problem pri proe

OdgovorNapisal/-a gorann » 15.1.2007 1:26

zdravo!
imam naloozen proe na notebooku. Problem je, ker ko naredim osnovni kvader in ga nikakor nemorem obracat! Govorim za part, mmns solid part... Naj bi ga s srednjim miskinim gumbom obracal, ampak sploh ne deluje. Probal sem tudi z drugo misko pa isti problem!
Miska je bluetooth od logitecha. Druga miska je bila pa na usb priklopljena, katera tud ni delala.
A obstaja kaksna preizkusna verzija, da bi lahk v miru sprobaval za izpit, pa kje jo dobit. Zdj ze 2x nism sel na izpit, ker mi proe nedosegljiv, ta ki je pa nalozen pa nekj se*je. Na svoj pc ga nism mogel nalozit, zato sem ga na notebook.
Prosim za pomoc, lep pozdrav!
Goran!
gorann
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Franci S » 15.1.2007 7:50

Tudi meni miška ni vedno delovala. Nato pa sem poskusil tole:

Srednji gumb na miski mora biti nastavljen kot "Middle button" in ne kot "Double click".

Sedaj pa ni problemov...

Lp, Franci
Za ta denar je tole to!
Franci S
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mbdarko » 15.1.2007 13:32

Na katero strojno šolo pa hodiš da nimajo pro ing.???????????????? :-?
mbdarko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gorann » 15.1.2007 23:53

zdravo!
miska men dela povsod dobro, tud srednji gumb je kot middle gumb vsepovsod, tudi ko brskam po spletu je srednji gumb "srednji gumb" in ne double click. edin ce se kje v proE to nastima, to pa jest nebi vedu kje...
kaj kam hodim v solo, da nimajo proE? hodim na visjo strojno v Celje in tam imamo proE za izpit, treba znat osnove modeliranja-kaj naj ta recem, naj mi zrihtajo program za ucit?dvomim!

lp.Goran!
gorann
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Mojca » 14.6.2007 14:16

Za pridobitev študentske verzije Pro/ENGINEER, pošljite veljavno potrdilo o šolanju za tekoče leto, na naslov :

Audax d.o.o., Tbilisijska 59, 1000 Ljubljana.
Na E-mail info@audax.si pošljite številko mrežne kartice računalnika, na katerem bo licenca nameščena, in poslali Vam bomo licenco ter CD s programsko opremo na vaš naslov.

Vabljeni k uporabi programske opreme Pro/ENGINEER.

Audax d.o.o.
Mojca
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a BlackElvis » 10.8.2007 18:31

Mojca napisal/-a:Za pridobitev študentske verzije Pro/ENGINEER, pošljite veljavno potrdilo o šolanju za tekoče leto, na naslov :

Audax d.o.o., Tbilisijska 59, 1000 Ljubljana.
Na E-mail info@audax.si pošljite številko mrežne kartice računalnika, na katerem bo licenca nameščena, in poslali Vam bomo licenco ter CD s programsko opremo na vaš naslov.

Vabljeni k uporabi programske opreme Pro/ENGINEER.

Audax d.o.o.

Huh, to pa je presenečenje.
Številka mrežne je mišljen MAC naslov?

lp
Rok
BlackElvis
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a gregorci » 10.8.2007 21:16

Tako je. MAC naslov ;)
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zelenc » 11.10.2007 10:26

pozdravljeni

kje pa na kompu dobim tale mac naslov oz stevilko mrezne kartice?

a je to mogoce to pravi postopek : start - run(zaženi) - cmd - getmac
zelenc
Pripravnik
Pripravnik

Naslednja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov