SolidWorks 2008 pomoč!!!
Moderator: -M-
38 prispevkov
• Stran 2 od 3 • 1, 2, 3
Za skrivanje ravnine:
tam v drevesnem menuju (čisto desno) piše nekje bolj na sredini Plane6. Ta napis kliknite z desno tipko na miški in v odprtem oknu izberite Hide (tako se je delalo v 2006 in 2007; 2008 pa žal še nisem preizkusil, samo verjetno je enako)
Ne smete pa pobrisati te ravnine, ker je nanjo vezana skica za utor!
Pri modelirnikih je (vsaj pomojem) logika, da se vse kotira na skicah iz katerih se nato izvleče ali izreže neko obliko in pa da se določi npr. globino izreza itd...
Potem sam model se pa skotira v načrtu...
Drugače, če pa želite, da se mere vidijo že na samem modelu, medtem ko modelirate, pa izberete Sketch, in nato Smart Dimensions (to je tako, kot bi izbrali risanje kroga, le da tukaj izberete Smart Dimensions) potem pa kliknete npr. stranico, ki jo želite kotirati, ali pa krog ali razdlajo med 2 stranicama(kliknete najprej 1. nato 2.)...
Drugače pa predlagam, da si enkrat vzamete čas ter preberete vsaj opis vseh funkcij, ki jih ponuja SW (najdete v vključeni pomoči), tako da boste poznali osnovne pojme in boste lažje sledili pomoči na forumu.
p.s.
Vidim, da še nimate poinštaliranega Toolboxa, ali to stvar poznate?
tam v drevesnem menuju (čisto desno) piše nekje bolj na sredini Plane6. Ta napis kliknite z desno tipko na miški in v odprtem oknu izberite Hide (tako se je delalo v 2006 in 2007; 2008 pa žal še nisem preizkusil, samo verjetno je enako)
Ne smete pa pobrisati te ravnine, ker je nanjo vezana skica za utor!
Pri modelirnikih je (vsaj pomojem) logika, da se vse kotira na skicah iz katerih se nato izvleče ali izreže neko obliko in pa da se določi npr. globino izreza itd...
Potem sam model se pa skotira v načrtu...
Drugače, če pa želite, da se mere vidijo že na samem modelu, medtem ko modelirate, pa izberete Sketch, in nato Smart Dimensions (to je tako, kot bi izbrali risanje kroga, le da tukaj izberete Smart Dimensions) potem pa kliknete npr. stranico, ki jo želite kotirati, ali pa krog ali razdlajo med 2 stranicama(kliknete najprej 1. nato 2.)...
Drugače pa predlagam, da si enkrat vzamete čas ter preberete vsaj opis vseh funkcij, ki jih ponuja SW (najdete v vključeni pomoči), tako da boste poznali osnovne pojme in boste lažje sledili pomoči na forumu.
p.s.
Vidim, da še nimate poinštaliranega Toolboxa, ali to stvar poznate?
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

majstor9 napisal/-a:Tukaj je moj problem:
1218482998_utor.zip
Plane6 klikni z desno tipko na miški in potem še klikni ikono, ki je prikazana kot očale!
advokati niso za strojnike
- advokat
- Strokovnjak

Sedaj odvisno ali imate takšno različico SW, ki ima Toolbox vključen v paket... poskusite ga poinštačirati takole:
izberete okno Tools/Add-Ins nato se odpre svoje okno kjer daste kljukico pred SW Toolbox in SW toolbox browser.
izberete okno Tools/Add-Ins nato se odpre svoje okno kjer daste kljukico pred SW Toolbox in SW toolbox browser.
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Poskušal sem vendar zaman. Vse sem obkljukal vendar nobenega rezultata. Priložil sem sliko, kaj sem naredil.
1218548992_neimenovana.zip
Dajte mi napotke za naprej. Prosim?! Kaj vse dobim v toolbox-u?
Upam, da se vam bom kdaj lahko oddolžil za čas, ki ga zapravljate zame. Mogoče vam bom pa jaz kdaj pomagal, če bo le v okviru mojih zmožnosti.
1218548992_neimenovana.zip
Dajte mi napotke za naprej. Prosim?! Kaj vse dobim v toolbox-u?
Upam, da se vam bom kdaj lahko oddolžil za čas, ki ga zapravljate zame. Mogoče vam bom pa jaz kdaj pomagal, če bo le v okviru mojih zmožnosti.
- majstor9
- Strokovnjak

Kaj je to toolbox?...preberi.
http://www.ib-caddy.eu/solidworks/index ... &Itemid=34
Mislim, da imaš ti inštalirano osnovno verzijo solidworks, kjer toolboxa ni poleg, kot vidiš če si malo pregledal link, so verzije, ki vsebujejo toolbox
SW office profesional...SW office premium.
LP.
http://www.ib-caddy.eu/solidworks/index ... &Itemid=34
Mislim, da imaš ti inštalirano osnovno verzijo solidworks, kjer toolboxa ni poleg, kot vidiš če si malo pregledal link, so verzije, ki vsebujejo toolbox
SW office profesional...SW office premium.
LP.
- advokat
- Strokovnjak

Tako, kot je že g.advokat omenil, je vaša verzija osnovna in nima skoraj nobenih dodatnih add inov.
Vendar pa to ni kriza, saj lahko večino elementov prenesete iz raznih brezplačnih spletnih knjižnic, nekatere dobite na proizvajalčevih straneh...
Edino malo je problem, ker potem nimate skic standardnih profilov, cevi itd...
Vendar pa to ni kriza, saj lahko večino elementov prenesete iz raznih brezplačnih spletnih knjižnic, nekatere dobite na proizvajalčevih straneh...
Edino malo je problem, ker potem nimate skic standardnih profilov, cevi itd...
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Ok. Zdaj imam SW Office premium-zelo dobra stvar. No pa se mi je spet zataknilo. Ustvaril sem zobnik in vnesel podatke, ki jih je zahteval:modul, premer luknje, št. zob, širino zobnika ostalo je preračunal sam. Vendar nikakor ne morem kotirati premera zobnika. Ko dvokliknem na zobnik sam skotira premer vendar, ko kliknem drugam izgine. Mučim se že uro in pol in mi ne uspe. Nicomajstr in advokat prosim če mi še tukaj pomagata potem pa vas bom res nehal najedati. Hvala.!?
Tukaj je moj primer:
1218570391_zobnik1.zip
Še tako:
1218570430_zobnik2.zip
Vse to potrebujem za risanje gredi in zobnikov,ki jih sicer tudi izdelujem in bi jih želel tudi na papirju. Saj veste-novi časi.
Tukaj je moj primer:
1218570391_zobnik1.zip
Še tako:
1218570430_zobnik2.zip
Vse to potrebujem za risanje gredi in zobnikov,ki jih sicer tudi izdelujem in bi jih želel tudi na papirju. Saj veste-novi časi.
- majstor9
- Strokovnjak

SW pa res potegne vase
še mene je ponovno potegnilo
(čeprav se ne morem lotiti modeliranja stvari za vajo - stvar ki jo modeliram mora biti namenjena izdelavi...)
Drugače pa ne vem v čem je vaš problem (ne vem kako ste prišli do tega rezultata...)
Če se prav spomnim, se je dalo kotirati zunanji radij zobnika tako, da se klikne čisto zunanji del zoba (samo tisto čisto zunanjo daljico), nato pa se pokaže simbol, ki označuje, da je to zunanji polmer iz tega pa bi se potem verjetno dalo skotirati premer...
Žal imam sedajle odrtih preveč za pomnilnik požrešnih programov, da bi lahko sploh odprl dodatek za risanje zobnika, tako da ne morem preizkusiti...
Drugače pa ne vem v čem je vaš problem (ne vem kako ste prišli do tega rezultata...)
Če se prav spomnim, se je dalo kotirati zunanji radij zobnika tako, da se klikne čisto zunanji del zoba (samo tisto čisto zunanjo daljico), nato pa se pokaže simbol, ki označuje, da je to zunanji polmer iz tega pa bi se potem verjetno dalo skotirati premer...
Žal imam sedajle odrtih preveč za pomnilnik požrešnih programov, da bi lahko sploh odprl dodatek za risanje zobnika, tako da ne morem preizkusiti...
- Nicomajstr***???***
- Strokovnjak

Kot vidim, si nisi prebral osnove kotiranja, ki sem ti jih priporočal...
Torej na sliki 2 je prikazan polmer 126 mm, pred njim je ena grška črka, mi smo temu včasih rekli veliki sigma,ponavadi predstavlja neko vsoto...skratka, to v tvojem primeru pomeni da je premer odvisen od nekaterih faktorjev (za njega so nastavljene neke enačbe, sicer pa kot vidim izdeluješ zobnike, veš od česa je odvisen premer zobnika).
Gremo zdaj k nalogi.
Če bi rad kotiral zunanji premer, ali katero drugo mero, vstaviš tale zobnik v drawing.
Part lahko pustiš odprt...
File,new, drawing,ok, izbereš format "papirja",ok.
Na levi strani se ti pojavi okence ( part,asembly insert) in v njem naziv tega tvojega zobnikeca, ga dvakrat klikni in povleči v risbo...tu (v drawingu) ga lahko poljubno kotiraš, režeš itd.
Če bo prišlo do problemčkov pa se javi.
Torej na sliki 2 je prikazan polmer 126 mm, pred njim je ena grška črka, mi smo temu včasih rekli veliki sigma,ponavadi predstavlja neko vsoto...skratka, to v tvojem primeru pomeni da je premer odvisen od nekaterih faktorjev (za njega so nastavljene neke enačbe, sicer pa kot vidim izdeluješ zobnike, veš od česa je odvisen premer zobnika).
Gremo zdaj k nalogi.
Če bi rad kotiral zunanji premer, ali katero drugo mero, vstaviš tale zobnik v drawing.
Part lahko pustiš odprt...
File,new, drawing,ok, izbereš format "papirja",ok.
Na levi strani se ti pojavi okence ( part,asembly insert) in v njem naziv tega tvojega zobnikeca, ga dvakrat klikni in povleči v risbo...tu (v drawingu) ga lahko poljubno kotiraš, režeš itd.
Če bo prišlo do problemčkov pa se javi.
- advokat
- Strokovnjak

Še ena za vas pomoje enostavna stvar zame pa velik problem. Ko narišem valj oz., ko začnem risati gred ne morem najti središča valja, da bi narisal preostali(debelajši oz. tanjši) del gredi. Quick snaps ne morem uporabiti, ker je zasenčen. Pomagajte??....!!!???
- majstor9
- Strokovnjak

38 prispevkov
• Stran 2 od 3 • 1, 2, 3
Vrni se na ProEngineer Wildfire
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov