STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mechanica - Run Completed with Fatal Error

Mechanica - Run Completed with Fatal Error

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Re: Mechanica - Run Completed with Fatal Error

OdgovorNapisal/-a moi » 9.8.2014 18:56

vili ali areje,
kako delas v creo z jeklenimi profili, če nimaš tiste AFX al kaj je že, ki je plačljiv (tako drag kot celotna licenca crea se mi zdi)?
extrudiraš vsak part posebej?
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a areje » 9.8.2014 19:39

Moi,
Žal ti ne znam pomagati...saj večinoma delam le s Creo Simulate; okolje Creo Parametric pa potrebujem le za potrebe predpriprave numeričnega modela.
Najino edino upanje je torej Vili :D (ali pa mogoče še kdo drug iz foruma). Sicer pa povprašaj na Audax.
Lp, Anže
areje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 9.8.2014 20:48

če imam dva tri profile, naredim z extrudom, imam "kao" neko knjižnico profilov, za večje sestave, hale, pa z af..., gre z njim res lepo, ja so ga, se mi zdi naredili nemci, nisem pa zlagal resnih konstrukcij že par let
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 9.8.2014 21:35

kaj pa za kaj vmes, ce je recimo kaksna manjsa konstrukcija alpa tekoči trak (ali kaj podobnega pač)?
tut z extrudi? saj verjetno bi se dalo ja, tut mas neki ze v audax paketu... vrzes vse v sestav, potem pa raztegujes po zelji. ne tako ucinkovito, da se pa.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Ghost12 » 4.9.2014 19:30

areje napisal/-a:
Ghost12 napisal/-a:Kak je pa kaj z varnostnim koeficientom? Ali ga sploh upošteva, ali kje bi se to dalo nastavit, če sploh...?

Ghost12 napisal/-a:To mislite pri materialu pod Properties --> Material limits?

Če pri materialnih lastnostih podaš porušitveni kriterij, potem je (glede na izbrani kriterij) potrebno določiti še ustrezno materialno karakteristiko. Tekom vrednotenja rezultatov (post-processing) nato izbereš opcijo "Failure index", ki je dejansko varnostni faktor glede na prej podano materialno karakteristiko (npr. mejo tečenja).
Slika1.jpg

Ghost12 napisal/-a:Se pravi, če bi mene zanimalo kaj bi se zgodilo pri recimo 1,5 kratni obremenitvi moram jaz to ročno samo obremenitev spremenit?

Kot je že bilo omenjeno, zaradi linearnosti lahko dobljeni rezultat poljubno skaliraš. To lahko sicer delaš "na peš", lahko pa izkoristiš princip superpozicije, katerga omogoča pro/Mechanica oz. Creo Simulate. Pomembno je le, da imaš vsaj dva obremenitvena primera (dva loadset-a), katera tekom vrednotenja rezultatov nato ustrezno skaliraš.
Slika2.jpg

Ghost12 napisal/-a:Evo pa mi je uspelo :D. Je bil problem, da ni blo posnetja na rebru :D

Mi lahko pošlješ sestav, da vidim če je šlo res samo za posnetje? Glede na prikazano sliko sumim, da gre za problem mreženja oz. nepodprtih prostostnih stopenj na nekaterih vozliščih elementa. Slednje bi lahko tudi ugotovil preko modalne analize (gibanje togega telesa oz. opcije "rigid mode search").

No sicer malce pozno pa vseeno.
Bom tele zadeve, ki ste mi jih lepo opisali nastavil. Modela pa ne bi pošiljal.

Edit: Pa že spet ne gre. Kje pa se nahaja tale modalna analiza? Sem že vse preiskal pa nisem videl.
Ghost12
Pripravnik
Pripravnik

Prejšnja

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov