STROJNISTVO.com • Poglej temo - Dwf--> Pro/E

Dwf--> Pro/E

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Dwf--> Pro/E

OdgovorNapisal/-a valdo » 11.3.2008 15:14

Kako se iz datotek DWF tvori vektorski file - model za Pro\E
Hvala, lp
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dablyx » 11.3.2008 15:54

Če to hočeš početi neposredno potem najprej odpri .DWF v ProE-ju in shrani. S tem dobiš datoteko .DRW Potem odpreš nov kos (File-New) in greš v extrude oz. revolve (struženi del). No potem pa izbereš Sketch-Data From File-File System in ti uvozi tvoj .DWF.
Seveda vse pod pogojem, da imaš izvorno datoteko v merilu 1:1.

Direktno se ne da ustvariti iz .DWF datoteke, ki je 2D, kar 3D model v ProE-ju. Dejansko ga moraš zmodelirati po ribi, ki jo imaš.

Upam da sem pomagal.

Lp Damjan
Dablyx
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a valdo » 12.3.2008 8:07

Damjan hvala za hiter in temeljit odgovor, problem pa je da ko si hocem v skicirko poklicati ta DWF file (Sketch-Data From File-File System)ga sploh ne vidim -> No Pro/E ga noce prikazati.
Kolega se veliko vec razume v to(skoraj strokovnjak) in mi je naredil pretvorbo s pomocjo AutoCad-a (mislim-nisem preprican) naredil je .igs fail. Sedaj lahko to odprem v Pro/E 3d model(110 kosov) vse lepo zgleda, ampka se vedno na komadu ne morem nic spremeniti oz. editirati dimenzije.
Da se povem da je orginal narejen z invertorjem, skupaj je kakih 110 kosov, kaj partov kaj assemblyjev. Jaz imam samo .DWF file tako da ogrginalni file od invertorja mi ni dostopen.
Hvala,Lp
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dablyx » 12.3.2008 12:58

Ok. Zato sm kot prvi korak napisal, da lepo shranis v ProE-ju, da bobis kompatibilen file (.DRW).
.DWF-ja ne pokaže, ker ni direktno kompatibilen z ProE-jevim Sketc-erjem. Lahko ga odpreš direktno z File-Open izbereš 'All files' in mislim da ti ga pokaže kot risbo. Z 'uvoženimi' datotekami pa je vedno tako, da se ne da spreminjati ničesar.

Novi Wildfire 4.0 bo tega zmožen vendar pa ga za enkrat še ni v Sloveniji.

So pa .igs ali .stp univerzalni formati, ki jih lahko odpre vsak 3D modelirnik.

Nekje sem slišal, da se lahko te datoteke spreminjajo recimo z SolidWorksom kaj več pa nevem ker nimam izkušenj z njim.

Ponavadi se dobi končne modele katere naj se ne-bi spreminjalo, seveda če pa je sedaj potrebno popraviti veliko zadev, pa je potrebno celoten sestav skreirati v ProE-ju.
En način ti lahko tudi svetujem, da kose, ki so vredu in jih ni potrebno sreminjati enostavno uvoziš, kose, ki pa imajo spremembe pa skreiraš znova.

Lp Damjan
Dablyx
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 12.3.2008 14:20

V Solid Edge ali v NX lahko vsako uvoženo geometrijo že od nekdaj parametrično spreminjamo.

Razlog zakaj tega Pro/E in še kdo ne more storiti je zato, ker nima ustrezne matematične podpore k temu.

Solid Works pa ima od Siemens PLM edini zakupljen tudi tisti del mat. jedra, ki podpira 3D spremembe. Imenuje se 3D CGM. Vse več svetovnih podjetij kupuje to in podobno tehnologijo od nas. To dokazuje, da je razvoj Parasolida zelo daleč pred ostalimi.
Posledici tega sta predvsem dve:
1. Sistemi večinoma uporabljajo kombinirane matematične algoritme, ker vseh svojih nimajo dovolj razvitih
2. Siemens PLM ( prej UGS )ima zato že od leta 2004 popolno kontrolo nad ostalimi ponudniki ( 55 jih je že ) tovrstne CAD/CAM opreme.
Pogodbe, ki se zanavljajo na vsakih 5 let se lahko obnovijo ali tudi ne !
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 12.3.2008 19:35

Pozdravljeni

Spoštovani g. DynaVox. Prosim za kratko demonstracijo parametričnega spreminjanja uvožene geometrije v NX4. Pa ne napisat, da lahko pridem k Vam, v ITS. Dajte tukaj pokazat, da bodo tudi drugi imeli kaj od tega, jaz pa se bom nekaj naučil.

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a valdo » 12.3.2008 22:10

Hvala vsem za pojasnila. Strinjam se da to ni tema kjer bi se kdo hvalil, kaj kateri software zmore in kaj ne. Mene je konkretno zanimala najkrasja pot kao priti do uporabnega file-a z vektorsko geometrijo, ker pa mi je najblizi in ker z njim najvec delam (Pro/E) sem konkretno napisal za njega (vektorski zapis med drugim premore tudi CorelDraw, AutoCad, ...) Preprican pa sem, da vsak softwer ima svoje pomanjklivosti (Ahilove pete) oz. podrocja na katerih ni tako ucinkovit, ampak prosim ne vpletajte tega tu.
Konkretno pa ce koga zanima gre za izdelavo igrace - modela :) , rabim vektorski zapis za CNC razrez,nimam casa to na roko pocet.
V tisitih DWF file pa je 3D model celi in nekaj 2D risb, niso vse,to sedaj vem ko imam ustrezni software za pregled DWF file-ov.

Lp, V
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 13.3.2008 7:37

CADfreak napisal/-a:Pozdravljeni

Spoštovani g. DynaVox. Prosim za kratko demonstracijo parametričnega spreminjanja uvožene geometrije v NX4. Pa ne napisat, da lahko pridem k Vam, v ITS. Dajte tukaj pokazat, da bodo tudi drugi imeli kaj od tega, jaz pa se bom nekaj naučil.

LP

Jože

Hvala za vprašanje,

O temu je bilo pred časom že govora na temu forumu.
Ponovno prilagam naslov iz ITS spletne strani.

http://its1.strani.com/?page_id=8

Posnetih je 9 filmov skupaj s kodekom.
Takšno delo je primerno npr za uvožene STEP datoteke in drugo. Vsaka sprememba je parametrična.
Spletna stran je bila v celoti renovirana včeraj. Linki na te filme bodo dodani kmalu.
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a valdo » 13.3.2008 7:57

Za reklamo pa se eni zelo trudijo, povezavo na domaco stran prilepijo takoj, kot da jih je v SLO prostoru tesko najti.

PROSIM ODPRITE SI NOVO TEMO ZA MERJENJE MOCI :evil: !

Problem se ze razresil.

HVALA , Lp
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov