Napisal/-a maxs » 5.9.2008 19:36
Tako kot je CADfreak napisal če misliš na prereze in tehnišno dokumentacijo že v času modeliranja pol si res zelo poenostaviš zadeve. Nato samo noter namečeš poglede prereze, detajle ipd. ter rečeš prikaži dimenzije jih urediš dodaš znake za površino ipd.
Jaz sem pa model uvozil preko (step formata) tukaj pa ni nič pripravljeno, ni srednjic ali ravnin ničesa ni. In ne moreš prikazat dimenzij ker jih ne prikaže. Ker pa orodne vrstice (zgoraj na sliki) ni da bi lahko kar kliknil (radius, premer, dolžina, kot, ) in samo nametal dimezije se moreš poslužit tega: insert- dimension - new references,,
in to je zamudno ko nevem kaj plus tega da s kotira tak da so pomožne črte na koti totalno zgrešene(skoraj vse) in jih je treba vse popravlat ali prestavlat, potem se mantraš z srednjicami ker opcija srednjice, simetrale ne obstaja da bi kar klikno in jo narisal, potem kak bi var narisal recimo kotni zvar narišeš trikotnik in bi rad da ga polno šrafira, opcije šrafure s katero bi poljubno zaprto geometrijo šrafiral ni.
In take ter drugačne razne malenkosti,bog ne daj da probam kako pločevino razvit in ji grem pol en kup tistih radiusov kotirat.
Nevem no vglavnem moja ocena drawing modula je bolj pri dnu.