STROJNISTVO.com • Poglej temo - Povezanost risbe in modela

Povezanost risbe in modela

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Povezanost risbe in modela

OdgovorNapisal/-a maxs » 7.10.2008 10:05

Kaj v proE se res ne da nikak prevezat risbe, imam dva enaka modela, kaj res je treba za vsakega risbo posebej delat al kak je to, se ne da nikak to da bi risbo nekak kopiral in jo pol povezal z drugim modelom ki je enak, samo da eden je verzija a drugi pa verzija b. torej zaj morem naredit vse risbe za verzijo a pol pa še enkrat za verzijo b ki je ista samo da so vijaki večji.

tu mi ni neke logike to se more dat nekak kopirat, to pomeni da delaš isto stvar dvakrat, namesto 100ur porabiš 200 ur za brezveze ker se na kopirat risba tak da bi jo lahko posodobil z drugiga modela, ki ima samo vijake daljše.

hmm

vaše mnenje???

sedaj pa napnite možgane ker jaz nebom dvakrat delo isto samo zato ker so na enem modeli daljši vijaki.

LP
maxs
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Povezanost risbe in modela

OdgovorNapisal/-a baklava » 7.10.2008 10:28

maxs napisal/-a:Kaj v proE se res ne da nikak prevezat risbe, imam dva enaka modela, kaj res je treba za vsakega risbo posebej delat al kak je to, se ne da nikak to da bi risbo nekak kopiral in jo pol povezal z drugim modelom ki je enak, samo da eden je verzija a drugi pa verzija b. torej zaj morem naredit vse risbe za verzijo a pol pa še enkrat za verzijo b ki je ista samo da so vijaki večji.

tu mi ni neke logike to se more dat nekak kopirat, to pomeni da delaš isto stvar dvakrat, namesto 100ur porabiš 200 ur za brezveze ker se na kopirat risba tak da bi jo lahko posodobil z drugiga modela, ki ima samo vijake daljše.

hmm

vaše mnenje???

sedaj pa napnite možgane ker jaz nebom dvakrat delo isto samo zato ker so na enem modeli daljši vijaki.

LP

moje mnenje je, da bi lahko bil vsaj malo bolj prijazen, ker ti iščeš pomoč. zakaj bi nekdo napenjal možgane in prišparal 100 ur neprijazni osebi?

vaja dela mojstra, ko boš 3-4x ponovno narisal vse risbe ti bo že jasno kaj moraš naredit.

počasi dojemam in razumevam g. Žerjavarja, ko "nadleguje" in išče le malo prijaznosti in zahvale za svoje nasvete in pomoč....

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a valdo » 7.10.2008 10:28

Ce bi napel ti mozgane in se malo potudil sploh nebi imel dodatnega dela.
Dva nacina:
A) izdelas varianto v family table, malo bolj zahtevno je pa zelo univerzalno in uporabno

B) Save AS, model in risba morata imeti isti imeni, ko mas prvega gotovega in imas izdelano risbo za njega, gres na model in ga shranis pod novim imenom (Save As)in ti avtomatsko tvori zraven tudi risbo. Nato pa novi model spremenis, fanj je ce imas vijacno robo v family table ker potem delas samo REPLACE in ti na risbi ne falijo baloni za pozicije.

Lp, pa pogosteje napenjaj mozgane.
valdo
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov