STROJNISTVO.com • Poglej temo - WildFire - počasnost

WildFire - počasnost

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

WildFire - počasnost

OdgovorNapisal/-a kEKS » 24.5.2004 14:59

A ste opazli kak je Wildfire dost bolj pocasen pri obracanju komada ?
Jaz imam amd xp 2000+
512 ddr ram
gf4 mx 64 ddr

Prejsna verzija mi je delala zelo lepo pa pa steka in zatika,
imate podobne izkusnje ?
kEKS

OdgovorNapisal/-a Coyote » 24.5.2004 19:37

Ne pričakuj na nekem igračkastem računalniku hitrosti pri takem programu, kot je Wildfire. Imaš preslabo grafično kartico, premalo spomina in celo morda preslab procesor. Modeliraš lahko pa sicer še vedno nezakomplicirane sestave.
Coyote
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zupi » 24.5.2004 20:15

Hello KEKS :wink:
Osebno nisem opazil nobene razlike pri obračanju, pa mam za odtenek slabšo mašinco kot ti!
Pri meni je napram 2001-ki razlika le v večji požrešnosti pri ramih.
Modeliraš lahko pa sicer še vedno nezakomplicirane sestave.

Z malo potrpežljivosti se kr dost da! V času ko se ti asembly odpira al pa regenerira si nardiš kakšen toplel sendvič, greš na wc,... pa je zadeva rešena :D
LP
:wink:
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a kEKS » 25.5.2004 6:47

Se enkrat.
Steka pri obracanju komada in ne assemblyja.
Komad je lahko samo kocka pa ne dela gladko.
Pri 2001 je stekal komad parta velik 30 mb.
Zdaj pa navadna kocka steka.
Imam prizgan open gl.
So se kje kake dodatne nastavitve ?
kEKS

OdgovorNapisal/-a zagara » 25.5.2004 7:02

Jaz pa bolj kot počasnost opažam njegovo nestabilnost. Najpogosteje ga "odbije" ko popravljam kakšen feature, posebej pri radiusih. Včasih pa tudi med zbiranjem direktorijev na levi strani po explorerju.
To se dogaja kljub temu da nimam igračkaste mašine (PIV 2.66, 1Gram, nvidia Quadro).
Lep pozdrav, Andrej
zagara
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masterr » 25.5.2004 10:07

Ce imas tezave pri obracanju kosa:
1. View Mode On/Off
2. Ce imas slabo graficno zelo pomaga ce izklopis blended background
masterr

OdgovorNapisal/-a kEKS » 25.5.2004 16:06

Hvala masster !

Tale blended backgraund je kriv, brez dela dost lepse oz.
tak kot stari dober 2001.
Tale WF so malo zajebal poooolno hroscev. :cry:
Ideje so dobre, le realizacija je zelo slaba.
kEKS

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 25.5.2004 21:09

Pozdravljeni.

Zanimivo, sam imam doma stroj, ki je procesorsko šibkejši (AMD 1700XP, 1GB Ram, Grafa GF2 Pro tweakana v Quadro 2 pro), vendar ni nobenih problemov pri sukanju senčene ali wireframe grafike (trenutno sučem sestav s cca 50 sestavni deli brez problemov. Pa še nastavitve za kvaliteto krivulj imam na "high", ter kvaliteto senčenja na 5). Sam nisem opazil nobene razlike med "blendanim" ozadjem in enobarvnim (Sam imam kljub temu ozadje nastavljeno na črno). Aja, pri nastavitvah "display while spining" ne obkljukati možnosti "silhuete edges". Pri tej možnosti poklekne tudi ta pravi Quadro...

V službi pa imam pravo mašino (dual xeon 2.8, 1GB Ram, Quadro 980). Tukaj je seveda grafika hitrejša, a pri omenjenem sestavu ni velike razlike. Zadeva bi verjetno bila pri kompleksnejših sestavih bolj opazna.

Kar se pa stabilnosti tiče, opažam, da je WF1 močno odvisen od zadostne količine pomnilnika. Kolega ima za te namene podhranjeno mašino (P4 1.5, 256 MB Ram, GF 2 z 32 Mb Vram (tweakan na Quadro). Njemu se isti datecode sesuva bistveno pogosteje, meni pa praktično ne (edino doma ima WF navado, da če jaz skočim na kavo, potem čez nekaj časa odide tudi on, samo da ne pride nazaj s kofeta :P ). Zanimivo, da grafika na tej mašini tudi v redu deluje.

Kar se pa hroščatosti tiče, niti ne opažam kaj posebnega, edino pri izdelavi coposite date curve imam težave.

Pa fajn delo z WF Vam želim

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a franca » 26.5.2004 18:16

Intel je sigurno zgrešen nakup za proe. Za primerjavo naj povem, da recimo AMD1700XP izračuna Gouge Check pribl. 60% !!! hitreje kot P1500. Enako velja tudi za višje procesorje. Dvo ali več procesorska plošča pa tudi ne pride do izraza, če tega program ne podpira (koristi samo en procesor). Do razlike pride samo pri delu z već aplikacijami.

Lp B
franca

OdgovorNapisal/-a Gost » 28.7.2004 15:31

izklopi si prelivanje barve v ozadju in si naredi enoarvno ozadje (v System Colors)
Gost

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov