STROJNISTVO.com • Poglej temo - Uvoz stepov v Creo7

Uvoz stepov v Creo7

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Uvoz stepov v Creo7

OdgovorNapisal/-a strojnik007 » 18.5.2022 21:53

Zdravo,
V Creo7 večkrat odpiram modele, ki so risani v drugih programih. Potem pa imam težavo, da ko spremenim natančnost modela na željeno, mi model spremeni v površine, iz tega pa se ne da narediti prav veliko. Čarovnik za popravilo je pa zelo komplicirano narejen. Zanima me kako rešujete te težave, če se vam pojavljajo?
strojnik007
Novinec
Novinec

Re: Uvoz stepov v Creo7

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 19.5.2022 7:25

Pozdrav

V pogovornem oknu imaš nekaj možnosti za nadzor modela pri uvažanju. Klikni na gumb "details" pri opciji "profile".

Odpre se ti pogovorno okno "STEP - Import Profile". Na izbirnem seznamu z nazivom "Model Accuracy" so tri možnosti in sicer: "Automatic", "Internal" in "External". Privzeto je nastavljeno na "Automatic" in takrat Creo geometrijo uvozi v privzeti natančnosti (ta je sedaj 0,01 absolutno).

Jaz imam najboljše izkušnje z nastavitvijo "External", ki uvozi model v njemu lastni natančnosti. Takrat je najmanj možnosti, da pride do nezaprte geometrije.

Tretja opcija pa je uporaba predlog (template). Pripraviš si predlogo (tempalte - startpart ali start assembly) v preciznosti, ki jo želiš. V prej omenjenem pogovornem oknu ("STEP - Import Profile") zgoraj obkljujkaj možnost "Use template" in potem s klikom na "Options" (part ali assembly) izbereš ustrezno predlogo (startpart, start assembly). Če pustiš možnost pri "Model Accuracy" na "Automatic", se bo model uvozil v natančnosti, kot je nastavljena v predlogi.

Kot omenjeno, je najmanj težav če se modle uvozi v njegovi natančnosti. Z vsako spremembo le-te so možnosti velike, da pride do nezaprtega modela. In takrat se krpanju ne moreš izogniti. Jaz sem šel na Audax-ovo šolanje in ni zastonj to dvodnevni tečaj....

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a strojnik007 » 19.5.2022 11:49

Zdravo,

Hvala za odgovor. To včasih deluje ja, kdaj pa je problem da že v lastni natančnosti ne odpre kot solid. Ugotavljam da ima creo pri tem kar precejšne težave ja. Je večkrat potrebno kar nekaj improvizacije.

LP
strojnik007
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a anze4 » 24.5.2022 5:39

Če potrebuješ ti lahko popravim model, sem jih že kar nekaj, imam precej hitro popravljeno.
LP
anze4
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a slemenc » 7.6.2022 9:27

V kolikor si prijavljen na Audax Creo novice, si ravno danes prejel nekaj nasvetov za uvoz in izvoz modelov v drugih formatih. Najlažje je če uporabiš kar njihovo predlogo, v kolikor pa je model bolj "uničen" je pa uporaba import doctorja nujna.

pripenjam ti še povezavo:
https://ti.audax.si/novica/aplikativne- ... dium=email
slemenc
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov