STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mehanizem

Mehanizem

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Mehanizem

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 30.3.2006 15:12

Lp!

Izdelujem mehanizem zaenkrat nekaj enostavnega. Izdelujem s pomočjo Čretnikove knjige. Vse skupaj sem lepo sestavil, ko hočem premikat določen predmet posebej še gre tako kot sem omejil. Ko pa hočem določiti kinematično lastnost sklopa se mi pa ustavi. V knjigi mi piše naj v oknu Cam-Follower Connections označim autoselect in naj pokažem na na površino dotika prvega dela. Jaz sem označil vse kar je bilo možno pa me še vedno ne pusti na Cam2 tako da nevem kaj bi še lahko naredil. Prosim za pomoč. Hvala.
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a zupi » 1.4.2006 14:30

Živjo Urban,
poglej si tale mehanizem, kjer sem uporabil cam, pa ti bo mogoče potem bolj jasno.

http://www.gimehost.com/pXyEXl8zfUr3F0sO9MdE

LP
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 3.4.2006 17:53

Ponovno lp
S pomočjo izdelka sem ugotovil, kako se naredi mehanizem. Ugotovil pa sem da je za vsak del mehanizma posebej izbrana barva. Zanima me, kje se ti predmeti obarvajo ker je to potem bolj pregledno. Niti malo ne vem kaj moram klikniti da bi se mi predmet obarval. Hvala in LP
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a zupi » 3.4.2006 19:34

macesnovc napisal/-a:Ponovno lp
S pomočjo izdelka sem ugotovil, kako se naredi mehanizem. Ugotovil pa sem da je za vsak del mehanizma posebej izbrana barva. Zanima me, kje se ti predmeti obarvajo ker je to potem bolj pregledno. Niti malo ne vem kaj moram klikniti da bi se mi predmet obarval. Hvala in LP

View --> Color and apperance...
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 7.4.2006 16:41

Lp
Ponovno imam težavo z mehanizmom. In sicer, ko v tek spravljam zobnike. Vse lepo deluje in se premika tako, kot sem omejil, le če pogledaš bližje opaziš, da je zob enega zobnika zajeden v drug zobnik (zob v zobu) zanima me kako in kje se to omeji, da do tega nebi prihajalo.

Hvala.
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a macesnovc » 13.4.2006 17:45

Lep pozdrav! Bi mi lahko prosim nekdo pomagal. To delam za seminarsko nalogo in bi rad da mi uspe ugotoviti še to težavo, s katero se ukvarjam. Hvala in lp!
Urban
macesnovc
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov