STROJNISTVO.com • Poglej temo - Audax nastavitve

Audax nastavitve

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Audax nastavitve

OdgovorNapisal/-a Torn » 3.7.2007 19:34

Pozdravljeni

Od Audax-a sem dobil študentsko verzijo ProE in tudi njihove nastavitve. Sama inštalacija ProE mi ni delala težav, imam pa težave z namestitvijo Audax-ovih nastavitev.
Torej, zanima me kako pravilno namestiš Audax-ove nastavitve?

Najlepša hvala za odgovore.
Torn
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pillar » 4.7.2007 19:39

Kar težko verjamem, da poleg ni nobenih navodil za instalacijo. Zato, ker ni prav enostavno.

Pišem po spominu še iz prejšnjih verzij, ker WF3 še ne uporabljam. Torej, direktorij Audax v bistvu ni važno kje je, da le pravilno vpišeš pot do njega. Ampak običajno je takole:

Lokalni disk D
__- PTC
_____+ Audax
_____+ Proe_WF3
__- Projekti

Zagonske nastavitve in poti do direktorija Audax so zapisane v mapi D/PTC/proe_WF3/text/config.pro. Če to mapo odpreš z Wordpadom, lahko opaziš precej vpisanih poti do raznih map v direktoriju Audax. Če imaš posneto vse, kot je opisano, moraš poti popraviti, da izgledajo takole:

$PRO_DIRECTORY\..\AUDAX\configs
$PRO_DIRECTORY\..\AUDAX\configs\bom.fmt
$PRO_DIRECTORY\..\AUDAX\dwg_detail_dir\audax.dtl
...
(vpis poti je enak vedno, če sta direktorija Audax in Proe_WF3 posneta v istem direktoriju)

Sedaj bi Proe že moral brati audaxove nastavitve, zato naslednji korak ni nujen, olajša pa vsakokratno nastavljanje Working directory-a. Pa še nastavitve so "na dosegu roke".

V direktoriju "Projekti" imaš stvari, ki jih modeliraš in je tvoje Izhodišče/Start dir. To nastaviš v ikonci na namizju, vendar ne na originalnih ikoncah, ampak moraš naresti novo bližnjico mape D/PTC/Proe_WF3/bin/proe.exe in če klikneš lastnosti, dobiš opcijo Izhodišče(Start dir) kamor vpišeš pot D/projekti. V ta direktorij posnameš mapo config.win in config.pro (če jih imaš, drugače mislim da jih program izdela sam, ko narediš kakšne spremembe v nastavitvah). Prva mapa določa ikonce, druga pa splošne nastavitve in mapkey-e (funkcija ikonc, ki si jih izdelaš sam). Te nastavitve "povozijo" vse nastavitve od prej.

Toliko na kratko :wink: . V napisano nisem povsem prepričan, ker je preteklo že kar nekaj let od mojega zadnjega zanimanja za tovrstno instalacijo, sedaj pa uporabljam še dodatek k Proe-ju, zato so nastavitve in poti drugačne. Možne so tudi razne variacije imen map. Ampak naj me kdo popravi.

Veliko sreče pri instalaciji, pa še enkrat poglej, mogoče so pa le kje navodila. 8)
LP
Pillar
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a jay_kay » 21.8.2007 12:47

[quote="Pillar"]Kar težko verjamem, da poleg ni nobenih navodil za instalacijo. Zato, ker ni prav enostavno.

Živjo,

na spletnem naslovu spodaj, dobiš tudi navodila za namestitev Audax nastavitev in Pro/ENGINEERja

http://www.audax.si/pdf/navodila_stud.pdf

LP,

j.
jay_kay
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Dablyx » 15.10.2007 20:34

Mene pa zanima kaj moram dodati v config.pro da dobim vec lastnosti pri tolerancah(tolarance table). Ko npr. hocem dati toleranco na luknjo mi ne da moznosti toleranc za hole. Nekaj sem ze gledal kakor da je potrebno nastaviti pot do direktorija s tolerancami oz. tabel, vendar nevem kateri je to.

Hvala za odgovor

Lp Damjan

Slika
Dablyx
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Kranj

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov