STROJNISTVO.com • Poglej temo - Izdelava lastne glave

Izdelava lastne glave

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Izdelava lastne glave

OdgovorNapisal/-a Gost » 15.2.2005 20:51

Kako lahko naredim lastno glavo v Autocadu 2004? To bi rad tako, da klikneš title block in tam izbereš svojo glavo. Nato lahko v glavi spreminjaš določene podatke, nekateri pa so fiksni.

lp, stane
Gost

OdgovorNapisal/-a zobnik » 17.2.2005 7:55

Pozdravljen

Title blok narediš na sledeč način. Oblikuješ glavo, kjer imaš nespremenljive tekste, vpišeš samo tekst, kjer bi rad tekst, ki se naknadno vpisuje oz. popravlja, vstaviš atribut. Design->Block->Define attribute. Pod PROMPT vpišeš zahtevo za vpis npr:naziv, datum risanja..., pod tag ne smeš pustiti prazno. Ko vse atribute določiš, narediš Wblock. Design->Block->Wblock. Glavo shraniš kot file in zadeva je rešena.

LP, Gašper
zobnik
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a promehanik » 19.2.2005 13:46

Zanima me zakaj je potrebno na koncu še vse označit kot Wblock? Sem probal samo z atributi in nato še kot Wblock, vendar nisem opazil nobene razlike.

Hvala za odgovor.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 20.2.2005 11:16

Sedaj sem malo testiral kako bi naredil glavo. Kot vzorec sem našel eno nedokončano, ki ne vem kje sem jo dobil. Prosim, če mi pomagate razvozlati zadevo.

To je bilo vpisano pod atributom:
Tag: GEN-TITLE-DAT{7.1}
Prompt: (genmsg"gentitis"73)
Default:

Ko sem to uporabil mi je vpisalo današnji datum. to se mi zdi zelo uporabno.
Sedaj pa bi prosil, če mi kdo pove kaj bi moral vpisati za ime, merilo, format papirja in ostale uporabne stvari. Ali obstaja mogoče kakšen spisek teh atributov in njihovih kod? Kaj so tiste številke v oklepajih?

lp, prom[/img]
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zobnik » 21.2.2005 7:55

V glavah, ki so že naložene z MDT6, najdi še ukaze za izpis željenih zadev. Oblika TAG-a je ista, le za merilo napišeš GEN_TITLE_SCALE{x.x}, za merilo format, mislim da ti za naziv (NAME) vpiše ime datoteke, težo vpiše na podlagi izdelane kosovnice na risbi... Kaj pa pomenijo številke pa ne vem, jaz sem jih prepisal in stvar deluje.
zobnik
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov