STROJNISTVO.com • Poglej temo - AC Mechanical kosovnica materialov

AC Mechanical kosovnica materialov

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

AC Mechanical kosovnica materialov

OdgovorNapisal/-a joze3 » 6.5.2005 12:58

Zanima me, če ima kdo izkušnje z izdelavo kosovnice (part lista) v Autocadu. Rad bi iz baze mateialov in polizdelkov vnašal podatke v risbo preko atributov, ker jih rabim za odpis materiala. Seveda bodo potrebne neke formule za izračun mase materialov.Po možnosti naj bi pobiral polizdelke iz baze podatkov MS Accesa. Zelo bi bil vesel vsake informacije na to temo.
LP Jože
joze3
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Snupy_II » 13.5.2005 21:46

Če prov zastopim bi rad iz baze podatko v tvojem primeru MS Acess rad prebral podatke in jih nato preračunal ter ispisal???
Snupy_II
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a joze3 » 16.5.2005 10:54

Prav si razumel. Nisem čisto prepričan, če je to možno.
Povem praktičen primer: Iz dveh različnih sestavov bi rad dobil dve kosovnici na načrtu.Na vsakem sestavu ena. Sestava sta že narisana. Preko vhodnih podatkov kot sta recimo širina in višina sestava, bi rad, da se mi avtomatsko spremeni kosovnica z materiali in skupno težo sestavo. Obenem se mi pa naredi tudi kosovnica za odpis materiala in to z bruto težami polizdelkov.Seveda se morajo materiali iz enega in drugega sestava združiti v enega. Isti materiali se enostavni seštejejo, drugi pa samo dodajo. Ta odpis rabim za kasnejšo obdelavo podatkov v Panteonu (format podatkov naj bi bil ali MS Access ali MS Excel).Večinoma uporabljamo pohištvene cevi in profile. Upam, da ni preveč komlicirano.
joze3
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov