STROJNISTVO.com • Poglej temo - Prerez skozi vijak in matico

Prerez skozi vijak in matico

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Prerez skozi vijak in matico

OdgovorNapisal/-a Gost » 27.4.2003 20:15

V MD 6 sem zmodeliral sestav, ki ima nekaj vijakov in matic (standardni elementi). Potem sem delal 2D dokumentacijo in sem naredil prerez skozi vijak in matico. Vendar vijaki in matice morajo ostati neprerezani (pravilo iz tehnične dokumentacije).
Kako naj naredim, da bodo neprerezani oz. nešrafirani?
Šrafure posameznih sosednjih delov so si zelo podobne (zelo majhna sprememba kota) oz. enake, kako nastavit poljuben kot za vsak sestavni del?

lp, jani
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 1.5.2003 19:23

Tudi sam imam podobne probleme z Mechanical Desktopom. Po moje je to bug in se ne bo dalo nič narest.
Gost

OdgovorNapisal/-a jozl » 6.5.2003 7:16

Ne uporabljam tega programa, lahko pa ti svetujem, da prerez popraviš v navadnem ACADu in boš tako se rešil preglavic, samo malo več dela je.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Gost » 29.5.2003 14:35

Najprej bi omenil, da tisti ki ne poznate in ne uporabljate programa ne dajajte butastih in zavajajočih odgovorov.

Zadeva je sila preprosta.

1. pravilo: ko delaš dokumentacijo v Layout-ih uporabljaj scene.

narediš novo sceno. Eksplozijski faktor = 0. (oz. po želji). V sceni lahko določiš lastnosti vsakega parta. Če hočeš da ne bo prerazan, desno klikni v browser-ju na part in označi suppresing sectioning. Tako ti v prerezih ne bo prerezalo parta.

določitev šrafure: ampatterndef določiš vsakem delu posebej (deluje samo v model, ne v layout - vpljiva pa na layout)
amautohatchrot določiš kot, za katerega naj zamakne sosednji šrafuri. (obnoviti moraš prerez)

mitja
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 29.5.2003 14:35

Najprej bi omenil, da tisti ki ne poznate in ne uporabljate programa ne dajajte butastih in zavajajočih odgovorov.

narediš novo sceno. Eksplozijski faktor = 0. (oz. po želji). V sceni lahko določiš lastnosti vsakega parta. Če hočeš da ne bo prerazan, desno klikni v browser-ju na part in označi suppresing sectioning. Tako ti v prerezih ne bo prerezalo parta.

določitev šrafure: ampatterndef določiš vsakem delu posebej (deluje samo v model, ne v layout - vpljiva pa na layout)
amautohatchrot določiš kot, za katerega naj zamakne sosednji šrafuri. (obnoviti moraš prerez)

mitja
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 29.5.2003 14:36

mitja
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 30.5.2003 15:10

Anonimno napisal/-a:Tudi sam imam podobne probleme z Mechanical Desktopom. Po moje je to bug in se ne bo dalo nič narest.
:oops:
:oops: :oops:
Gost

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov