STROJNISTVO.com • Poglej temo - Povezava dimenzij

Povezava dimenzij

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Povezava dimenzij

OdgovorNapisal/-a Torn » 3.10.2007 9:18

Pozdravljeni!

Ponovno imam problem. Rad bi povezal dva parta v assembly-u. Torej, imam nogo (HUP 150x150), ki bi jo rad povezal s drugo nogo (HUP 80x80) na tak nacin, da ce spremenim dimenzijo prve noge na HUP 200x200, da bi se druga noga spremenila v HUP 120x120. Zanima me, ce je to mozno? (s to opazko, da nogi lezita na povsem drugem koncu assembly-a in nista fizicno povezani).

Poleg tega pa ne vem kako naj nastavim constraint, da bi bile (3 - vzporedne) noge vedno na sredini mize (spet odvisno od HUP profila).

Modeliram neko mizo, pa arhitekt se ne ve, kaksne naj bi bile tocne dimenzije, zato bi rad speminjal dimenzije...

Hvala
Lp
Torn
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Torn » 3.10.2007 9:28

Ok, noge sem ze pogruntal..
Glede povezave razlicnih profilov pa se ne :)
Torn
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SasoP » 3.10.2007 9:45

Zdravo,

rešitev je v uporabi iPart-ov in iAssembly-ja, kar omogoča izdelavo različnih variant (oz. konfiguracij) sestava.
Lep pozdrav,

Sašo Prijatelj.
BASIC d.o.o.
www.basic.si
SasoP
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregorci » 3.10.2007 10:39

Lahko pa vse skupaj kontroliraš s pomočjo excela...da povežeš parte in sestave ali sestav z isto excel datoteko.
Sam to npr. uporabljam za vrata...definiram v excelu potrebne parametre in vse ostalo, ki je vezano s formulo na te parametre se mi spremeni in s tem se mi spremeniotudi parti in sestav...

Prilagam par slikic... postopek izdelave je bolj dolg za opis, zdi se mi da je tudi nekaj v helpu...

Povezava z excelom
Slika

Odpiranje excel datoteke s parametri iz Inventorja
Slika
Urejanje parametrov v excelu
Uporabljaš lahko formule, sklice...
Slika
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SasoP » 3.10.2007 10:59

Ja, tudi to je ena možnost. Zadeva pa dela bistveno hitreje, če za shranjevanje parametrov namesto xls tabele uporabiš kar ipt. Ko delaš link na parametre, lahko namreč izbereš tudi ipt. Ob spremembi parametrov je sprememba modela tako praktično v trenutku, medtem ko je pri povezavi z Excelom treba nekoliko počakati.
Lep pozdrav,

Sašo Prijatelj.
BASIC d.o.o.
www.basic.si
SasoP
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost