STROJNISTVO.com • Poglej temo - Servis samozatemnitvene maske

Servis samozatemnitvene maske

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Servis samozatemnitvene maske

OdgovorNapisal/-a baladin » 4.8.2009 6:28

Pozdravljeni, Imam samozatemnitveno masko OPTREL solarmatic. Je že kr nekaj let stara, kupljena je bila v Nemčiji, ker se jih takrat v Sloveniji sploh ni dalo takih tipov mask dobiti. Sedaj pa je nastal problem: maska včasih zatemni včasih ne - na kratko povedano: je crknila. Zanima me če kdo ve, če je tu u Sloveniji kak zastopnik, ki mi lahko nudi servis, seveda če se jo sploh splača popravljat (ima namreč blizu 15 let).
baladin
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bpod » 4.8.2009 7:22

Če je že 15 let stara je smiselnost popravila najbrž precej vprašljiva. Zaradi starosti bi domneval, da je krivec vgrajeni akumulator, ki ga polnijo sončne celice.

Edini servis, ki je meni znan je Balderjev ampak najbrž popravljajo samo svoje filtre[/b]
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 4.8.2009 7:25

Po moje so samo baterije prazne. Nekatere maske (Lansec in Optrel, če se prav spomnim) so imele na samem tiskanem vezju Li baterije, se pravi, da je bilo treba ohišje odpreti. Ampak previdno, ker so notri včasih gumijasti kontakti.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Krešo » 5.8.2009 6:04

Ne vem če so baterije. Ko so baterije slabe maska niti ne vžge, tako da mislim da je problem kje drugje
Lep pozdrav

Tomaž
Krešo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baladin » 14.8.2009 9:59

Že ugotovil napako. Sem odprl cel sklop, kar zahteven podvig, ker je vse skupaj tako zlepljeno da sem se bal da ne bom kaj poškodoval notranjega drobovja. Napaka je bila v temu da so se vezi med samozatemnitvenim steklom in vezjem prekinjena. Izvedeno je namreč tako približno kot pri recimo digitalnih urah ko je tak gumiast kontak, le da je tle zalepljen trak. No ta kontaktni trak se je odpustil. Mislim da bo popravilo tu nesmiselno, tako da bom verjetno razmišljal kar o novi maski, morda kaka speedglasova ali kaj podobnega. Vseeno hvala za odgovore.
baladin
Novinec
Novinec

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov