Izdelati moram vpenjalno pripravo za moj izdelek in sicer za operacijo vrtanje izvrtin. Pomagati si moram s pomocjo delov iz kataloga na strani http://www.halder.de Potrebno je narediti cimbolj enostavno vpenjalno pripravo za vrtanje lukenj pa me zanima mnenje kakega strokovnjaka. Sam sem namrec nekaj ze poskusal vendar me muci to da potekajo izvrtine skozi celoten obdelovanec. Na zgoraj navedeni strani pa ne morem najti kakrsnihkoli podstavkov da sveder ne bi udarjal ob mizo. Prosim za kak navet.
Pa se slika obdelovanca:
jaz bi vpenjal enostavno z pnevmatičnem primežem, če gre za veliko serijo, tanke podloge na dveh straneh oziroma take prirejene pokne, ter z omejitvijo na eni strani če bi to delal na cnc stroju
paparazzo napisal/-a:Ja to ze, samo sem omejen z deli iz Halder-jevega kataloga.
Zakaj pa si omejen na Halder-ja! A je slučajno Halder lastnik vaše firme?
Vpenjalna priprava mora biti enostavna in poceni, to je vsa znanost vpenjanja sicer je vse skupaj predrago !!!
Problem?? Daj no mir, brez skrbi , vzemi katalog odpri na strani 75 , izberi ustrezne nivelirne vijake, na strani 144, 145 pa izberi ustrezen način pritrjevanja, za več kosov pa lahko uporabiš še segmente ki jih dobiš na strani 150. Pa saj imaš sam nekaj luknic za zvrtati, kaj pa rezkanje?
Vpenjalno pripravo moram narediti samo za postopek vrtanja izvrtin. Drugace pa kataloga nimam da bi lahko gledal te strani ki si jih navedel ampak moram si pomagati s tem on-line katalogom.
OK. sory ma saj sem ti že zgor napisu kako bi to naredu postavu bi na nivelirne vijake pol pa z ekscentrom zategnu, pa še komade bi lahko dokaqj hitr menju. Seveda vso stvar pa je treba najprej spraviti v nulo