epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
bojan64 napisal/-a:Sicer nisem ne vem kakšen znalec Autocada, ampak ne razumem, zakaj bi moral kotirati v Layotu( paper)?
Če recimo kotiraš v modelu, si za kote narediš svoj layer. Če hočes spreminjati kote, tako kot si opisal, potem lahko narediš tudi v modelu, s tem, da imaš odprt.oz aktiven samo layer s kotami.
Sicer ne vem če imam prav , pa naj me kdo popravi.
Če kotiraš v layotu (paper način) potem je zelo salbo vidno ozadje in OSNAP točke ( belo ozadje in rumene OSNAP točke).
Vseeno pa hvala za trud in opis tvojega postopka,
lp, Bojan

Ja, prvi pogoj da se v layoutu kote spreminjajo glede na spremembe na risbi, je da je izvorna datoteka v formatu Autocad 2000 in je narejena z vsaj Autocad 2002. Prejšnje verzije tega niso podpirale kolikor je meni znano. Vkolikor je datoteka narejena s starejšo verzijo na to funkcijo pozabi.

bojan64 napisal/-a:Silvix:
JA razumem tvojo rešitev. Za primere kakor si opisal je dobra. Sam sicer nimam takih zahtev.
Je pa gogofo pisal tole:Ja, prvi pogoj da se v layoutu kote spreminjajo glede na spremembe na risbi, je da je izvorna datoteka v formatu Autocad 2000 in je narejena z vsaj Autocad 2002. Prejšnje verzije tega niso podpirale kolikor je meni znano. Vkolikor je datoteka narejena s starejšo verzijo na to funkcijo pozabi.
Zanima me kako je s tem, če bi napisal malo več. Kratek postopek za recimo AC 2005.

Miha napisal/-a:Ok,... recimo da je postopek tehnično izvedljiv.
Samo:
Kako pa rešuješ težavo, da so pri manjši risbi kote (višina črk, puščic,...), gledano relativno na model, večje?
V tem primeru se ti pri večjih povečavah (pa tudi pri 2×) ponavadi veliko dimenzij prekriva, ali celo gleda čez model,...
Če na modelu spremeniš eno ali več mer, moraš potem spreminjati vse layoute in ne samo kot na model view.
Hočem pač pojasniti, da kotiranje ni mogoče avtomatizirati oz. ga prilagoditi vsem zahtevam. (razen z kakšnim dobrim algoritmom,...) Še vedno bom moral SAM kontrolirati vse kote, če so na pravem mesti in če so pravilne velikosti!

Vrni se na Inventor in Inventor Professional
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost