STROJNISTVO.com • Poglej temo - Risanje v Inventorju

Risanje v Inventorju

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Risanje v Inventorju

OdgovorNapisal/-a promehanik » 5.4.2008 14:16

V Inventorju 2008 sem zmodeliral uro. Sedaj bi rad na površino narisal 60 črtic (v radialni smeri), ki predstavljajo ure in minute. Vsaka 5.črtica bi bila bolj debela (ure). Zanima me kako naj to naredim. Dobro bi bilo tudi ko bi imel funkcijo array.
Upam, da se da to narediti v 2D (brez Extrude).

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregorci » 5.4.2008 16:45

Živijo

Jaz ti svetujem da raje narišeš te črtice v Corel-u ali tudi samo v acadu ali slikarju, shraniš kot BMP ali JPG in potem s funkcijo decal
Slika
prilepi to sliko na model...

Po moje bi bilo to najhitreje in najlepše

Primer:
Slika

Lp
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 5.4.2008 17:13

Za primerjavo, v SW se da to izdelati z orodjem za krožno razmnoževanje (Circular Pattern). Verjetno tudi v Invetorju obstaja kaj podobnega. Array je funkcija v Autocad-u, mogoče se pa tudi v Invetorju imenuje Circular Pattern, preveri.
Če ne želiš, da bi te črtice gledale "ven", si lahko pomagaš s površinami, ali pa ostane vidna samo skica (samo to ne zgleda).

Slika
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 5.4.2008 19:46

Hvala obema za predloge.
Verjetno bo res najbolj optimalno narediti v AutoCADu in pripeti v Inventor, tako kot si ti gregorci predlagal.
Povdaril bi to, da ne želim narediti Extruda, ker potem to ne zgleda najlepše.
To da bi ostala vidna samo skica ne pride v poštev, ker se skica potem ne vidi na izrisu.
Še en problem pa je v tem, da texta (v mojem primeru št. od 1-12) v Inventorju ne morem razmnožiti z Circular Patern. Če je Extrudiran ga lahko, sicer pa ne.
To je do sedaj ena prvih omejitev na katero sem naletel v Inventorju.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 5.4.2008 21:55

Moram reči, da me Inventor danes resno spravlja ob živce. Tole lepljenje .bmp fajla na skico ni prav nič kvalitetno. Bmp sem naredil v AvtoCADu. Velik je bil približno 3 MB, vendar ko sem ga nalepil na površino v Inventorju je bila kvaliteta slike zelo slaba. Potem sem probal prilepiti kar direktno fajl od AutoCADa, vendar se mi potem, ko izberem fajl pojavi naslednje okno:

Slika

Naj povem še to, da AutoCAD 2008 in Inventor 2008 drugače delujeta normalno. Danes, ko sem pa prvič probal vstaviti Acad file pa sem dobil to sporočilo.
Kaj mi svetujete kako naj torej tiste črtice narišem?

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov