STROJNISTVO.com • Poglej temo - Uvoz slik

Uvoz slik

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Uvoz slik

OdgovorNapisal/-a paparazzo » 31.8.2004 10:46

Rad bi iz AutoCAD-a sliko (delavnisko risbo) prenesel v wordov dokument in sicer v tocno dolocen prostor na listu. Da vam bo se bolj jasno, delam delovno risbo, se pravi okoli nje je tekst, v sredino bi pa moral vstavit to sliko surovca iz autocad-a. Zdaj ce dam kar copy-paste mi potem vse vrstice razmece in pisavo pokvari. Uvozit se pa ne da iz .dwg formata.
paparazzo
Sodelavec
Sodelavec

Uvoz dwg v Word

OdgovorNapisal/-a Jan Holer » 31.8.2004 19:52

V AutoCAD-u naredi izvoz v Windows Metafile (File-Export....).Z nekim programom za obdelavo sliki po želji sliko obreži in jo nato vstavi v Word (Vstavi-Slika-Iz datoteke....) Izvoz moraš narediti na beli podlagi, najbolje iz Layouta. Za podrobnejše informacije piši na deja.jan@siol.net.

Lep dan!
Jan Holer

OdgovorNapisal/-a jozl » 31.8.2004 19:59

Jaz v Acadu naredim samo belo podlago, potem označim katere objekte bom prenesel v word in samo naredon Ctrl+C ali copy iz opravilne vrstice. potem pa v wordu samno paste ali Ctrl+V in element slike obrežem in pozicioniram kaj je potrebno. Slika je še vedno povezana z Acadom in samo dvojni klik na sliko in se da slika enostavno v Acadu popraviti. Jaz sem tako naridil celo diplomo v kateri sem imel preko 60 slik. Veliko uspeha.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a zobnik » 1.9.2004 7:05

Jaz za prenos slik v Word uporabljam program Better WMF, ki ti vstavi takšno sliko, kakršno v AutoCadu označiš za kopiranje, pa tudi podlage ti ni treba spreminjat na belo. Prednost tega programa je tudi v tem, da nastaviš debeline črt in v Wordu so debeline takšne kot v ACAD-u. Program lahko stakneš na http://www.furix.com!

Lp
zobnik
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a paparazzo » 1.9.2004 8:58

Jaz sem tudi tako najprej delal kot je rekel jozl samo je bil problem ker mi je vse razmetalo po listu. Bom probal se ostala dva predloga pa sporocim kako gre. Thx.
paparazzo
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 1.9.2004 10:22

To da ti "vse razmeče po listu" ni stvar acad-a ampak worda. Preglej malo nastavitve.

lp
Gost

OdgovorNapisal/-a KLAN » 3.9.2004 18:38

kadar vse drugo odpove, imaš še vedno možnost tipke printscr (nad insert). postaviš se v ACADu tako, da se tvoj objekt vidi kakor želiš, pol pa sam še prtscr, se nato premakneš v program za obdelavo slik (slikar bo čisto dovol), klikneš prilepi in samo še obrežeš. slikco pol lahko po želji shranjuješ---butasto ampak vedno deluje
KLAN
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ribnica

OdgovorNapisal/-a paparazzo » 3.9.2004 20:34

Problem je bil v ACAD-u ker imam namescen SP2 in mi nikako ni hotel izvoziti slike pa ctrl+C tut ni delovalo. Ni delovalo niti tako da sem oznacil predmet in z desnim gumbom kopiral. Na koncu koncev sem zrihtal in to je najboj pomembno. Zdaj samo cakam da mi prof. zavrne seminarsko hehehe :lol:
paparazzo
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov