STROJNISTVO.com • Poglej temo - Simulacija v Inventorju

Simulacija v Inventorju

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Simulacija v Inventorju

OdgovorNapisal/-a masin_men » 29.9.2010 12:35

Rad bi naredil simulacijo rezkanja v Inventorju 2008, pa me zanima ali je to mogoče. Narisan je obdelovanec - sive barve, rezkar - rjava barva, pot rezkarja - zelena.

Zanima me kako bi dobil obliko obdelanega kosa?

lp, m_m

Slika
masin_men
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 29.9.2010 12:54

:D

To rabiš poseben dodatek za CAM, npr. za inventor bi bil http://www.inventorcam.com/ primeren. Da je popolnoma integriran v njegovo okolje.

Ali pa kos uvoziš v drug samostojen CAM program.

V sestavu z zmodeliranim frezalom je pa nekaj novega za mene. Res pa, da bolj poznam pro/e ali solidworks. :-?

navodila za inventorcam:
http://www.inventorcam.com/downloads_fi ... liste.html

Če bi samo kos rad videl kako zgleda, imaš pa Sweep ukazm profil rezkarja in njegov presek.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masin_men » 29.9.2010 13:03

Jaz bi to rad izvedel v Inventorju. Mogoče s kakšnimi BOOL-ovimi operacijami.

V bistvu imam še bolj kompleksen primer, ampak sem za začetek prikazal poenostavljen primer.

lp, m_m
masin_men
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 29.9.2010 14:38

probaj z animacijo, ce ima kaksne moznosti. samo ne predstavljam si, kako bi se tega lotil.
razen da bi za vsako sliko na novo definiral cut oz. ga naredil parametricnega.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Frezar

OdgovorNapisal/-a stefula » 6.10.2010 10:31

Ali vam ta predstavitev ustreza?
1286357462_freza.zip
:lol:
jankam
stefula
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a masin_men » 6.10.2010 17:00

Zgleda, da nisem dovolj dobro predstavil kaj bi rad naredil. Zato sem sedaj prilepil sliko od dejanskega "problema". Na grobo sem zmodeliral stroj za ostrenje svedrov. Rdeče vpenjalo je vrtljivo in se ga ročno suče, nato se sveder obrne za 180° in se isto ponovi še na drugem rezilnem robu. Sedaj pa me zanima kako bi lahko preveril s simulacijo, kakšna bo nabrušena konica? Torej rabil bi 3D model od konice po končanem ostrenju.

lp, m_m

Slika
masin_men
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Muck » 6.10.2010 18:16

Pozdravljen, če imate namen tudi izdelati ta stroj za ostrenje svedrov, bi vam priporočal, da razmislite o drugačni konstrukciji takega strojčka, zgleda pa tako da je sam brus valjaste izdolbene oblike (nevem kako bi opisal: zunaj je cilidrične oblike, znotraj ima pa cilindrično luknjo tako da je debeline stene brusa cca. 8mm) pred brusom so pa vodila pod kotom cca. 20°, na njih pa še neke vrste vpenjalna glava z katero določiš vse kote na svedru ter tudi odvzem materiala na enkrat. Sam prosti kot naredi pa notranji radij brusa. :)

Sprva tudi sam nisem verjel da taka konstrukcija strojčka za brušenje svedrov deluje, vendar po vseh testiranjih jo zdaj redno uporabljamo, samo potrebno je bilo "pogruntati" vse nastavitve.

Zavedam se da je tole zelo nepregledno opisano, vendar nevem kako bi lažje opisal.

Jutri bom poslikal pa bom objavil slike da bo malo bolj razumljivo opisano (slika pove tisoč besed). :D
Muck
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masin_men » 8.10.2010 10:51

A ima mogoče kdo kakšno idejo, kako bi prišel do modela naostrenega svedra?
Lahko tudi ideja kako se to naredi v katerem drugem modelirniku?

lp, m_m
masin_men
Strokovnjak
Strokovnjak

Sveder spiralni

OdgovorNapisal/-a stefula » 9.10.2010 17:14

Kako se tak sveder skonstruira, lahko odkrijete, če pogledate v ponujeno datoteko: iTwist Drill.zip
Svedri so colski in metrični. Z malo domišljije, pa katere parametre po svoje sami spremenite in dobite kar želite.
:lol:
http://www.cbliss.com/inventor/Parts/Hardware/
jankam
stefula
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a masin_men » 9.10.2010 22:16

Ni problem v samem svedru, ker ga znam zmodelirati.
Jaz bi rad naredil pripravo za brušenje svedrov. In to pripravo bi rad "virtualno" pretestiral. Torej kako dobiti model svedra, ki je bil naostren s pripravo. Na pripravi pa je možno samo ročno vrtenje rdečega sestavnega dela.

lp, m_m
masin_men
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov