STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nastavitev prikaza koordinat

Nastavitev prikaza koordinat

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Nastavitev prikaza koordinat

OdgovorNapisal/-a Rok » 21.4.2005 9:16

V statusni vrstici se mi izpisujejo koordinate v formatu npr.: 1.23E+03, 1.54E+02, 0.00.
Kako naj to spremenim v navaden decimalni zapis?
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bojan64 » 22.4.2005 7:14

Da ne bomo vsi samo gledali ti dajem odg. Upam, da bo štimalo.
Naredi tako:
Format - Units pod Type daj Decimal in potrdi.

Javi če je OK, lp bojan
bojan64
Pripravnik
Pripravnik

Re: Nastavitev prikaza koordinat

OdgovorNapisal/-a Rok » 22.4.2005 9:18

Ugotovil v čemu je trik.
Očitno gre za hrošča. Nastavljeno sem imel na Decimal, in te nastavitve nisem spreminjal. Kazalo mi je pa v "znanstvenem" načinu (1.3E+01). Potem sem pa nastavitev spremenil na nekaj drugega, potrdil, in nato nazaj na decimal. Potem je pa delalo.

V tem programju kar mrgoli hroščkov...
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bojan64 » 22.4.2005 9:37

Katero verzijo pa imaš?
bojan64
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Rok » 23.4.2005 17:31

bojan64 napisal/-a:Katero verzijo pa imaš?

Genius 2005 + 3005

A še komu menja barve leyerjev? Meni npr. layerju AM_0 spremeni barvo v naključno če kaj preveč šlatam šrafure.
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a eustahije » 1.6.2005 13:00

Lepo si nabavi novo verzijo ali pa takšno verzijo od drugega ponudnika, da te ne bo zezalo. Saj ti samo jemlje cajt!
eustahije
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a gregorci » 1.6.2005 14:08

Rok napisal/-a:

Genius 2005 + 3005

A še komu menja barve leyerjev? Meni npr. layerju AM_0 spremeni barvo v naključno če kaj preveč šlatam šrafure.

Ej meni to tud dela... včasih, tud zdej k mam novo verzijo 2006, prej pa še bolj pogosto pri 2005,
mi je pri konstrukcijskih črtah na ravnini AM_CL, kar spremenilo barvo iz rdeče v naključno-vsakič drugo. Zgleda da je hrošč. Mamo pa licenčno verzijo...

Pri Genius 2006 pa se mi dogaja to, da kar ne morem več editirat teksta ali blokov.. oz Power edit sploh preneha delat...Včasih pol moram samo zapret risbo, kdaj pa tud Genius ponovno zagnat... Kdaj se pa zmisli da konstrukcijskih črt ne morem risat... booo
Nisem se še spustil v iskanje vzroka, kr nimam časa trenutno... pol bom pa "napadel" BASIC ;-))) JOKE!

LP
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rok » 1.6.2005 20:02

gregorci napisal/-a:
Rok napisal/-a:

Genius 2005 + 3005

Ej meni to tud dela... včasih, tud zdej k mam novo verzijo 2006, prej pa še bolj pogosto pri 2005,
mi je pri konstrukcijskih črtah na ravnini AM_CL, kar spremenilo barvo iz rdeče v naključno-vsakič drugo. Zgleda da je hrošč. Mamo pa licenčno verzijo...

Pri Genius 2006 pa se mi dogaja to, da kar ne morem več editirat teksta ali blokov.. oz Power edit sploh preneha delat...Včasih pol moram samo zapret risbo, kdaj pa tud Genius ponovno zagnat... Kdaj se pa zmisli da konstrukcijskih črt ne morem risat... booo
Nisem se še spustil v iskanje vzroka, kr nimam časa trenutno... pol bom pa "napadel" BASIC ;-))) JOKE!

LP

Jutri bomo gor dali verzijo 2006 v upanju na manj hroščev. Samo če to berem bo to bolj blažev žegen. Le daj, napadi basic. Jaz sem ga že in sem dobil odgovor naj napako ponovim na njihovem računalniku, drugače ne morejo upoštevati reklamacije. A sedaj naj pa en teden sedim tam in klikam po knofih, da bojo vidli hrošča?!? Imam pa tudi problem z Undo ukazom. Kar na lepem ne deluje več. Ostane le save in exit. Kaj pa če naredim kako veliko neumnost in undo ne prime? Potem se lahko pa samo slikam zraven. Tudi te napake mu ne morem dokazat, ker pač ne vem kdaj se zgodi, ko pa enkrat zaprem risbo je spet vse v redu.
Če to sporočiš basicu bojo lahko še verjeli. Me prav zanima, koliko takih prijav je potrebnih, da verjamejo da gre res za horšča.
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a SasoP » 6.6.2005 9:17

Rok, a si imel v 2005/3005 naložene popravke? Preveri z ukazom AMVER.

Dvomim, da smo ti rekli da pridi za en teden k nam klikat na računalnik... Je pa dejstvo, da je tovrstne napake (take, ki so težko ponovljive) težko reševati.

Če imaš težave tudi v 2006, pokliči, da zadevo poskušamo rešiti. Isto velja tudi za gregorcija. Do sedaj za verzijo 2006 še ni bilo sporočil o kakšnih podobnih hroščih.
Lep pozdrav,

Sašo Prijatelj.
BASIC d.o.o.
www.basic.si
SasoP
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rok » 9.6.2005 6:46

SasoP napisal/-a:Rok, a si imel v 2005/3005 naložene popravke? Preveri z ukazom AMVER.

Dvomim, da smo ti rekli da pridi za en teden k nam klikat na računalnik... Je pa dejstvo, da je tovrstne napake (take, ki so težko ponovljive) težko reševati.

Če imaš težave tudi v 2006, pokliči, da zadevo poskušamo rešiti. Isto velja tudi za gregorcija. Do sedaj za verzijo 2006 še ni bilo sporočil o kakšnih podobnih hroščih.

2005 smo že dol vrgli, tako da ne vem kateri popravki so bili gor. Sedaj imamo 2/3006. Tistih problemov sicer ni, so pa drugi :-€. Naprimer vpisovanje obdelave površin se čudno obnaša. Npr. namesto če vpišem 0.8 napiše 8.0. (kar se začne z 0 napiše narobe). Raztegovanje črt z ročaji včasih deluje, včasi je pa namesto stretcha aktivna funkcija move.

Glede tedenskega klikanja res ni bilo besedno izrečeno, samo tak sem dobil občutek pri pogovoru z Juretom.

Ali ima verzija 2006 že kakšne popravke?
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gregorci » 9.6.2005 8:12

Men tud funkcija Simetričen razteg ( ko kotiran element raztegneš) ne deluje, oz deluje kot premakni... Pokažem na koto, vpišem novo mero, pokažem okvir oz kaj želim raztegnit, pa premakne celoten objekt... Ugotovil sm da to dela samo če je objekt risan s polyline. Pri črtovju pa to nekak gre, čeprov tud takrat ne vedno...

Zgleda da je tud v Genius 2006tki dost hroščev...

SP-jev za Genius 2006, pa še ni se mi zdi...

LP
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SasoP » 10.6.2005 7:19

Rok:
Prosim, pošlji mi dwg, v katerem imaš problem z vpisovanjem obdelav.
Pri ročajih na ravnih črtah je tako: premik srednjega povzroči premik celotnega objekta, premik katerega od ročajev na krajiščih pa rotacijo in daljšanje/krajšanje črte. ČE temu ni tako, mi pošlji primer.
Za 2005 sta bila 2 service packa, za 2006 jih še ni. Povezave do strani s popravki: http://www.basic.si/index.php?menu=menu2&glavna=popravki
------------------------------------
Gregorci:
opiši postopek, po katerem delaš sim. razteg. Pri meni namreč deluje.
Lep pozdrav,

Sašo Prijatelj.
BASIC d.o.o.
www.basic.si
SasoP
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rok » 10.6.2005 11:42

SasoP napisal/-a:Rok:
Prosim, pošlji mi dwg, v katerem imaš problem z vpisovanjem obdelav.
Pri ročajih na ravnih črtah je tako: premik srednjega povzroči premik celotnega objekta, premik katerega od ročajev na krajiščih pa rotacijo in daljšanje/krajšanje črte. ČE temu ni tako, mi pošlji primer.
Za 2005 sta bila 2 service packa, za 2006 jih še ni. Povezave do strani s popravki: http://www.basic.si/index.php?menu=menu2&glavna=popravki

Sem ugotovil v čem je finta. Acad.dwt file smo pobrali ob prejšnje verzije. Če ustvarim risbo brez predloge (DWTja), potem obdelave delujejo. Pričakujem, da bo tudi raztegovanje v tem primeru deluje normalno.

Napaka razdegovanja je bila takale: Narisal sem črto, potem pa premikal ročaj (ne sredinskega). v 80% se je črta raztegnila, v ostalih 20% pa premaknila, in podukaz stretch v ukazni vrstici ni bil dosegljiv.

Lahko da gre za isto težavo tudi pri gregorci-ju
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov