STROJNISTVO.com • Poglej temo - Težave pri prenosu iz knjižnice

Težave pri prenosu iz knjižnice

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Težave pri prenosu iz knjižnice

OdgovorNapisal/-a vostok » 5.10.2005 15:07

živjo vsem, sem nov na forumu.

imam problem saj mi pri poskusu vstavitve vijaka v assembly le tega noče prenesti. problem se je pojavil pred kratkim. uporabljam inventor 9. ali je imel morda kdo podobne težave in kako jih je odpravil.
vostok
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gregorci » 5.10.2005 22:09

Kako, oz na kakšen način pa želiš vstaviti vijak?

V INV 9 je knjižnjica elementov ( ki je za moje pojme boljša kot v 10tki-nekateri npr. profili imajo nepravilno obliko-recimo NPU ) ,ki jih z "povleci in spusti" preneseš v sestav..
Kdaj se pri tebi pojavi problem, malo bolj natančno opiši težavo...
Za vsak problem se najde rešitev!;-)
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vostok » 6.10.2005 13:11

problem se je pojavil po nekaj dneh uporabe. ko želim premnesti z drag and drop mi na assembleyu enostavno ne prime.
težavo sem sedaj rešil s tem da sem z neta potegnil nekaj fajlov s standardnimi deli po DINu. tako se zaenkrat s tem ne obremenjujem več.
vostok
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KLAN » 7.11.2005 23:08

hja, bo že tako, da se v inventorju (v 9ki in 10ki) prav rado zgodi, da se knjižnice sesedejo...najraje kr izginejo! Govora je o popolnoma legalni verzijah, kupljenih v firmi! Bo že tako, da bodo morali pri inventorju malo pljuniti v roke pa zadevo rešit enkrat za vselej! Drugače pa se mi zdi inventor kot modelirnik izjemno privlačen....zelo enostaven za uporabo...edino knjižnice ga biksajo in pa nezmožnost izrisa kotnih varov v primeru nestikanja pločevin...kar pa je že druga zgodba...
KLAN
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ribnica

OdgovorNapisal/-a SasoP » 11.11.2005 11:02

vostok:
Kaj se zgodi, ko potegneš vijak v sestav? Popolnoma nič, ali dobiš kakšno opozorilo? Poskusi tole:
- preklopi na Library
- klikni Configure
- odpre se okno, izberi ime knjižnice (verjetno LOCAL) in klikni Edit...
- odpre se novo okno, klikni Cache
- spet novo okno, tokrat klik na Clear in Done
- padeš v prejšnje okno, mimogrede preveri, če imaš obkljukane vse kategorije in klikni Refresh
- zapri obe okni in preveri delovanje knjižnice

gregorci:
Res je napaka pri U profilih, na kar sem že opozoril autodesk. Težava je v tem, da knjižnice ne morejo popraviti s service packom. Zasilna rešitev je uvoz profilov iz Autocad Mechanicala in izdelava iPartov (ki jih lahko po želji tudi objaviš v content center).

KLAN:
Knjižnica v Inv10 je popolnoma drugačna - deluje namreč preko MSDE (SQL). Zamenjava imena računalnika ali naložitev kakšne druge aplikacije, ki (nemarno) uporablja SQL povzroči, da knjižnica ne deluje. Za oba primera obstaja rešitev. Če imaš težave in si naša stranka, pokliči, da ti pomagamo.
Kar se tiče zvarov, je zadeva rešena v verziji 10.
Lep pozdrav,

Sašo Prijatelj.
BASIC d.o.o.
www.basic.si
SasoP
Strokovnjak
Strokovnjak

uspešno rešeno

OdgovorNapisal/-a vostok » 21.11.2005 18:47

sašo, hvala za nasvet. sedaj deluje.
vostok
Novinec