STROJNISTVO.com • Poglej temo - SW --> .cnc ?

SW --> .cnc ?

3D CAD program - enostaven za uporabo vendar zelo zmogljiv. Vprašanja, komentarji...

Moderator: -M-

SW --> .cnc ?

OdgovorNapisal/-a Hampy » 12.4.2009 0:18

umm mogoče sem preveč neznalca da bi pisal na temle forumu ampak ko narišem komad (kamen) v SW bi ga rad spravil na 5 osno vodno žago ( .cnc file). kako? :oops: :o

help needed! :>
Hampy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 12.4.2009 7:55

res si preveč "neznalica", zato pa imaš 5 osno vodno žago, kar ni kar tako.
SolidWorks je CAD softver - 2d in 3d modelirnik. Za CNC kodo rabiš še neki CAM softver. Pod solidworksom direktno deluje CAM Solidcam ali camworks, ali pa kak drug CAM: edge cam, camworks, catia: cad+cam, NX6: cad+cam.......
Seveda moraš dobiti cam, ki da ven NC kodo, kakršno tvoj stroj sprejme. In tukaj ne smeš biti "neznalica": točno moraš vedeti, kaj stroj "požre", potem pa dobiti in testirati softver, ki ti to da ven. Včasih je to težje (in lahko celo dražje, posebno, če se narobe odločiš, ali te ponudniki softverja zavedejo) kot kupiti stroj
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: SW --> .cnc ?

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 12.4.2009 14:38

Hampy napisal/-a:umm mogoče sem preveč neznalca da bi pisal na temle forumu ampak ko narišem komad (kamen) v SW bi ga rad spravil na 5 osno vodno žago ( .cnc file). kako? :oops: :o

help needed! :>

Samo ugibam:

Ali gre morda v vašem primeru za vodni curek (water JET) in s tem v zvezi za 5 osni razrez materiala ?
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Hampy » 12.4.2009 16:28

hvala za odgovore.
nene ne gre za waterjet. 5osna vodna žaga (Pedrini)

Mja s Camworksom sem se že bavil ampak ko pride do koraka od tam do .cnc datoteke mi zmanjka kateri program rabim da bi napisal .cnc file. (post-procesor?)
Hampy
Novinec
Novinec

Vodna žaga in problematika izdelave CNC kode

OdgovorNapisal/-a DynaVox » 13.4.2009 6:15

Tehnologijo tega stroja in problematiko rešitve programiranja in izdelave post procesorja lahko pregledamo v Siemens PLM.

Pokličite ITS na: 01 2347 621
CAD / CAM / CAE
DynaVox
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na SolidWorks

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost