STROJNISTVO.com • Poglej temo - Merjenje simetrije utorov

Merjenje simetrije utorov

3D CAD program - enostaven za uporabo vendar zelo zmogljiv. Vprašanja, komentarji...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a dam5 » 28.4.2009 18:43

Kakšne mate pa imaš med kazalcem in palčko? In kako je mateana palčka, in kako kazalec? Ali ima kdo od njiju še kakšno možnost pomikanja?
Meni dela 180°, ko parta nista do konca mateana. Ko pa jih zdefiniram tako, da je edini možni gib palčke v osi gor in dol, kazalec se pa lahko samo vrti, pa mi dela lepo.
Preglej zadevo. Zanimivo, da mi assy ni razpadel, tudi ko ni bilo vse mateano; to te hitro zavede.

Pa sporoči, če ti bo uspelo.
A machine is not perfect when you cannot add anything more to it,
but when you cannot remove anything without destroying its function.
- Saint-Exupéry -
dam5
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hartan » 29.4.2009 20:04

Zdaj sem vse skup zminimiziral na 4 elemente, pa se probal malo špilat, da vidim, kak je kaj.

Parti so vsi mate-ani, spodnja plata je fiksna, vse ostalo pa tudi, tako da premikat gre le palčko po njeni dolžini, oz. kazalec okoli osi.

Zdaj sem probal tako, da sem podal kot med označenima površinama (na sliki označeno zeleno):
Slika
Kot med tema površinama lahko poljubno spreminjam, in dela mi normalno, tako kot bi rad. Torej, če rotiram po XY-ravnini, dela normalno.

Potem sem pa probal postavit pod kotom med naslednjima površinama:
Slika
(rotiral sem po YZ-ravnini)
Tako pa več ne dela, spet začne delat isto, kot prej pri celi uri.

No, potem sem probal pa še rotirat po XZ-ravnini:

Slika
Tu pa spet dela normalno.

Zdaj iz tega bi nekak sklepal, da ko os vrtenja kazalca ni vzporedna z XZ-ravnino (gre skozi njo), pride do te napake čudne.
hartan
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na SolidWorks

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost