STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zgrešil poklic

Zgrešil poklic

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Zgrešil poklic

OdgovorNapisal/-a UPorabNIK » 24.9.2003 12:00

Naj že na začetku povem da me strojništvo ne zanima. Končujem strojni fax....tu najdem samo računanje, podatke, številke, nič napak.... sem take vrste človek ki ne maram strogih navodil ker me to ubija. Nekako sem bolj umetniški tip ali pa filozofski hm...raje imam zadeve kjer so dopustne drobne napake ki ne stanejo veliko ali pa se ne vidijo tako očitno kot v strojništvu. Ne rečem da sem površen ampak ni mi do 8urne koncentracije. V strojništvu pač ne najdem smisla.
Rad bi šel še na en fax pa bi rad vedel katera smer se povezuje s strojništvom. Rad bi namreč povezal strojništvo da bom imel večje možnosti za dobro službo in da mi ne bo šlo teh 4 let v prazno. Kater fax mi priporočate?
LP
UPorabNIK

OdgovorNapisal/-a marjan » 24.9.2003 17:37

Pozdravljen,

žal ti ne morem predlagati kateri faks naj si izbereš,
saj si moraš to sam pri sebi razčistiti.

Kaj je zate "dobra služba"? Enim je pač všeč velik
izziv (ki je ponavadi tudi "dobro" plačan), drugi gledajo
samo na denar.
Vse pa je odvisno od tebe in od nobenega drugega - tako
da je to vprašanje precej "filozofsko" :)

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a e » 25.9.2003 17:56

Živijo

Že nekaj časa je je poznana biokibernetika. V tem primeru menim da vpis na medicinsko fakulteto ni zgrešena naložba.

Glede na to da imaš občutek, da je tudi filozofija tvoja vrlina, predlagam da se usmeriš na raziskave vpliva različnih mehanskih motenj (smeti) na mentalno počutje ljudi. Psihologi namreč včasih radi tudi filozofirajo

Konec koncev strojništvo ni nujno samo preračunavanje, polna koncentracija,...
e
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Gost » 25.9.2003 20:39

Žal mi je zate.Po mojem mnenju si ta 4 leta vrgel proč.Ker te strojništvo ne zanima,te tudi delo povezano z strojništvom ne osrečuje.Kdor pa pri opravljanju dela ni srečen je bolje da počne kaj drugega.
Gost

OdgovorNapisal/-a jozl » 8.10.2003 8:20

V MB je inženirsko oblikovaje in s tem si 2.5 let skupaj s ostalimi strojniki, potem pa imaš predmete za oblikovanje. Sam ne študiram te smeri, je pa zelo zanimiva.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

fax

OdgovorNapisal/-a alex » 8.10.2003 18:56

Jaz ti priporočam Toshibin ali Cannonov fax. Poveži ga na linijo in lahko boš povezan na katero koli področje, ki te bo trenutno najbolj razveseljevalo.

Odlični so multifunkcijski faxi, ki ti po protisku na gumb obrišejo stare usedline tam spodaj...
alex

OdgovorNapisal/-a Gost » 16.11.2003 19:14

Mislim, da je Alexov odgovor najbolj pravi, le za pravo firmo se je še treba odločiti.
Gost

OdgovorNapisal/-a Bojan J. » 7.12.2003 12:44

Strojništvo je izredno širok pojem, zato ti teh štirih let ne sme biti škoda. Poišči si službo, z časom boš že ugotovil kaj ti odgovarja pa boš takrat zamenjal.
Bojan J.
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cupy » 26.1.2005 15:11

Pozdravljen!

Mnogo je bilo omenjenega, pa bi dodal še ekonomski faks.

Smer GING ali gospodarsko inženirstvo na FS maribor čist lepo deluje, kakšen izpit na Ekonom faksu pa bo to to. Je pa nekaj... če te finance, ekonomija, pa vse to sploh zanima. Povprašaj za mnenje še kakšneka Ekonomista/-ko.
:roll:
cupy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a zupi » 26.1.2005 22:20

Pozdravljen!
Očitno si sposoben, če boš kljub odporu do strojništva končal ta faks. Tako zelo pa se ti tudi ne upira, če bi šel rad na fakulteto, ki se povezuje z njim.
Kot si napisal, bi rad delal napake brez posledic. Osebno mislim, da si jih ne moreš privoščiti v nobenem poklicu, ne le v strojništvu. Za vsako stvar je potrebno vložiti svoj maksimum...
Če povežemo umetnost (ki ti je všeč) in strojništvo, pridemo do tega, da sta si pravzaprav izredno podobna. Torej ti je to kar študiraš pravzaprav všeč...hehe :wink: Ne, resno: Kot je že gost nad mano predlagal, je inženirsko oblikovanje res nekaj, kar združuje tvojo umetniško žilico in znanje iz strojništva. Mogoče pa bi se podal celo v tujino? Tam je ta smer kar dobro razširjena.
LP
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Gost » 27.1.2005 9:09

Pa ja de!
Umetniška žilica pa strojnik? Najbolj obupna varianta.
V svojem 20 letnem strojniškem ustvarjanju sem imel priložnost srečati tudi takšne "umetniške dušice". In rezultat?
Pravzaprav ni rezultata. Vse kar se je iz njihovega dela izcimilo je bilo razglabljanje v nedogled, risbe niso bile podobne "risbam", tehnološki postopki so bili lepo izpisani, lepo oblikovani, vendar v praksi neuporabni. Z njimi je bilo lepo sodelovati: uglajenega nastopa, leporečje besed, zabavni, duhoviti, zanimivi, razgledani, da o njihovi samozavesti ne govorim...
Strojnik, ki nima jasne predstave o izdelku (obliki, lastnostih, načinu izdelave, funkcionalnosti, ceni...) je slab strojnik.
Danes v strojniški branži preživijo le najboljši. Če, pa se v tem poklicu znajde nekdo, z "umetniškim navdihom", mu predlagam, da postane oblikovalec industrijskih izdelkov ali pa vodja (direktor).

Strojnik po srcu.
Gost

OdgovorNapisal/-a Mare » 28.1.2005 10:26

Težka dilema, čeprav jo je poizkusilo že veliko ljudi. V vsakem poklicu boš potreboval veliko stopnjo koncentracije in angažiranja, da boš uspel. Seveda pa s tem tudi veliko odgovornosti. Veliko je tu odvisno od službe, ki jo boš opravljal in z kakšno vnemo. Seveda pa ti ostanejo še popoldanske aktivnosti in ostali načini sproščanja. Prevzemi enkrat delo vodje skupine pa boš videl, koliko znanja boš potreboval za obvladovanje in angažiranje. Zgolj v premislek. Seveda pa tudi v teamskem delu potrebuješ nekega "filozofa". Glavo pokonci!
Mare
Novinec
Novinec

Kraj: Dolenjska

Prava izbira

OdgovorNapisal/-a mesar5 » 1.2.2005 11:45

Če ti ni odveč pojdi na inženirsko oblikovanje tam boš našel kar iščeš. :wink:
mesar5
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dicky » 2.2.2005 7:26

nisi ne prvi ne zadnji. marsikdo je bil razocaran ko je prisel na strojni fax in spoznal da so samo stevilke glavne, brez napak , non stop koncentracija. tudi sam sem bil med njimi. je pa res kar pravijo prethodniki, str. je sirok pojem. se vedno lahko dobis zanimivo sluzbo nekje na mejnem podrocju, obvezno pa studij koncaj.
pa se nekaj. so dnevi ko ti bo vsaka sluzba odvec, pa ce bo se tako dobra.
delo vodje je lahko cist v redu
glede racunanja pa to: v sluzbi tega ne bos toliko uporabljal. ce sploh kaj:)
dicky

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.2.2005 19:32

Mogoče kaj na področju arhitekture?
Po izkušnjah se tam dela veliko drobnih napak :evil: , pa poznavanje strojništva ti tudi lahko pride prav.
Gost

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost