STROJNISTVO.com • Poglej temo - Delo v Ljubljani

Delo v Ljubljani

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Delo v Ljubljani

OdgovorNapisal/-a Boko » 15.10.2012 0:23

Pozdravljeni!

Sem študent strojništva - dva izpita pred diplomo, tako da imam trenutno precej časa. Rad bi ga izkoristil za delo preko študenta. Glede dela nisem izbirčen, saj pravim, da je vsaka izkušnja dobrodošla. Imam pa namen študij nadaljevati še na podiplomskem študiju.

Ali ve kdo za kakšno podjetje v Ljubljani, kjer so pripravljeni vzeti študenta za delo? Sem že poslal par prošenj, pa nisem dobil niti odgovora.

Kar se znanja in izkušenj tiče, sem do sedaj delal predvsem v podjetjih, ki se ukvarjajo s plastiko, tako da imam na tem področju kar nekaj izkušenj. Obvladam tudi program Solidworks in še nekaj programov pogojno (autocad, matlab ...)
Boko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 15.10.2012 8:37

Tiho, da boš kaj naprej šel..

Čimbolj dolgoročen moraš zgledat.Eni si lahko mislijo, če bo uredu ga bomo pa zaposlili.

Vsaj, če bi hotel kaj strojniškega delat. Za 3 mesce te ne bo noben učil.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gricko » 15.10.2012 9:39

To drži,...

Ampak tako stanje je žalostno.
Zaradi tega gredo vsi raje kelnarit, kot pa nadgrajevat teorijo s prakso, kar se kasneje izkaže za koristno.

Globalno gledano, mislim, da imajo podjetja veliko več od visoko izobraženih ljudi z občutkom realnega sveta, kot pa od "nadudlanih" teoretikov, ki ne znajo metle primit, pa bi učili stare mojstre.

Saj je Boko napisal, da ni izbirčen glede dela, samo da ostane v stroki...

Drži pa, da je današnji svet konkurenčno neusmiljen in si verjetno težko privoščiš strošek v plačilu študenta ter manjko na produktivnosti zaradi "mentorja".

Hm... morda pa je tukaj kaka možnost uvedbe novega sistema vajeništva. Socialno podjetje za prakso: zaposli mojstre, ki morda v matičnem podjetju ne zmorejo tempa, nimajo pogojev za upokojitev, imajo pa izkušnje, katere bi prav prišle mladim... (no ja ideja je pravkar padla na tipkovnico in ni dodelana ali preverjena možnost eksistence)

Moje skromno mnenje pač.

lp
D.
gricko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 15.10.2012 9:56

ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Boko » 15.10.2012 10:57

gricko napisal/-a:To drži,...

Ampak tako stanje je žalostno.
Zaradi tega gredo vsi raje kelnarit, kot pa nadgrajevat teorijo s prakso, kar se kasneje izkaže za koristno.

Globalno gledano, mislim, da imajo podjetja veliko več od visoko izobraženih ljudi z občutkom realnega sveta, kot pa od "nadudlanih" teoretikov, ki ne znajo metle primit, pa bi učili stare mojstre.

Saj je Boko napisal, da ni izbirčen glede dela, samo da ostane v stroki...

Drži pa, da je današnji svet konkurenčno neusmiljen in si verjetno težko privoščiš strošek v plačilu študenta ter manjko na produktivnosti zaradi "mentorja".

Hm... morda pa je tukaj kaka možnost uvedbe novega sistema vajeništva. Socialno podjetje za prakso: zaposli mojstre, ki morda v matičnem podjetju ne zmorejo tempa, nimajo pogojev za upokojitev, imajo pa izkušnje, katere bi prav prišle mladim... (no ja ideja je pravkar padla na tipkovnico in ni dodelana ali preverjena možnost eksistence)

Moje skromno mnenje pač.

lp
D.

Točno tako. Jaz se tudi zavedam, da začneš z metlo v roki. Opažam pa, predvsem pri sošolcih, da bi že s prvo zaposlitvijo radi dobili svojo pisarno in še tajnico po možnosti. In čeprav so moji cilji in želje da pridem v roku 10ih let do doktorata in bi nekoč rad delal v znanosti, se zavedam pomembnosti izkušenj iz prakse, zato se dela v proizvodnji sploh ne branim, še dobrodošlo je :).

Ker bodo moje področje polimeri, mi je prioriteta podjetje, ki se ukvarja s plastiko (ni pa nujno).
Spraševal sem že pri Hella Saturnus, pa niso pokazali nekega pretiranega zanimanja, tako da če ve kdo še za kakšno podobno podjetje na območju Ljubljane (po možnosti dostopno z LPP), se priporočam ...
Boko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a moi » 15.10.2012 18:52

siliko mogoce za zacetek, da se malo naucis, potem pa stran od njih
ce ti plastika ni nuja, mas v siski se eno firmo, k se ukvarja z avtomatizacijo varilnih procesov (AVP)

v tistem avp bi te skroaj zih vzeli, poznam enega, ki je delal tut tko tam za ene par mesecev
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Boko » 16.10.2012 22:45

moi napisal/-a:mas v siski se eno firmo, k se ukvarja z avtomatizacijo varilnih procesov (AVP)

v tistem avp bi te skroaj zih vzeli, poznam enega, ki je delal tut tko tam za ene par mesecev

Veš povedat kaj več o tem podjetju in ali je res v Šiški? Vse kar mi Google ven vrže je podjetje AVP iz Brezovice pri Ljubljani in kolikor vidim, se v glavnem ukvarjajo le s prodajo ...
Boko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a moi » 16.10.2012 22:46

http://www.avp.si/
se pa ukvarjajo vecinoma z roboti se mi zdi. imajo pa, ce imajo dost dela, dost dela tut za studente, sam ne jim povedat, da samo za par mesecev.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost