epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Mabe napisal/-a: ne vemo kako močno potrebujemo..... skupne velikosti 450m2.

Žerjavar napisal/-a:Mabe napisal/-a: ne vemo kako močno potrebujemo..... skupne velikosti 450m2.
Daleč premalo podatkov za izračun toplotnih izgub...
Karl Benz napisal/-a:30 kW se zdi dovolj.
Lahko pa narediš test in svojo trenutno peč testiraš v nekem mrzlem dnevu, ko bo zunaj -10 in če ti spravi celotno hišo v vseh nadstropjih na 25 °C, povem veš, da imaš dovolj moči (oz. nekaj rezerve)
Nove peči so pravilnoma vse narejene tako, da prilagajajo moč in ti lahko da ven od npr. 2 kW do 30 kW. S tem sama predimenzioniranost ni več tako kritična, kot je bila pred leti, ker bo peč pametno delovala s toliko moči kot je potrebuje. Torej če bo tvoja povprečna poraba nekje 10-20 kW, ne boš imel bistvene razlike pri porabi plina, če boš imel vgrajeno 30 kW ali 40 kW peč.
Sebek napisal/-a:Kako pa ogrevate to vašo hišo. Kampanijsko ( ponoči ne deluje oz. kadar vas ni doma) ali kontinuirano skozi celoten dan 24/7.
Pri prvem režimu ogrevanja verjamem, da je peč na robu zmogljivosti, ko vklopite ogrevanje.
Pri kontinuiranem ogrevanju skozi celi dan, pa grem staviti, da bi bilo tudi 25kW moči dovolj.
Pri porabi na pri enem ali drugem ogrevanju pa ni neke razlike.

Mabe napisal/-a: Vseeno sem zastavil vprašanje, ker so vsi ponudniki od katerih sem pridobil ponudbo tudi zgolj "pavšalno" določili potrebno moč peči.
Sedaj pri nastavljenih 21°C peč veliko izklaplja, pri 25°C

Žerjavar napisal/-a:Mabe napisal/-a: Vseeno sem zastavil vprašanje, ker so vsi ponudniki od katerih sem pridobil ponudbo tudi zgolj "pavšalno" določili potrebno moč peči.
Sedaj pri nastavljenih 21°C peč veliko izklaplja, pri 25°C
In si tudi pripravljen pavšalno plačati, ne da bi vedel, kaj dejansko rabiš.
Razlika porabe goriva in potrebne moči ogrevanja med 21 in 25°C pri zunanjih -10 je le 11%

hine napisal/-a:V prvem postu v prvi vrstici piše, da je peč 35kW.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost