STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zamenjava službe

Zamenjava službe

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Kaj bi vas prepričalo v zamenjavo službe?

Glasovanje se je zaključilo dne 3.2.2004 21:27

Višja plača
8
62%
Boljši delovni pogoji (LCD monitor, urejeno okolje,urejeno podjetje,..)
2
15%
Želja po novih izzivih, zahtevnejšem delu
3
23%
ostalo
0
Brez glasov

Skupaj glasov : 13

Zamenjava službe

OdgovorNapisal/-a mitja_p » 20.1.2004 21:23

Mene pa zanima kaj menite, kako bi lahko privabil v zaposlitev nove ljudi, konkretno inženirje ali dipl. inženirje strojništva?

Zdi se mi da so mnogi premalo plačani (kar pa ni pravilo v našem podjetju) in so s svojo službo kljub temu zadovoljni.

Torej kaj menite, lahko nekega inženirja privabi da se sploh oglasi na oglas za zaposlitev oz. da sploh začne razmšljati, da bi lahko delal na novem, boljšem delovnem mestu? Ali se morda boji novih izzivov?
Problemi v strojništvu so zato, da jih rešujemo!
mitja_p
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mib » 22.1.2004 11:54

Čeprav je v anketi do sedaj sodelovalo zelo malo oseb, pa mislim da je vzorec in odgovor že podan - PLAČA. Torej, dejstvo je, vsi delamo za denar. A kaj ti npr. pomeni visoka plača v kolektivu, kjer so odnosi delavec-nadrejeni , še bolj pa med sodelavci slabi. Na začetku mogoče še, a verjemite, sčasoma te zadeve pričnejo najedati. Ali pa da imaš veliko plačo v podjetju z dvema zaposlenima (ti in lastnik/šef v eni osebi). Malo večji vihar pa ni službe ne visoke plače.
Sam delam kot konstrukter/projektant v podjetju s približno 80 zaposlenimi in skrbim za tekoče zadeve in razvoj. Plača ni velika, a dejstvo je, da opravljam delo, ki ga imam rad, zjutraj ne grem z odporom v službo, s sodelavci se dobro razumem, če je kaj narobe zarohnimo, si kaj povemo(tudi težkega),zadevo uredimo in karavana gre naprej brez zamer. Kar me še najbolj moti je da je tekočih zadev preveč in ostane premalo časa za razvoj.
Kar bi mene pritegnilo, da bi začel razmišljati o zamenjavi službe:
-delo v urejenem in ambicioznem timu
-urejeno delovno mesto (zmogljiv PC, ustrezna programska oprema, LCD...)
-stabilno z jasnimi vizijami naravnano podjetje
-razvojna naravnanost dela
-možnost dodatnega izobraževanja
-plača naj ne bi bila manjša od sedanje (preživeti je vseeno potrebno!)

Mogoče so moja pričakovanja malo idealizirana, a upam da se bodo sčasoma pričela pojavljati takšna delovna mesta. Sedaj še jih vsaj v MB, zaenkrat še ni.
Vem, da se marsikdo ne strinja z mano a takšno je moje razmšljanje in pri tej temi sem večinoma izhajal iz lastnih izkušenj.

Lep pozdrav,
MiB
mib
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Gost » 22.1.2004 13:55

Skoraj popolnoma se strinjam z mojim predhodnikom. Ni vse v plači je pa veliko. Veliko pomeni tudi spodbudna beseda nadrejenega - vodilni, razmislite o tem...
Gost

OdgovorNapisal/-a mitja_p » 22.1.2004 19:14

Popolnoma se strinjam s tabo mib. Če sam pogledam anketo, ki sem jo postavil, bi najraje odgovoril na vse možne odgovore. Še najbolj pa se strinjam s tem, da ti visoka plača ne more zagotavljati veselja ob vsakodnevnem prihodu v službo.

Menim pa tudi, da je normalno, da so na bolje plačanem delovnem mestu pritiski na delavca večji (večja odgovornost, vedno večja pričakovanja,..)
Vendar če se znaš ustrezno umestiti v ta krog, če so odnosi urejeni, potem tudi tu ni ovir za uspešno delo ki prinaša obojestransko korist in predvsem veselje do dela.
Problemi v strojništvu so zato, da jih rešujemo!
mitja_p
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 24.1.2004 14:42

Zakaj se pogovarjamo samo o menjavi službe? Kaj če bi malce podebatirali o menjavi stroke, recimo šef Živalskega vrta. Kako in kaj me je zavedlo na takšne bogokletne misli pa v nadaljevanju. Vse se je začelo neko sončno sobotno dopoldne, s pošteno zasluženim kafejem v levici in z sobotnim Delom v desnici. No, najprej obvezno preletim avtomobilsko prilogo, nato še samo prilogo, šele na kocu pa se lotim cajtnga na začetku. In glej ga zlomka na strani 6 butne iz strani naslov "Bajne plače v mestnih javnih zavodih". Neko dolgo branje si pravim, eh to ni zame. Mene zanimajo samo cifre (bruto), naj jih citiram:

- šefica Centra za permanentno izobraževanje Cene Štupar: 2.225.000 SIT
- šefica Živalskega vrta Ljubljana : 1.377.000 SIT

In še to. Na pobudo Živalskega vrta, ki se je znašel v finačni stiski (vsem je grozila lakota) so otroci po šolah začeli zbirati denar, zraven so primaknili še številni sponzorji, sama država pa še 21 miljončkov.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 24.1.2004 23:48

V živalskem vrtcu majo večje plače kot v človeškem vrtcu??-a potem je žvaut več vredna kot človk!! miiiislm ej :)
Ve kdo od vas kako dobit status cigana? Namreč cigani so pri nas več vredni kot ostali saj majo več privilegijev..naprimer če se vozi brez tablic ali pa če se zaleti v koga, se baje plača iz posebnega sklada..hmmm ni težko ugotovit kdo polni ta sklad z dnarjem.
malo za res malo za hec... ko bom jaz v kratkem začel iskat delo mi bo seveda kot prvo največ pomenla plača, pol bom začel pa tečnarit z LCD-jem, če mi ne bo ratalo bom pa slojga odnesu tam...hmm ampak status cigana si bi pa še vedno blo dobro met-kot dvojno državljanstvo ;p
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 10.2.2004 9:48

Lep pozdrav vsem strojnikom!

Mislim, da je prav, da se pogovarjamo o zamenjavi službe :lol: , kajti če si dober, ti pri vsaki zamenjavi službe ponujajo večjo plačo. :D Poznam kar nekaj primerov, ko so ljudje dali odpoved se je delodajalec zbudil in ponujal bistveno večjo plačo. :o Osebno menim, da je takrat že prepozno, saj nihče ne daje odpovedi po nepotrebnem (razen če blefira). 8) Včasih se tudi to izplača, vendar ne brez rezervne variante ("Nove službe"). Poznam tudi primere, ko so ljudje zamenjali nekaj delodajalcev, na koncu pa pristali pri prvem z bistveno večjo plačo :P (očitno je prvi delodajalec ugotovil ceno delavca).

Priznati je potrebno, da je cena delavca tolikšna, kot je vsota izgub, če le ta odide :-? (koliko časa je potrebno, da se najde nov delavec, da se ustrezno izobrazi, si nabere potrebne izkušnje, ... ).

Mislim, da si povprečen dipl. inženir stojništva zasluži vsaj 200.000 SIT neto plače. :roll: Potrebno je le pritiskati na delodajalce :evil: , da se "omehčajo" in nam namenijo višje plače. Že star pregovor pravi "Kdor jezika špara - kruha strada!"

Upam, da vas bo moj odgovor opogumil, da se boste s svojim delodajalcem pogovorili o ceni svojega dela. Le tako se bo stanje na tem področju izboljšalo.

Veliko uspehov!:wink:

Boštjan
Gost

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost