STROJNISTVO.com • Poglej temo - Četrta izpitna enota

Četrta izpitna enota

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Četrta izpitna enota

OdgovorNapisal/-a buhi » 21.10.2009 15:53

lep pozdrav

Zaenkrat sem še dijak 4. letnika na strojno tehnični šoli. Da bi opravil maturo, moram nerediti četrto izpitno enoto, ki naj bi vsebovala nek izdelek, ker pa mi na kraJ pameti ne pride na misel kakšna ideja, sem se odločil da povprašam vas, aktivne ter neaktivne člane foruma za kakšno idejo. Izdelek mora biti zanimiv, ter ne preveč zakonpliciran za izdelavo, naprimer lani so dijaki naredili gokarda, maketo varčne hiše, moment ključ,...

upam, da mi boste znali pomagati, ter se vam že vnaprej zahvaljujem za odgovore.

lp blaž
buhi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Enduraš » 21.10.2009 19:51

Nared tricikl na sončne celice 8)
Sam ne se kregat.
Enduraš
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 21.10.2009 20:50

naredi in-wheel elektromotor z maksimalnim izkoristkom moči glede na prostor.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 22.10.2009 8:17

jst sem par let nazaj naredil veterno elektrarno. Dokaj enostavno in zelo primerno za današnji čas(aktualno). rabiš ene 3 metre pohištvene cevi, fajn je če poznaš kakega mizarja da ti pomaga narediti krake za vetrnico, greš do kakega serviserja bele tehnike ki ima polno starih kosov najdeš nekaj primernih jermenic od pralnih strojev. Starše prosiš za malo finančne stimulacije-še prej vprašaj na šoli(slabe izkušnje) da boš kupil ležaje. potem pa veselo na delo ko narediš dodaš dinamo od kolesa ali pa alternator in meriš koliko moči ti je dala. moja je imela 20W pri hitrosti vetra 6-7m/s. Če boš rabil kako pomoč pa sporoči je dosti ljudi ki ti bo rado pomagalo!
aja lahko pa narediš stirlinga:D

LP janez
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost