STROJNISTVO.com • Poglej temo - Internetna stran

Internetna stran

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Peke » 13.1.2004 19:52

Zdravo

Marjan strinjam se s tabo. Vsaj osnove kode moraš poznati. To je tako kot bi delal CAM programe pa nebi poznal osnov g-kode.

S tem ko poznaš kodo stran samo optimiraš, da se hitreje nalaga, bolje deluje. Sam kodo popravljam kar v Notepadu, saj ne FrontPage (ta je res svojeglav), ne Dreamweawer ne pustita narediti popravkov na določenih mestih.

John, ko si spraševal, če obstajajo kake tipske strani, ti lahko pritrdim da obstajajo. Največ tega ima FrontPage, za Dreamweawer pa ne vem.

Moj predlog je: ustvarjaj sam. Naj te ne skrbi če ne poznaš kode, se jo boš spotoma naučil. Na netu je dovolj strani kjer je vse to razloženo. Če tvoja stran ne bo dovolj dobra, narediti jo daš še vedno lahko. Tudi če jo boš dal narediti ne misli da boš brez dela. Nekdo bo moral pripraviti tekste in slike. To pa lahko narediš le ti, ki podjetje dobro poznaš.

Lep pozdrav,
Peke
Peke
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marjan » 13.1.2004 22:04

Peke:
poglej si www.evrsoft.com. Delaš isto kot v notepadu, samo da je dosti bolj pregledno pa še zastojn je in ima precej tipskih kod (javascript, dhtml,...)

Če želiš, ti jo pošljem po majlu velikost datoteke je cca. 5.2 Mb 8)

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 14.1.2004 8:36

Marjan: Stvar okusa ali ne, pisava times new roman pa res ni za na net.
Gost

OdgovorNapisal/-a marjan » 14.1.2004 16:18

Gost:
kaj pa predlagaš?
Sicer bi lahko uporabil UTF-8 za kodno stran, samo potem bi na vsakem operacijskem sistemu bila stran drugače videna. Torej še enkrat kaj predlagaš? Celo stran naredit v Flash-u? kaj pa tisti, ki imajo slabo povezavo?

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Peke » 14.1.2004 22:28

Zdravo

Marjan, na netu je dalč največ Verdane. Tudi na tej strani.
Je veliko bolj prijazna.

LP
Gregor
Peke
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marjan » 14.1.2004 22:36

hm tudi to je res. Se strinjam, samo to dela samo tistim, ki uporabljajo Windowse (predvidevam, da drugi tega fonta nimajo). Zato jaz uporabljam charset=iso-8859-2 in je zdaj odvisno od operacijskega sistema kateri font izbere. Pri M$ Windows je to izgleda Times New Roman...
Bom pa razmislil tudi o Verdani, četudi mi ta rešitev ni preveč všeč (iz tehničnih razlogov in ne oblikovalskih)...
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 15.1.2004 6:52

Saj ce gledas na kompatibilnost imas prav.
Grem zdaj pogledat na starega o2 kak se bo stran vidla,
pol pa vec o kompatibilnosti.
Gost

Izdelava strani

OdgovorNapisal/-a Bakh » 22.1.2004 9:41

Za izdelavo strani SPLOH ne potrebuješ poznavanja kode, programi kot so DREAMWEAVER, FRONTPAGE...sam pritisneš F1 greš skozi 2-3 Tutoriale in stranje že tle.
Jst sm naredu že ogromno strani pa ne vem če poznam kakšen ukaz html kode
Bakh
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Gost » 13.3.2004 13:33

To je res, za enostavne statične strani ni potrebno poznat kode, moraš pa znati narediti stran z pogramom kot ge DreamWeaver in podobni.

Vsaka resnejša stran bo narejena ali v PHP ali v ASP ob uporabi MySQL baze. Bo dinamična in zato se lažje upravlja z njo. Popravki so enostavni.
Take strani se ne moreš sam lotit brez dobrega znanja enega od zgornjih jezikov. Zato se dajo takšne strani izdelat ljudem, ki se s tem preživljajo in se potrudijo za vaš denar, stran pa naredijo kot jo vi želite.
Gost

OdgovorNapisal/-a msn » 4.5.2006 21:25

Jaz znam sestavit kar kvalitetno stran! Za razne stvari so me učili(dijaki, poklicni in še kakšen tutorial...) ce koga kaj zanima naj me kontaktira na: vp_mb_666@hotmail.com
msn
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a zzare » 19.7.2010 15:05

Obstajajo razna orodja za online izdelavo spletne strani.
Meni je zelo všeč http://1dva3.si.
Hitro in preprosto.
zzare
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gombac » 19.7.2010 19:30

Najboljši program ti je Dreamwwaver ali pa si kar ves Adabo Master CS4 posnami z neta...pol imaš vse kar rabiš...

Lahko si posnameš še video navodila podjetja Lynda:
- Lynda.com - Photoshop CS4 Essential Training DVD
- Lynda.com - CSS for Designers (Video Tutorials) 2CD's
- Lynda.com - Search Engine Optimization
- Lynda.com.Dreamweaver.CS4.Essential.Training.DVD

, tega imaš kar precej in ti lepo povejo po korakih kako končat svojo spletno stran...tako sem se jaz naučil...potrebuješ pa nekaj časa...je pa boljše, ker lahko na hitro kaj popraviš ali dodaš, ko ti kaj ni všeč...
gombac
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a veliktip » 19.7.2010 22:22

Upam, da ste pogledali datume predhodnih objav... Se mi rahlo dozdeva, da bi znala biti zadeva že narejena... Pa brez zamere... LP
veliktip
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost