STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri motor - dieselski ali bencinski

Kateri motor - dieselski ali bencinski

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.3.2003 22:23

Ha,ste pa potrošni.Vozim Citroena AX ze 200000 km,od tega več kot 100000 km na malinovec.Z enim tankom cca40 litrov 1000 km.
Motor prav lepo pelje,ko ga stisnes zakadi kot buldožer,na tehničnem pregledu pa se delajo experte za ugotavljanje sajavosti izpusnih plinov.Nameril je 1,1 dovoljeno 2,5.
No,še recept.Kurilno daste v 10 litersko plastenko od mineralne vode,nato na sonce za tri dni,pa skozi filterski papir in v rezervoar.
LP Lump
Gost

OdgovorNapisal/-a xcad » 14.4.2003 22:09

Mam passata 130KM in zagotovo moj naslednji avto ne bo diesel. Servisi so kar perecej dražji, turbina je do 80000 odpovedala dvakrat; enkrat v garanciji drugič na moj žep. Ko je mrzu šklefeta da je človeka kar malo sram. Ko stopiš na gas pri 2000 vrt/min potegne, pri 2700 pa je že konec veselja, pri tem pa nezaznavno radira gume. S kombinirano vožnjo pa poraba ne gre kaj dosti pod 7, pozimi pa raje višje.
Ko za primer takega passata primerjaš bencinca in diesla ugotoviš, da je res da gre nekaj več bencina, servisi so nižji obrabe gum in sile na podvodzje so enakomerne; pri dieslu pa ga ni poceni rednega servisa, če pa še kaj crkne je to gotovo turbina ali pa sistem vbrizga.
xcad

OdgovorNapisal/-a Gost » 15.4.2003 18:43

Kaj tocno pa pridobis s tem, da ga segrevas na soncu in nato precedis? Bos slucajno reku, da se tko znebis barve, ker kar tezko verjamem.
Gost

OdgovorNapisal/-a tu480 » 16.4.2003 19:31

1.Brez zamere.Pasat sploh ni avto še posebej novejsi modeli ne.
2.Barvilo razpade pod vplivom uv žarkov.Isto dosežeš z medicinsko uv žarnico proti bakterijam.
tu480
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jozl » 17.4.2003 16:01

To je res. Na soncu kurilc zgubi barvo, ker ga doma imamo v belih plastenkah od 50 letrov za ogrevanje rastlinjaka, samo potrebuje kar nekaj dni.

Kaj se tiče novih vozil imajo vsi težave z kurilcem, ker je potrebno kompletno vozilo očostiti od kurilca, ker ni dodana samo barva.

Jaz doma imam dizel trektorje kombi kamion in motokultivator, avto sem kupil benz rabljen, ker mi je teta skoraj plačala da sem ga odpeljal. Sedaj kupijem rabljen avto malo maljši od 8 do 4 leta in ker rabim malo večje vozili sem za Berlinga ali Kanguja seveda me zanima samo dizel pogon, ker lahko dam fotru računa in dobi povrnjeno polovico trošarine, tako da je dizel še cenejši. Pa vozne lastnosti dizela se mi bolj dopadejo, ker lahko delaš na nizki turi in ne rabiš gasa za speljevanje v mestni vožnji.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jozl » 17.4.2003 16:02

BIO dizel se zelo prakticira v Avstriji in je potrebno zamenjati vbrizg goriva, kar stane okoli 500 - 1000 € ne me držati za besedo, izpuh pa diši po pomes frittes
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 17.4.2003 20:47

Sam vozim alfo romeo 156, bencinar, 150 KM in mi žre 10 do 11 litrov. Pa kaj!!!! Coure sportivo!!! Diesel bo za starejša leta ko bom škrt!!!
No ja malo za šalo malo zares, bencinar je še zmeraj bencinar, diesli pa so malo bolj lenobni, čeprav zelo dobro vlečejo!!! Če izračunaš da je cena diesla cca. 300.000 sit večja, hm, koliko je to bencina oz. tiste razlike??
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 1.5.2003 11:58

Na forumu sem zasledil, da na soncu kurilc zgubi barvo. Sem probal pa je se vedno velika razlika med original dieslom iz bencinske in kurilcen ko je dva tedna stal na soncu (kurilc je bolj rumen kot original diesel).
Zanima me tudi ali kdo ve kako policija oz. carina preverja kurilca. Ali potegnejo iz rezervarja ali pri mašini, saj je pri rezervoarju v cevi vmes mrezica.

LP,
Radovednez
Gost

OdgovorNapisal/-a jozl » 6.5.2003 7:22

Imajo tudi sonde in joh priklopijo na izpuh, in če posumijo, se da odvzeti zorec pri filtru za gorivo, še nisem imel izkušenj z carino, če bi pa imel, bi pa rekel zakaj imam PETROL tako zanič nafto in vodo v njej, komu naj se pritožim, ker je začel šele po 25 letih rustat keson za gorivo na traktorju.
In to naj bi bil Euro diesel
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 7.5.2003 8:27

Pridružujem se mnenju, da je kvaliteta goriva pri XXX slaba.
Najbolj očitna je bila razlika, ko sem tankal v Italiji ali pa v Nemčiji. Število prevoženih km je bilo večje do 15%.

Drugi največji ponudnik goriva ima po moji presoji (beleženje prevoženih km in poraba goriva) precej boljše gorivo (ca 10% več prevoženih km).

Čeprav trdijo da je gorivo isto, tega nekako ne verjamem zaradi lastnih izkušenj.
Sicer pa je na nas uporabnikih, da se odločimo katero gorivo bomo uporabili.

LP
Boris
Gost

OdgovorNapisal/-a Bojan Bricman » 7.5.2003 12:41

Imam avto z bencinskim motorjem, vendar bom ob menjavi verjetno iskal dizla.

LP

Bojan
Bojan Bricman
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a SkIDiver » 8.6.2003 15:51

Kazen, če te dobi carina znese nekje okol 80 tisočakov in poberejo tablce. Nato odvoz vozila z avto vleko, ker če se odpelješ te ponovno ustavjo, ker znajo it za teboj. Nato sledi pač čiščenje vseh vodov goriva in ponovni pregled. Če je OK dobiš tablce nazaj drugače si pa brez. Če te dobijo večkrat se meniš naprej z sodnikom za prekrške. Se ni ravno za špilat. Jz osebno imam raje bencinarja kot dizla. Potegne pošteno, poraba je pač večja in bencin dražji ampak to je strošek, če imaš avto.
SkIDiver
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 23.7.2003 16:17

Bencinski motor tudi meni bolj odgovarja.
Čeprav v moči dandanes sploh ni več kakšne
velike razlike.Edino kar je,da je diesel cenejši.
Gost

OdgovorNapisal/-a pubi2CV » 25.8.2003 13:10

Ko ste se že ravno razpisali o kurilcu....a na tehničnem pregledu to preverjajo....torej....če drgač tankaš cvička :oops: ...a je pametno za tehničnega natankat nafto ?
LP
pubi2CV
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jozl » 26.8.2003 9:53

Na tehničnem jih ne zanima kja kuriš v vozilu. Za ta pregled je pristojna CARINA, ki ima vsa pooblastila za preverjanje goriva, ker je gorivo trošarinski izdelek in ima carina preko trošarinske izdelke. To tudi velja za žgane pijače kot tudi za pivo in vino. Država je paš požrešna.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost