STROJNISTVO.com • Poglej temo - DNEVNICE IN NADURE

DNEVNICE IN NADURE

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a korenje » 24.5.2010 20:18

moraš bit kr malo nor, da pustiš službo, kjer imaš lahko 2500€ plačo.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a acestudio » 24.5.2010 20:39

korenje napisal/-a:moraš bit kr malo nor, da pustiš službo, kjer imaš lahko 2500€ plačo.

Jaz bi še delal nekaj časa to delo, katero sem delal v tem podjetju, ampak je firma šla u k...
Razlog ni bil zaradi "previsokih" stroškov dela, ali nekonkurenčnosti, ampak zaradi slabih poslovnih potez menedžerjev pred nekaj leti....
acestudio
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Brusilec » 25.5.2010 15:11

smešno je koliko zaračunajo strankim za tvoj obisk (predvidevam)... :
1 km 0,6 €
1h vožnje 50 €
1h dela 60 €
nedelja +100 €

Z temi številkami vidiš koliko zasluži tvoja firma.. za
+ 2000km,
+ 20 ur vožnje,
+ 20 ur dela..
+ 2 x hotel za 100€
- 2 x hotel za 40€
- 150€ za gorivo
=cca 3 500 €

Ja, so potem še malenkosti, kot je vinjeta pa servis avta... ampak pustmo to..

koliko od tega doš ti?

Zdej je pa stvar kak se dogovoriš z delodajalcem..
Enga poznam ki dobi:
dnevnice, dodatek na dnevnice - za minimalni življenjski standard, plačane nadure, plačano kilometrino (vozi svoj 10 let star avto), pa še zelo dobro plačo x 14..

jaz na žalost to nisem.. Upam da boš to kmalu ti :)

Poizkusi si priboriti dnevnice, zaslužiš si jo za vsako minuto, ko prestopiš mejo.. malo pobrskaš na netu, pa najdeš pravilnik za dnevnice v tujini, z primeri..
Brusilec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 25.5.2010 16:34

acestudio napisal/-a:
korenje napisal/-a:moraš bit kr malo nor, da pustiš službo, kjer imaš lahko 2500€ plačo.

Jaz bi še delal nekaj časa to delo, katero sem delal v tem podjetju, ampak je firma šla u k...
Razlog ni bil zaradi "previsokih" stroškov dela, ali nekonkurenčnosti, ampak zaradi slabih poslovnih potez menedžerjev pred nekaj leti....

če bi imeli polovične plače in bi preostali denar vlagal v samovzdržnost plačnega sistema, bi lahko še nekaj časa delali...
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a acestudio » 25.5.2010 21:23

če bi imeli polovične plače in bi preostali denar vlagal v samovzdržnost plačnega sistema, bi lahko še nekaj časa delali...[/quote]

Ne hvala! Nisem tak, da bi delal cele dneve na pol zastonj. Če že, potem se mora to poznati ob koncu meseca na računu, da veš zakaj si žrtvoval svoj prosti čas in dosti živcev. Po mojem je lahko tudi zmerna plača, ampak za 8 ur dela in nič več.

Saj ni čudno, da smo strojni inženirji tako razvrednoteni, če pa obstajate takšni, kateri ste pripravljeni delati cele dneve za 900 eur, oz. še kakšnega stotaka zraven !
Za razmislek, 1000 eurov zaslužijo prodajalci na mobitelu brez vsake izobrazbe in odgovornosti!
acestudio
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a korenje » 25.5.2010 21:57

še vedno bolje kot prodajalec horseburgerjev, ki dela za 800€/mesec :p
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavc » 25.5.2010 22:26

Na moje direktno vprašanje podjetnikom, kako obravnavajo svoje zaposlene le en odgovor.....???
Glede na takšno vrsto partnerjev na tem portalu in še celo vrsta "uglednih" podjetij. Kaj to ni sramota.
Rekel bi, da beseda izkoriščanje delavcev ni dovolj. Poleg tega je izrazitejša pohlepnost novodobnih lastnikov in podjetnikov in močno upam, da se jim bo to maščevalo.
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 26.5.2010 7:18

Najbolje da sam odpreš sp ali doo pa bo tvojih problemov s suženjstvom in sramoto ter željo po maščevalnosti takoj konec.Lp.
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Slavc » 26.5.2010 10:45

predator3 napisal/-a:Najbolje da sam odpreš sp ali doo pa bo tvojih problemov s suženjstvom in sramoto ter željo po maščevalnosti takoj konec.Lp.

Pa se je vendarle oglasil en prizadeti. Verjetno tudi ti ne narediš ničesar zastonj in zaračunaš vsako storitev. Le zakaj bi zastonj delali tvoji delavci za kar niso plačani.
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a predator3 » 26.5.2010 12:09

Hehehehehe nimam zaposlenih niti enga in jih tut ne maram lp.
predator3
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a jakas » 26.5.2010 20:54

Sem še malo pogledal po forumih in ugotovil, da ni enoznačnega odgovora. To temo naj bi obravnaval Zakon o delovnih razmerjih, kjer pa ta tematika (npr. ali se čas vožnje na službeni poti šteje v nadure) ni zakonsko opredeljena. Očitno je tu luknja v zakonu, zato si delodajalci to razlagajo vsak po svoje. Tako nekateri plačajo le dejansko opravljeno delo, brez vožnje, drugi pa vse (Alija tuži, Alija sudi).

Lp
Jaka
jakas
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Brusilec » 27.5.2010 6:20

Zakonsko je določeno da dnevnica šteje od zapustitve Slovenije!
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... voznistvu/

Na internetu imaš vse zakone, pa tudi primere obračunov dnevnic. Lepo si jih zakone, preuči in jih ponudi šefu pod nos.. sam najbrž že vse ve, sam se pač malo dela neumnega (zanekajdesettisočevrovnaleto neumnega).

Zdej če greš na tako potovanje 1x na leto, se ni za sekirat. Če pa je to tvoja služba, pol se vsekakor splača izborit svoje pravice.

Jaz ne vem kakšno imaš plačo, če maš super plačo, pa majhen problem z dnevnicami, pol se ni za sekirat, če pa vidiš da se špara vsepovsod, delaš na pol zastojn, pol se je pa za vprašat. Če dobiš normalno službo za isti denar, pol si nehaj uničevat življenja in družine za drobiž..
Res je pa tudi da bi nekateri za tako službo ubijali, bi že za 800€ namesec šli na teren pa jedl vsak dan žemle pa klobaso, sam da so stran od tečne babe, pa da majo za njo en izgovor :)
Brusilec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 27.5.2010 19:51

acestudio napisal/-a:Pri prvem delodajalcu sem imel osnovno plačo za 40% nad SLO bruto povprečjem.
Vsaka minuta pred 7h ali po 15h se je štela v sklopu nadur (tudi čas vožnje do neke lokacije).
Mesečno sem tako delal od 20 do 80nadur, kjer sem lahko na ta račun dobil do 2500 eur na trr račun.

Sedaj v iskanju druge službe vidim, da za takšen denar že moraš biti ne vem kakšen šef ali direktor, kjer se ti ljudje dejansko prodajo za takšno pavšalno vsoto v strojni industriji.

Vidim tudi, da je veliko podjetij/privatnikov, kjer ti mogoče nudijo za par 100 evrov višjo pavšalno plačo, kot so neka povprečja (nadur ne plačajo), ampak na ta račun pričakujejo, da je bistvo tvojega življenja služba. Dosti je tudi takšnih, kjer dobiš neko mizerno plačo, pričakujejo pa glih tako, da delaš cele dneve, brez plačanih nadur seveda.

Do sedaj sem videl, da če je potrebno, bodo delodajalci plačali tudi vsako minuto dodatnega dela, torej bom iskal novo službo tako dolgo, dokler ne bom našel ali 8 urnega dela za malce nad povprečjem plačo, ali pa če je zaradi narave dela potrebno delati več, potem naj to tudi dodatno plačajo. Zastonj nobenemu niti minute ne podarim!!

In tako bi se morali strojni inženirji vesti pri iskanju zaposlitve, ne da se potem dogaja (ko bereš na forumih), da zaslužijo strojni diplomirani inženirji z dolgoletnimi izkušnjami cca. 800-900 eur, kjer jih še za dodatek vsakodnevno priganjajo izven delovnega časa.

Sramota je, kar se dogaja! To je moderno sužnje-lastništvo. Resnično je pri nas realni sektor proti javnemu čisto razvrednoten. Kaj bi moral vrhunski strojni inženir dati, da bi zaslužil 5000 ali 10000 eur z nadurami, tako kot en vrhunski zdravnik. Verjetno kar ledvico!

Dobrodošel v realni svet.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Abakus » 31.5.2010 13:58

Še en vidik. Delodajalec te pošlje na sejem v tujino, vse skupaj traja 3 dni. Delodajalcu si na razpolago 3x24 ur, plačano pa imaš 3x8 ur plus dnevnice. Je že kdo pričakoval plačilo 48 ur nadur? Na nek način bi bilo prav, a vendar to ni delo.
Abakus
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 31.5.2010 14:28

Dobro sklep..

Na začetku moraš vprašat kolk naddur in potovanj bo preden sprejmeš delo.

Samo v teh časih nimaš kakšnega manevrskega prostora.

Zgleda da moraš karkoli vzet in prošnje naprej pošiljat :roll:
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost