STROJNISTVO.com • Poglej temo - Koliko zaslužimo strojniki - 2004

Koliko zaslužimo strojniki - 2004

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Gost » 25.2.2004 13:09

Zaslužek?
Vse je odvisno od pozicije, ki jo zasedaš v kolektivu, pri tem pa ni znanje
strojnišva vse. Cenjene so tudi druge lastnosti visoko izobraženih strojnikov. Pa tu in tam se najde kdo, ki je produkt "kadrovanja po družinskem načelu", in primerno temu mu pripada tudi ustrezna plača (mezda).

Moja plača.
170.000,00SIT
32 let dela v konstrukciji
Visoka šola, konstrukcija
Samostojno delo, 3D modeliranje, razvoj strojev in naprav, orodij,
obvladanje materialov, tehnologije, inovator, ....

Toliko v premislek mladim rodovom strojnikov.

Preživijo le najboljši!
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 25.2.2004 17:57

A to je plača na teden ali na mesec? Če je na mesec moram reči, da je zelo slaba. Če imate toliko referenc, zakaj si ne izgovorite več???

lp, jani
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 25.2.2004 19:14

jani malo pretiravaš, ali ne?

matkurja delam v majhnem podjetju (4 zaposleni), lastnik nam pusti svobodne roke da naredimo kakor hočemo. dogovorjeno imam osnovo za plačo sicer sem pa na individualni, in plačan od uspešnosti. Na kratko koliko naredim toliko dobim.

lp konstruktor
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.2.2004 0:50

No, to je pa nekaj čisto drugega. Osnovna plača je res 170 kSIT, dejansko dobite pa precej več. Vem, da morate dati rezultate odsebe, vendar to dobite plačano.
Jaz sem zaposlen v firmi s 1200 zaposlenimi. Gibljivega dela (stimulacije) nimamo, prav tako nimamo plačanih nadur. Vsi inžinerji smo plačani približno isto. Res je, da se jih kar nekaj skriva, vendar meni to prav nič ne pomaga. Jaz bi šel z veseljem delat v firmo, kjer bi bil plačan po učinku. Verjamem pa, da veliko mojih sodelavcev si tega ne želi. Plačo pa imam cca 165 kSIT, odvisno koliko je delavnih dni. Sem univ. dipl. inž., smer mehatronika. Ukvarjam se z avtomatizacijo proizvodnje.

lp, jani
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.2.2004 8:52

A to je plača na teden ali na mesec? Če je na mesec moram reči, da je zelo slaba. Če imate toliko referenc, zakaj si ne izgovorite več???

lp, jani

To je plača (mezda), ki jo prejemam mesečno. K tej plači prištejem še nadomestilo za prevoz in malico, odštejem pa dodatno nezgodno zavarovanje, tako, da je mesečni prejemek 195.000SIT. Da ne pozabim povedati, v navedenem znesku so vključeni tudi stimulativni dodatki, ki predstavljajo 15% osnove, ter minulo delo (~10%).

Da bi si izgovoril višjo plačo? "Svet je širok", je najpogostejši odgovor delodajalca. Kaj bi storil ti, če bi že presegel mejo abrahama?

Strojniški pozdrav
Gost

Plače udis-ov v EU

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.2.2004 9:37

V graškem AVL npr. zaslužijo udis-i slo porekla 2000 evrov/mesec, domorodci pa se jurja vec. Brez stresa in simptomov izgorelosti.

Graz je za marsikoga bližje kot bulana Ljubljana, zato adijo prestolnica!
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.2.2004 9:52

Tole se mi zdi malo čudno. Pravite, da ste na individualni pogodbi in dobite z prevozom in malico 195 kSIT. V našem podjetju imajo individualno pogodbo tisti, ki jim plače nemorejo izplačati po kolektivni pogodbi. Imajo precej višje kot je zapisano v kolektivni pogodbi. Pri takšni višini plače in izobrazbi kot je vaša ne vidim pravega razloga za individualno pogodbo. Po moje je to slabše za vas.

lp, jani
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.2.2004 11:33

Anonimno napisal/-a:Tole se mi zdi malo čudno. Pravite, da ste na individualni pogodbi in dobite z prevozom in malico 195 kSIT. V našem podjetju imajo individualno pogodbo tisti, ki jim plače nemorejo izplačati po kolektivni pogodbi. Imajo precej višje kot je zapisano v kolektivni pogodbi. Pri takšni višini plače in izobrazbi kot je vaša ne vidim pravega razloga za individualno pogodbo. Po moje je to slabše za vas.

lp, jani

Napaka. Nisem plačan kot individualist ampak imam z delodajalcem sklenjeno kolektivno pogodbo. Tisti, ki pa ima individualno pogodbo je pa nekdo drug in se podpisuje kot "konstrukter", moje ime je pa sicer Tine. Zaposlen sem v Ljubljani in to v kolektivu s 140. zaposlenimi, Hi-Tech tehnologija.

LP Tine
Gost

PLAČA

OdgovorNapisal/-a BJ » 26.2.2004 21:53

Odgovor glede plače

ing. strojništva
konstrukter
185.000 sit+prevoz
starost :37
delovna doba: 13
CAD :MECHANICAL 5
BJ

OdgovorNapisal/-a Gost » 27.2.2004 10:05

Moje ime je Janko.

Če nekaj o delu ki ga opravljam: pojektni vodja in konstruiranje v enem izmed manjših inženirskih birojev. Za razliko od nekaterih prisotnih na forumu za svojo plačo moram delati, in to kar trdo. Pa se ne pritožujem.
Rad opravljam svoje delo.
In se z g. Fijavžem močno strinjam o delovnih navadah in znanju slovenskih strojnih inženirjev.

lp konstruktor
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 2.3.2004 18:28

Moram poveadti da sem prvič na tem forumu in to po čistem naključju. Sicer spadam med delodajalce, zato bo verjetno moje mnenje razjarilo mlade "strokovnjake"

Torej kar se tiče plač, mislim da je vsak plačan toliko kolikr naredi. odveč je obladovati cel kup modelirnikov, če se ob konkretnem projektu sesedete.

kar se tiče znanja tega res primankuje, že res da vsi obvladajo zadevo teoretično ampak v praksi tu smo pa bolj ubogi. Sam delam na področju tribologije in lahko povem, da je v naši branži raven znanja dosti slabša kot meni g. Fijavž.

Podobno ugotovitev lahko dam glede inovativnosti mladih strokovnjakov.

In še koliko plačujemo našim zaposlenim:

od 1.813 do 3.220 Sit/h neto

Vi imajo še plačanih 2 x 10 dni dopustovanja (zima, leto)

lp jure
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.3.2004 10:23

strojni tehnik cnc programer master cam
8 let
-100 000
GO
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 10.3.2004 19:07

Zadnjih pet let delovne dobe sem bil tehnolog, konstrukter orodij in CNC programer.
Firma me je plačevala, da sem bil zadovoljen, ko sem še delal in sem zadovoljen z penzijo 133000 SIT v kateri sem 8 leto.
Vse si moraš izboriti sam.
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.3.2004 9:18

Anonimno napisal/-a:Moram poveadti da sem prvič na tem forumu in to po čistem naključju. Sicer spadam med delodajalce, zato bo verjetno moje mnenje razjarilo mlade "strokovnjake"

Torej kar se tiče plač, mislim da je vsak plačan toliko kolikr naredi. odveč je obladovati cel kup modelirnikov, če se ob konkretnem projektu sesedete.

kar se tiče znanja tega res primankuje, že res da vsi obvladajo zadevo teoretično ampak v praksi tu smo pa bolj ubogi. Sam delam na področju tribologije in lahko povem, da je v naši branži raven znanja dosti slabša kot meni g. Fijavž.

Podobno ugotovitev lahko dam glede inovativnosti mladih strokovnjakov.

In še koliko plačujemo našim zaposlenim:

od 1.813 do 3.220 Sit/h neto

Vi imajo še plačanih 2 x 10 dni dopustovanja (zima, leto)

lp jure

Dober zaslužek ni kaj. Ali bi mi delodajalec Jure zaupal katero področje dela je to in kakšna znanja so potrebna za tako dobro plačo. Če boš dovolj prepričljiv bom pa zamenjal panogo (firmo), kajti z zaslužkom 165.000SIT, diplomo in 25-letnimi izkušnjami ne morem biti zadovoljen.

LP Matjaž
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.3.2004 13:23

360.000,00sit neto , dodatki plačani posebej

1x mesečno tujina cca 3 - 5 dni

remi
Gost

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov