STROJNISTVO.com • Poglej temo - Netreskova tinktura

Netreskova tinktura

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a -M- » 13.7.2011 13:26

@bpod, to je ena od možnih preventiv, ampak to je že druga tema in je tu malo "offtopic"...
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a bpod » 13.7.2011 13:45

-M- napisal/-a:@bpod, to je ena od možnih preventiv, ampak to je že druga tema in je tu malo "offtopic"...

Matr si ti tečn!! :lol:

Človeka je zanimalo kako se rešiti komarjev. Kaj je tu potem offtopic? A je treba novo temo odpret, da boš dal mir?? :wink:
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 13.7.2011 13:54

Se opravičujem. Priznam, da se tvoj odgovor navezuje na vprašanje predhodnika @Maniac-a in je bilo offtopic vprašanje.

Je pa moja pristojnost, da temu (tudi) zaklenem, če slučajno debata zaide v neželjeno smer...
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a robit » 13.7.2011 13:59

@-M-: Potem pa v izogib pikom moderatorjev in izpuščajev članov foruma predlagam @bopd-u odpiranje nove teme o pikih in odganjanju komarjev.
Bi rabil eno pripravico... ampak preventivno in ne kurativne tinkturice. ;)
robit
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 13.7.2011 14:10

Se strinjam.

Ampak, ker so že nekateri prejšnji predhodniki (@koruza) zašli iz glavnega namena teme je sprejemljivo, da se predstavi tudi kakšno preventivo.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a uros99 » 13.7.2011 14:48

koruza napisal/-a:Zame je to komplicirano. Imam rad preproste stvari.

Če na kratko opišem postopek:

Najprej moraš imeti oziroma najti rastlino , kar pomeni, da si moraš vzeti čas in ker gre tudi za vožnjo, še denar.

Potem moraš zbrati rastlino. Mogoče jo celo posušiti.

Kupiti stekleničke. Kupiti kemikalije.

Vzeti si čas in vse pripravit.

Čakat, da se tinktura naredi.

Moraš jo spravit na mesto kjer ti bo dostopna in bo na varnem.

Uporabit , to je nakapljat.

Počakat, da tinktura deluje, kar pomeni, da v tem času ne moreš nič delat.

Na koncu se tako moraš iti oprat, oziroma skopat.

Ko se okopaš imaš občutek, da ti je tinktura veliko pomagala. V resnici gre za to, da si se z nanašanjem tinkture in čakanjem spočil in se boljše počutiš zaradi spočitosti in ker si čist.

Zadnja "delovna operacija" je edino učinkovita in prisegam na njo.

Verjetno sploh nisem vsega naštel glede tega.

Gre za to, da smo ljudje in slovenci posebej tako vzgojeni, da se počitek šteje kot nedelo in lenoba.
S pripravo nekih takih zadev ne izgleda, da počivamo in je torej to družbeno bolj sprejemljivo.
Tako si ljudje vzamejo počitek, ki ga potrebujejo ne da bi bili označeni za lenuhe.

Še ena cvetka glede mentalitete dela. Resnična!!!!

V sloveniji so področja kjer izrazito ne marajo mačk. Nek moj znanec je vprašal tiste ljudi zakaj jih ne marajo. Odgovor je bil, ker nič ne delajo in ves dan samo ležijo. Pes pa menda dela ker ves dan skače okoli ljudi in laja.
Ne kapne jim, da je mačji "delovni čas" ponoči.
Na nekaterih področjih hrvaške po vojni so imeli hude probleme z mišmi, ker so s stanovalci odšle tudi mačke. Pridelek je bil na nekaterih ožjih delih dobesedno ničev. Če pomislimo še, da so glodalci ki jih mačke lovijo tudi prenašalci bolezni je nerazumno sovraštvo do mačk.

Nevem, kako si ti to predstavljaš ampak meni je stvar preprosta kot vesolje :) .
Ne rabiš se nikamor vozit, da bi rastlino nabral, če ne drugače vprašaš kakšno starejšo sosedo(lahko tudi mlado) če ima slučajno kaj netreska. Pri južnih sosedih je stvar poznana tudi kot "čuvar kuče", saj naj bi strela prej udarila vanj kot v streho :roll: . Flaško lahko vzameš od kakšnih drugih stvari (kapljice za oko, prehranska dopolnila....), če jo še vedno nimaš, jo ima soseda. Večina Slovencev ima doma spravljeno kakšno flašo šnopca, tako da nebi smelo biti problem, če ne vprašamo sosedo.
Če si že kdaj delal s česnom pri kulinariki, ti grobo sekljanje nebi smelo delati težav, za to potrebujemo manj kot 1 minuto in ne potrebujemo pomoči sosede.
V flaško nalijemo alkohol -> 20 s. Vanjo damo sesekljan list -> 40 s. Stvar damo v omaro in to je to, čas 2 tedna je postavljen sicer bolj tako, v nekaterih literaturah pravijo 1 mesec, če prime že po 2 dneh je pa stvar itak super, probajte!

Skopaš se lahko ampak meni pri srbečici ne pomaga, ker potem začnejo drgniti oblačila. Pripravek prime v manj kot minuti, zato ni panike, npr. Fenistil pomaga bore malo - skoraj nič.

Po nanosu tinkture se tudi ni potrebe tuširat.

Nevem sicer kaj imajo mačke s tem skupnega, lahko pa tinkturo uporabiš tudi na živalih.

Seveda je pa stvar namenjena kurativi, pod preventivo vam bom svetoval, ko bom še kakšno stvar preizkusil.

Nauk tega odgovora: Sosede so večfunkcijsko orodje.
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 13.7.2011 16:23

robit napisal/-a:
Bi rabil eno pripravico... ampak preventivno in ne kurativne tinkturice. ;)

8ejev + poštnina

Uh, kako bo zdele -M- ponorel... :lol:

@uros99: Ob nepravilni uporabi pa lahko tudi zelo nevarno orožje. :D
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 13.7.2011 21:02

Očitno je kriva vročina in čas kislih kumaric. :D
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 13.7.2011 21:03

@bpod Ja, se strinjam, ampak, če na široko pogledaš, so redke stvari v življenju, ki niso ob nepravilni uporabi nevarno orožje. :D
“The biggest obstacle to wealth is fear. People are afraid to think big, but if you think small, you’ll only achieve small things.” T. Harv Eker
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robit » 13.7.2011 22:30

če na široko pogledaš, so redke stvari v življenju, ki niso ob nepravilni uporabi nevarno orožje

No pa naštej vsaj tri, opala, ena bo dovolj... :P
robit
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a uros99 » 14.7.2011 8:29

@robit Ne ne vem, zato sem napisal skoraj. Mislil pa sem, da bi lahko ti kakšno omenil. Vse kar sem se do sedaj spomnil, vključno z vakuumom je nevarno.

Glede prevenitve pri piku, pa sem ravno pred kratkim zasledil en članek: http://24ur.com/novice/slovenija/bzzzz- ... ebimo.html
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a koruza » 14.7.2011 8:35

Žal se ni nihče potrudil, da bi opazil poanto.

Bom povedal z drugimi besedami.
Zadovoljen in spočit človek se ne ukvarja s piki. Kljub temu je to stvar, ki ni pomembna. Kdor se s piki ukvarja je očitno preutrujen. Bolj priporočljivo je, da se nekje pomiri, uleže, ne hodi v naravo in počiva toliko časa, da ga rahlo srbenje po piku ne bo več motilo.

Drugi del poante.
Žal so naše civilizacijske navade take, da ne toleriramo počitka in zato se veliko ljudi ne upa vsem na očem sprostiti in počivati.

Primer z mačkami je bil pač ekstremen glede odnosa do dela in počivanja in sem upal, da bo vsem jasna poanta. Primer je resničen in bil sem zgrožen, ko sem slišal zgodbico.
Pa tu ne gre za mačke, ampak kako si neki bolj neuki ljudje predstavljajo delo.
Sem mnenja, da ima človek poleg dela tudi pravico do počitka.

Glede tinkture pa takole. Mogoče pomaga. Sam ne uporabljam ničesar, sem na deželi in piki obadov, os, čebel in podobno so vsakodnevna stvar za katero se ne zmenim.

Drži, da odgovor ni povsem tematski, ampak se v nekem delu dotika drugega problema in je oboje soodvisno.

Vsem lep poletni pozdrav!
koruza
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 14.7.2011 9:30

Vsak ima svoje stališče in svoje mnenje...

@koruza: Kakšno je tvoje stališče in mnenje v primeru da žuželka piči otroka mlajšega od treh let?
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a uros99 » 14.7.2011 9:42

Ja, če ne znoriš od srbečice znoriš od otroka. Potem pa se je koža vnela, pa ga povsod srbi.... samo ne govorit
uros99
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a koruza » 14.7.2011 10:05

Za otroke mlajše od treh let ne vem. Moji so že odrasli in moram malo podebatirat s svojo drago. Ne spomnim se več kako sva to reševala.

Za šolske otroke pa velja enako, da so na nekem področju preobremenjeni in potrebujejo počitek. Lahko so to šolske obveznosti, domače ali recimo igrice in podobno. Verjetno obstaja potreba po omejitvi ali črtanju kakšne dejavnosti.
koruza
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost