STROJNISTVO.com • Poglej temo - Delavec

Delavec

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Re: Delavec

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 9.6.2019 8:04

Demz napisal/-a:V bistvu sem tudi računal na to, predvsem sem pa želel slišati izkušnje ter mnenja.

Zakaj ne bi pisal na javnem portalu o čisto življenjskem primeru, zakaj bi ga obravnaval kot tabu, medtem ko pa od sexa in ostalih dnevnih zadev pa smeš vedno pisati v neomejenih količinah?

Izkušnje drugih bore malo štejejo, ker je vsak zase individualen primer. Tudi za vašega kandidata ni moč oceniti koliko je oviran. To trenutno najbolje ve sam. Neugodna situacija, zelo. Najbolj enostavno ga je odsloviti, najtežje pa sprejeti in vreči kocko.

Lahko špekuliramo, dejansko pa jaz vidim Salamonovo rešitev v kakšnem pregledu ali preizkusnem obdobju. Kjer boste lahko ocenili ali zmore ali ne. V najboljšem primeru sta oba v plusu. V najslabšem pa boste iskali nov kader, kandidat pa se bo vsaj prepričal, da je razlog za odslovitev utemeljen.

Namreč, to je podobno, kot pisanje prošnje za informacije o možnosti zaposlitve na koncu pa ti niti "NE" ne odpišejo.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 10.6.2019 9:21

Duroplast napisal/-a:Namreč, to je podobno, kot pisanje prošnje za informacije o možnosti zaposlitve na koncu pa ti niti "NE" ne odpišejo.

Ja, to je res nivo komunikacije pri nas. :roll:

Bi rekel, da če je nekdo pripravljen nekje delati, si vsaj negativni odgovor zasluži, da ve kje stvari stojijo, pa ponavadi ni tako. Pa saj opažam da tudi v tujini ni veliko drugače.

Podobno je pa z raznimi ponudbami, ki jih pošiljaš naokrog. Če ni pozitivno, ni ponavadi ne bu ali mu nazaj... :evil: Tudi ko po nekaj časa povprašaš, je ponavadi vse tiho. Eh, veliko se moramo še naučiti. Včasih sicer opazim, da je potem kaj drugega zadaj. Sama "zasutost" ljudi z delom jim velikokrat tudi onemogoča normalno komunikacijo. Zakaj je tako, je pa že druga zgodba...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a najed01 » 10.6.2019 9:27

Demz napisal/-a:V bistvu sem tudi računal na to, predvsem sem pa želel slišati izkušnje ter mnenja.

Zakaj ne bi pisal na javnem portalu o čisto življenjskem primeru, zakaj bi ga obravnaval kot tabu, medtem ko pa od sexa in ostalih dnevnih zadev pa smeš vedno pisati v neomejenih količinah?

Jaz pa mislim, da to ni za na portal. Fant bo iskal službo naprej in SLO je eno majhno selo. Hitro dobiš "štemplj".
Kar se pa svobode govora tiče. Če lahko IJJ naganja ljudi z odsluženimi ci...mi in za to ne čuti odgovornosti pol ni več mej ne tabujev.
AMPAK, AMPAK, AMPAK, ko sem jaz v novem jazz klubu Gajo njegovemu poslanakemu vajencu rekel, da je on fenomen in ko me je vprašala zakaj sem mu rekel da zgleda kot otrok in pedofil hkrati je takoj grozil s tožbo. Pa je to bilo prepucavanje iz mize do druge mize ob pivu.
Trdim da slepota na eno oko ni tabu ampak hiba. Tabu in svoboda govora pa tudi ni ista zadeva. Dopuščam pa da se motim.
LpD
najed01
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 10.6.2019 14:06

Prav, hvala za mnenje in spoštoval bom to. Kot sem dejal, sem imel moralnega mačka zaradi apriori stanja kot pač je, pri tem pa mimogrede narediš krivico ali pa kiks. Lahko da je fant fantastičen delavec, kljub hibi - sploh ne bi bilo neobičajno. Vsaj iz mojih izkušenj do sedaj.

Poklical sem ga ponovno in povabil na poizkus. Eh, z ljudmi je križ. Vedno na koncu mene srce boli, zgleda da sem ena taka rahla dušica :roll: .
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 10.6.2019 22:01

Demz napisal/-a:Prav, hvala za mnenje in spoštoval bom to. Kot sem dejal, sem imel moralnega mačka zaradi apriori stanja kot pač je, pri tem pa mimogrede narediš krivico ali pa kiks. Lahko da je fant fantastičen delavec, kljub hibi - sploh ne bi bilo neobičajno. Vsaj iz mojih izkušenj do sedaj.

Poklical sem ga ponovno in povabil na poizkus. Eh, z ljudmi je križ. Vedno na koncu mene srce boli, zgleda da sem ena taka rahla dušica :roll: .

Ravno zato, ker ti ni vseeno si se obrnil na forum ;) .

Vse pohvale z moje strani, da bo kandidat vsaj imel možnost pokazati ali zmore. Na ta način boste lahko v primeru nezadostnega uspeha (pesimistični izid) ustrezno podkrepili odločitev njemu pa bo vsaj toliko pomenilo, da se bo zavedel koliko ga oko ovira. Vi pa ne boste imeli slabe vesti oz. moralnega mačka.

Moralni maček nas grize, ko se sprašujemo "kaj če bi naredil drugače?", ker dvomimo vase. Zato tudi predlog preizkusa.

Popolnoma drugače človek tudi prenese poraz, če se je imel možnost izkazati.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robit » 17.6.2019 11:19

@ Demz, predlagam - sicer si se itak že pravilno odločil - daj človeku možnost. Saj ni nujno da je uradno delovno razmerje za določen čas. Tudi v enem tednu ali meseu honorarno, na pogodbo, lahko pokaže kaj zna in zmore.
Sicer je pa možno zaposliti zadoločen čas s spodaljšanjem, npr en mesec in potem šest. Ali kaj podobnega. ;)
robit
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost