STROJNISTVO.com • Poglej temo - TROBILO

TROBILO

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Re: TROBILO

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.12.2019 15:27

Skoraj vsak, ki se mu nekaj zalomi in gre vprašat za strokovno mnenje (ali pomoč), si raje ustvari nov profil, kot pa da bi odkritosrčno priznal med strojniki, da pa nekaj ne zna (obvlada). Je izpod časti,je snobovsko.

Zato je tako malo aktivnih tule gor. Debat sploh ni več, tazadnje ki se jo spomnim, jo je imel Marinc speedshop, pred vsaj tremi leti. Pa še takrat je padlo nekaj pripomb, da je preveč obkrožen z luštnimi puncami, ki ne spadajo v strojništvo.

Luštne punce in strojništvo ... saj res ne gre skupaj. Kako boš za drejponkom stal in šraufal po špindlih, če si pa ves trd? Lahko še kaj navije gor :roll: :cry: .
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 29.12.2019 21:34

Med drugim je tudi vzrok, da je najmlajša generacija navajena komunicirati po fejsbuku. Je kar nekaj odprtih skupin na temo strojništva.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.12.2019 22:36

Ja, tudi to je en del resnice.

Ko sem bil jaz mulc - smo se šli CB in kasneje radioamaterstvo, da smo se lahko slišali ter izmenjali misli. Potem je nastalo računalništvo in "forum" za izmenjavo mnenj.

Torej smo nazadovali ( :P :lol: :lol: ) ! Ko sem bil jaz mulc, smo se pogovarjali (radioamatersko), danes se pa dopisujemo. Katera oblika informacije je bolj učinkovita ?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 30.12.2019 7:02

Demz napisal/-a:Ja, tudi to je en del resnice.

Ko sem bil jaz mulc - smo se šli CB in kasneje radioamaterstvo, da smo se lahko slišali ter izmenjali misli. Potem je nastalo računalništvo in "forum" za izmenjavo mnenj.

Torej smo nazadovali ( :P :lol: :lol: ) ! Ko sem bil jaz mulc, smo se pogovarjali (radioamatersko), danes se pa dopisujemo. Katera oblika informacije je bolj učinkovita ?

GM Demz , GL, es HNY , CU , 73
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 30.12.2019 9:47

Skupna značilnost strojniškega foruma v letu 2019 bi lahko nekako bila: VEČ zaklenjenih tem in VEČ oglasov.

Bi še kaj novega napisal na temu forumu, ki ga sicer zelo cenim. Recimo zanimivo temo, ki je plod zadnjega študija naprimer. A se bojim, da bom kmalu potem zakljenjen. Saj se vse to običajno šteje pri moderatorju kot neka reklama. Pa ni, rad bi samo povratne zvezo od uporabnikov, da vidim kako bi se lahko te zadeve obnesle v njihovem okolju, se pravi v praksi.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a e » 30.12.2019 12:34

Pozdravljeni

Odgovor najdete v sosednji temi:
[url]https://www.strojnistvo.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=48433&p=182766#p182766
[/url]
LP
Danilo Ekar
e
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 30.12.2019 17:38

Demz napisal/-a:Ja, tudi to je en del resnice.

Ja... kje mate pa Instagram pa Snapchat ?

Modernizirat se treba da ne bote kot kak star prof. ki bi še v letu 2019 z grafoskopom strašil. ;)

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.12.2019 19:39

Včasih smo se pogovarjali ... miljon let stara oblika izmenjavanja informacij. Danes si moramo pa tipkat po telefonih, in to na telefonih, ki so narejeni za vse drugo, samo za pogovarjanje ne.

Včasih si poklical : "Francl, kok je že zobniki za colski navoj 14 gangov?"
- "Ja, 40, pa 63, pa 35 ... "

Danes pa pišeš na samsunga, četrt tipk fališ ker niso zastopile, da si jih tipnil, velike začetnice - jih ni več, ker je prekomplicirano še s tem se zezat, ... bla bla bla.
Prej smo se zmenli v eni minuti (če je telefonska linija delala), sedaj pol dneva, če je sogovornik pripravljen malce tipkat.

Jaz bi rekel temu "nazadovanje".
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 30.12.2019 19:59

Demz napisal/-a:Včasih smo se pogovarjali ... miljon let stara oblika izmenjavanja informacij. Danes si moramo pa tipkat po telefonih, in to na telefonih, ki so narejeni za vse drugo, samo za pogovarjanje ne.

Včasih si poklical : "Francl, kok je že zobniki za colski navoj 14 gangov?"
- "Ja, 40, pa 63, pa 35 ... "

Danes pa pišeš na samsunga, četrt tipk fališ ker niso zastopile, da si jih tipnil, velike začetnice - jih ni več, ker je prekomplicirano še s tem se zezat, ... bla bla bla.
Prej smo se zmenli v eni minuti (če je telefonska linija delala), sedaj pol dneva, če je sogovornik pripravljen malce tipkat.

Jaz bi rekel temu "nazadovanje".

Kakšno vezo ima tvoje sporočilo glede na osnovno objavljeno temo , ki se glasi: SF kot TROBILO za reklame ?
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.12.2019 20:25

Aja :o ?
Sorry, sem odgovoril Duroplastu. Pa še kateremu, če ga morda zanima moje trenutno mišljenje glede modernih tehnik TROBLJENJA po medijih - ter uporabnost le-teh.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost