STROJNISTVO.com • Poglej temo - Koliko zaslužimo strojniki - 2004

Koliko zaslužimo strojniki - 2004

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.3.2004 14:51

Anonimno napisal/-a:360.000,00sit neto , dodatki plačani posebej

1x mesečno tujina cca 3 - 5 dni

remi

Kaj je potrebno znati za ta denar? Hotel sem vprašati kakšna znanja vse obvladaš.

LP Matjaž
Gost

Komerciala

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.3.2004 15:06

Bil sem projektant, sedaj komerciala - tehnično znanje - nisem vezan na prodajo (težim projektantom in investitorjem).
Visoka strokovna 7 let delovne dobe.
Pomembna je bruto - pri meni 450.000. Letno bo dohodnina (+regres + 13 plača) 6 mio SIT (bruto).

V inženiringu z tehničnim znanjem in znanjem tujih jezikov se vedno išče inženirje, čeprav se zavedam pomena bazične industrije.
Sory, vsi imamo svojo ceno.

LP

MIT
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.3.2004 17:13

Malo pretiravate, eni navzdol, drugi navzgor.

lp bine
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.3.2004 21:09

Delam, delam, delam. Sicer projektiram večja orodja za tujino. Mislim da vsi bolj javkate kot delate.

aja še ostali podatki:

starost 32 let
strojni tehnik
jeziki ang, nem.
v glavnem modeliram

lp remi
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.3.2004 7:35

Anonimno napisal/-a:Delam, delam, delam. Sicer projektiram večja orodja za tujino. Mislim da vsi bolj javkate kot delate.

aja še ostali podatki:

starost 32 let
strojni tehnik
jeziki ang, nem.
v glavnem modeliram

lp remi

Delaš, delaš, delaš. Nam zaupaš zakaj delaš in koliko ti za to plačajo?

Matjaž
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 15.3.2004 16:56

mislim da ste spregledali podpis (kar se tiče plače)

An to stran zaidem občasno, moje mnenje: samo jamranje, javkanje in tuljenje nad krivicami ki se bojda dogajajo v našem svetu, v tujin pa je vse šik. pa pojdite v tujino, tam je znanje plačano, se pa meri po marljivosti in ne g....nju. Ali je pri nas drugače?

remi
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 31.3.2004 6:41

Diploma iz konstrukterstva. Praksa 20 let. Samostojni konstrukter (naziv v podjetju). Mesečna mezda, pa toliko kot frizerka v nekoliko boljšem frizerskem solonu.

Pripravljen sem storiti marsikaj, da se tega poklica znebim.

Tine
Gost

OdgovorNapisal/-a Nejko » 2.5.2004 20:36

živjo.. sem dijak in sicer prvega letnika smer orodjar. zanima me kakšna je razlika v plači med orodjarjem in strojnim tehnikom.
lp
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 255 znakov.
Nejko
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 2.5.2004 21:20

Izobrazba:elektrotehnik(delam kot strojnik kotla)
Starost:33
Plača:200.000(nočne,nedeljske,prazniki,20 nadur)
Kraj:Ljubljana
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.5.2004 17:18

je pač tako da nekateri bolj delajo z jezikom, kot z glavo.

tehnik, 28 let, 260.000neto + dodatki

kraj: CE
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.5.2004 6:24

Dipl. str. ing.
konstruktor
del. doba 23 let
Placa 175.000,00netto z vsemi dodatki
Ljubljana

Nepopravljiv naivnež
Gost

OdgovorNapisal/-a Zgrožen » 12.5.2004 6:42

Dragi gospod "Nepopravljiv naivnež" glede na tvojo delovno dobo sklepam, da si nekje sredi 40-ih let. Morda bo malo težje, ampak še vedno ni prepozno:

Z A M E N J A J S L U Ž B O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o :o

Lepo te prosim, zamisli se malo! Zagotovo imaš družino, katero je treba preživljati in s 175 kSiT je to zagotovo umetnost.

Dragi strojniki,

poglejte malo naokoli. Ljudje brez izobrazbe, so prijeli za pleskarski čopič, nekaj let garali, sedaj pa so gospodje z več zaposlenimi sobopleskarji. Ali pa so se lotili polagati Knauf ipd. in se vozijo v limuzinah ...

Vi pa ste vdani v usodo in jamrate. jej, jej Mislim, da je večina ljudi samih krivih za svoj gmotni položaj. PIKA
Zgrožen

OdgovorNapisal/-a Gost » 12.5.2004 9:04

Zgrožen napisal/-a:Dragi strojniki,

poglejte malo naokoli. Ljudje brez izobrazbe, so prijeli za pleskarski čopič, nekaj let garali, sedaj pa so gospodje z več zaposlenimi sobopleskarji. Ali pa so se lotili polagati Knauf ipd. in se vozijo v limuzinah ...

Vi pa ste vdani v usodo in jamrate. jej, jej Mislim, da je večina ljudi samih krivih za svoj gmotni položaj. PIKA

Danes je res težko razumeti, da so ljudje povsem apatični in tarnajo nad tem, da jih delodajalci izkoriščajo. Tudi sam sem mnenja, da naj ljudje, ki niso zadovoljni s plačo zamenjajo službo, če si že ne upajo iti na svoje (med njimi sem tudi sam).
Če si malo ambiciozen, si lahko v nekaj letih in nekaj službah pridobiš zelo širok spekter znanj (ni nujno da zelo poglobljenih) in boš bolj zanimiv za delodajalce (in se boš bolj bogato prodal).
Druga možnost, predvsem za mlade in izobražene pa je tujina. Ko bo domačim delodajalcem pričelo zmanjkovati usposobljene delovne sile, bodo prisiljeni povišati stimulacije. No druga možnost je, da bodo zaposlili bolgare ali romune in jim bodo plačali 100 jurjev, oni pa bodo skakali do stropa od veselja. :evil:
Gost

OdgovorNapisal/-a patriot » 6.10.2004 6:40

strojni tehnik

31 let

11 let delovnih izkušenj

malo nad 200k SIT+ 2x letno nagrada cca 140-150k SIT+teden dni smučanja, savna, fitnes etc.... :wink:
patriot

OdgovorNapisal/-a Gost » 6.10.2004 8:40

strojni tehnik

24 let

slaba 4 leta delovnih izkušenj

150k SIT + stimulacija(0 do 50%) + prehrana....
Gost

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov