STROJNISTVO.com • Poglej temo - Komarji

Komarji

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Komarji

OdgovorNapisal/-a direktx » 16.6.2009 9:25

Pozdravljeni

Sem na primorskem kjer imamo problem s Tigrastimi komarji in iščem rešitev.

Zanima me če kdo poznahttp://vodnifiltri.com/mosquito.shtmlkjer naj bi imeli kar dobre rezultate.
Seveda iščem tudi druge alternative zatiranja komarjev po možnosti ne kemične. Sem pa na svoji zemlji že vse pospravil tako da nimam legel ličink. Pri sosedih pa žal ni tako.
Zadnjič spremenil direktx, dne 17.6.2009 7:40, skupaj popravljeno 1 krat.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mici » 16.6.2009 19:15

Obstaja en kup fizičnih ukrepov, ni ga pa čez ukrep, ki traja več let in se imenuje "navajanje".
-pospravite grmade okoli vašega vrta, tam se hudiči zadržujejo čez dan
-če se zadržujete zunaj proti večeru, imejte luč prižgano nekaj metrov stran, tudi če je ne rabite
-kadarkoli imate prižgano luč v hiši, naj bodo okna zaprta in še nekaj minut po tem, ko pogasnete luči.

sicer je pa načeloma tako, da so komarji najbolj aktivni ravno v polmraku, ko se naredi noč jih nekako ni več.
je pa tudi od vseh ukrepov najbolj učinkovit tisti, ki sem ga omenil prvega.
Mici
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 17.6.2009 6:33

Na navadne se še kar da navadit. Imajo nek red tako da se jim izogneš.
Probleme imamo s tigrastimi, ki pikajo sredi dneva pri 35°C. Pred njimi nisi nikoli varen.
Piči te vsak večkrat tako da ni tako da se napije in potem imaš mir.
Pika te celo noč. Če prižgeš luč se ustavi in nekam usede(normalni komarji so se vsedli vsaj nekam visoko na steno tako da si ga našel, te se ne) tako da ga ne najdeš ko ugasneš luč veselo pika naprej. Je tudi skoraj neslišen. Da te pika pogruntaš ko se zbudiš in imaš noge kot kumare.
Tudi precej bol srbi kot navaden komar.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 17.6.2009 7:04

Kemična zaščita deluje proti navadnim komarjem naravnost odlično. Če se lahko sprijazniš z najbrž ne blagodejnim učinkom preparata na človeka, potem poskusi s tem.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 17.6.2009 7:47

Rad bi se izognil kemikalijam.

Zato me zanima naprava iz zgornjega linka za katero se mi zdi da bi lahko bila učinkovita.

Če ne bo druge bom pač pristal na kemikalijah. :(
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Janez » 17.6.2009 8:20

Živjo!

Za napravo na zgornjem linku ne vem. Jaz uporabljam električno napravico electronic mosquito away. Je na dve AA bateriji in oddaja zvok visoke frekvence. Ne vem kako visoke. Vem pa da mora bit nekje na meji, ker jo starejši ljudje ponavadi ne slišijo.
Zelo prav pride tudi v šotorih, kjer ponavadi ni električne napeljave.
Tole mam ponavad prižgan, kar čez cel dan, da komarji res ne pridejo blizu. Žal pa ne deluje vedno 100% in poleg tega včasih med spanjem moti tudi zvok.

Slika
Lep pozdrav!

Janez
Janez
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 17.6.2009 9:11

tole naj bi bilo precej učinkovito. pa še lep zvok spusti ko ga sprži, tako da se ti naredi nasmešek na ustih. onse sucker down :lol:

http://www.mosquitozapper.com/
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 17.6.2009 10:19

Takle ˝zapper˝ že uporabljam ma ni nevemkako učinkovit. Tisto napravo, ki spošča zvok sem si tudi že ogledal in me ni prepričalo. Drugače naj bi simulirala zvok kril od kačjega pastirja.

Za tisti zgornji link sem jim pisal če mi napravo posodijo za testiranje in potem odkup. Če seveda deluje. Odgovorili so da ne, tako da predvidevam da ne deluje.
500€ je malo preveč da bi jo kupil kot eksperiment.
Če dobim še kake podatke vam sporočim.

Hvala vsem za pomoč in miren spanec brez komarjev :D

Vse kaže da bojo potreben kemikalije :cry:
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Tackleberry » 17.6.2009 10:24

kupiš preko neta in mislim, da imaš 45 dni (preveri) časa da vrneš brez vprašanj.
tako, da je časa več kot dovolj za testiranje.
Tackleberry
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 17.6.2009 11:15

Moja korespondenca s prodajalci. Pri takem odnosu ne bom tvegal z 45 dnevi saj bi po mojem na koncu ostal brez € in stroja.
Vsekakor pa hvala za informacijo.

----- Original Message ----- From: xxxxx
To: <info@vodnifiltri.com>
Sent: Wednesday, June 17, 2009 9:34 AM
Subject: Pomoc-filtri

2009-06-17 ob 09:34:55,
Poslano:
Streznik: 213.250.31.9
ime = xxxxx
telefon =
submit_by = xxxxx
predmet = Mosquito magnet
vprasanje = Pozdravljeni

Zanimam se za mosquito magnet in me zanima če se da zadevo preizkusiti? Zadevo bi rad prvo testiral da vidim če je res učinkovita in jo potem kupil.
Imamo pa problem s tigrastimi komarji.

L.P.

Matija

Spoštovani!

Zahvaljujemo se vam za vaše cenjeno vprašanje.

Žal testirati pred nakupom ni mogoče.

Lep pozdrav,
xxxxx
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tel, Fax.: +386 (05) 67 33 403
info@vodnifiltri.com
www.vodnifiltri.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pozdravljeni
Žal se brez testiranja ne bom odločil za nakup(Če testiranje ni mogoče predvidevam da naprava ne deluje).
Ko bo testiranje mogoče mi prosim sporočite saj bom takrat z veseljem stvar, ki deluje, kupil.
L.P.
xxxxxx
P.S. Prosim če moj odgovor posredujete tudi vašemu vodji in ga povprašate kako se izpolne plan prodaje, če taka osnovna stvar kot je testiranje ni mogoča.

Spoštovani.

Pojdite v trgovino , kupite pralni stroj za 1000 eur in vprašajte če ga lahko prej testirate, če res pere tako dobro kot piše pa mi sporočite odgovor.

Lep pozdrav,
xxxxx

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tel, Fax.: +386 (05) 67 33 403
info@vodnifiltri.com
www.vodnifiltri.com

Pozdravljeni
Pralni stroj bo sigurno pral! Drugače pa veliko trgovin ponuja vračilo blaga v 30 dneh če nismo zadovoljni. Tako se lahko vrne tudi pralni stroj.
Pri takem stroju pa ni rečeno da bo ujel kakega komarja!
No s takimi argumenti me ne boste preričali k nakupu.
Kako me prepričate sem vam pa tudi že sporočil. Za prodajo meni, se boste pač morali malo potruditi, saj zame ni dovloj da nekaj piše. Rad stvar tudi vidim da deluje.
L.P.
XXXX
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bozo » 17.6.2009 11:33

mislim ej kak hlapčevski odnos trgovcev ej!
Namesto da bi se borili za pridobitev čimvečjega števila strank pa si jih s takšnim obnašanjem samo še odvračajo!!

štarcunarji blesav!!! (oprostite, sam me pa res razjezijo)
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 17.6.2009 12:45

Imam občutek, da boš nabavil kemijo.. :lol:
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 17.6.2009 16:40

Nevem zakaj se nekateri trudite s pošiljanjem majlov, jaz sem že večkrat naletel na take trgovce s premajhnim tičem, kar posledično potem vpliva tudi nate. Enostavno pokliči v trgovino pa vprašaj če se da stvar videti pa nekako testirati, v primeru prodajalca z majhnim tičem zahtevaj vodilnega pa se z njim pomeni, hkrati pa mu še povej da si imel namen nakupa 10-ih aparatov ampak jih ne boš uzel zaradi prodajalčevega odnosa!

Skratka prej pa več boš zvedel če direkt pokličeš kot pa da pišeš po majlu ker nekateri prodajalci so resnični idioti.
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 18.6.2009 7:56

Na žalost sem kemijo že nabavil in deluje.

Ja če nič drugega lahko pri pisanju mailov potem to objavimo na netu pa si vsaj malo dušo spihamo.

Mam pa tudi jaz drugače bolše izkušnje pri bol direktni komunikaciji.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Maksimvs » 18.6.2009 13:48

Lani smo bili v Aziji, kjer so po defaultu problemi s komarji.
Vsak lastnik hiše je obvezen enkrat mesečno izvesti t.i. "fogging" kjer se dobesedno zaplini cela parcela (in še pol ulice zraven).
Kakršnihkoli elektronskih odganjalcev nisem opazil, tako da predvidevam da ne delujejo.
Repelenti so učinkoviti edino tisti z vsaj 30% DEET.
Maksimvs
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov