STROJNISTVO.com • Poglej temo - Koliko ur na dan služite kruh?

Koliko ur na dan služite kruh?

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Koliko ur na dan služite kruh?

OdgovorNapisal/-a jambo » 11.9.2009 21:58

čist tko z radovednosti me zanima koliko ur povprečno dnevno služite kruh?
jambo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 11.9.2009 23:26

Pred leti 12 pa tudi kaj več, potem spoznaš da z delom ne moreš obogateti, vmes pride tudi kaka zadevica ki je posledica pretiravanja (bolezni, težave v družini itd...), potem pa spoznaš da je potrebno delati toliko da zmerno živiš ter čimprej odideš domov k razlogu zakaj obstajamo (družina, prijatelji itd...). Tako da trenutno se čedalje bolj držim števila 8.
Tisti ki pa se lomijo za tako imenovano karjero in se hvalijo z številom ur in z njihovo pomembnostjo za firmo in širijo občutek da firma brez njih ne more obstati ter se imajo ob tem za neizmerno uspešne pa naj razmislijo o tem, da ko jih bo zaradi stresa kap za PC-jem bo firma poiskala novega naivneža v nekaj tednih, vaša družina pa bo imela posledice do konca.
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a erikb » 12.9.2009 9:57

kafer1, ne mogel bolje povedati!

jaz tudi naceloma vec kot osem na dan ne prebavljam , so se druge stvari na tem planetu, ki so zanimivejse od sluzbe:)
Erik Bačar
erikb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jambo » 12.9.2009 11:01

kafer1 napisal/-a:Pred leti 12 pa tudi kaj več, potem spoznaš da z delom ne moreš obogateti, vmes pride tudi kaka zadevica ki je posledica pretiravanja (bolezni, težave v družini itd...), potem pa spoznaš da je potrebno delati toliko da zmerno živiš ter čimprej odideš domov k razlogu zakaj obstajamo (družina, prijatelji itd...). Tako da trenutno se čedalje bolj držim števila 8.
Tisti ki pa se lomijo za tako imenovano karjero in se hvalijo z številom ur in z njihovo pomembnostjo za firmo in širijo občutek da firma brez njih ne more obstati ter se imajo ob tem za neizmerno uspešne pa naj razmislijo o tem, da ko jih bo zaradi stresa kap za PC-jem bo firma poiskala novega naivneža v nekaj tednih, vaša družina pa bo imela posledice do konca.

najprej sem se bau napisati da jaz povprečno 5 ur/dan da nebi bilo kakšnega zgražanja, zdaj ko si ti to tako lepo napisau pa brez strahu napišem še jaz.
pač denar ni use.
jambo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Punkt » 12.9.2009 12:30

Kot povprečen delojemalec verjetno delaš 8 ur na dan in morda še kakšna nadura.

Kot zasebni delodajalec pa po moje delaš nenehno dokler zmoreš. Potem pa ali si uspel da zmanjšaš tempo in si vzameš več prostega časa. In pri tem seveda preživiš kot podjetje ali pa nisi uspel in propadeš. Tako finančno kot verjetno tudi psihično za en čas.
Punkt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 12.9.2009 15:37

Jaz sicer še nimam izkušenj s tem, pa vendar. Kolikor opazujem podjetja, ki so s.p., delajo dokler je delo. Ko ga enkrat ni več, ti nihče ne more pomagat. Če si pa zaposlen v službi z 8 urnim delavnikom, je pa verjetno res brezveze delat po 12 ur, mogoče na začetku nekaj več, da se privadiš na način dela in si hitreje prideš not.

Si pa v današnjih časih hitro zamenjan, če se ne strinjaš da boš kdaj malo dlje potegnil z delom, še posebej če mlad in nov ter brez izkušenj. Ko si starejši, verjamem, da si težje nadomestljiv v neki firmi, kjer delaš že nekaj časa.

Pa kolikor opazujem, je tudi v firmah kjer se ukvarjajo s projektiranjem, treba kdaj zavleči, še posebej, če so roki projektov na tesno s časom.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 13.9.2009 8:43

....zato pa smo govorili nekaj o tem da dnar ni vse ;). Samostojni podjetniki delajo nostop - pa gdo pravi da morajo. Postaviti si moraš neko mejo - npr. hočem da mi na mesec ostane 1500 EUR plače. In zdaj če to zaslužiš z enim projektom/storitvijo oz. karkoli, narediš to pa rešeno, če ne pač narediš več. Če pa nisi nikoli "sit" potem pa pač delaš dokler se ne sesuješ....
Druga stvar pa je organizacija dela raznih birojev (projektantski, konstrukterski, patentni itd...). Z njimi imam kar nekaj stikov in rečem lahko samo če bi ti fantje lepo organizirano delali 8 ur/dan tako kot treba z 30 min pavzo bi vse rešili v tem času. Zdaj pa samo nekaj laufajo okoli, iščejo poznanstva, lobirajo in si eden drugem postavljajo bedne roke. In kaj bo narobe če bo otvoritev nekega objekta 14 dni bolj pozno - nič, principi pač in kazanje moči eden drugemu.
Sam sem delal v firmi, kjer sem skoraj dnevno okoli 3 ure popoldan izvedel kaj vse moram postoriti do zadnjega vlaka za Ljubljano, ki je nato projekte prepeljal do tja kjer jih je poštempljal elektro projektant, ter nato naprej v Novo gorico kjer je bil strojnik. Delal sem do polnoči, dostikrat zamudil vlak in nato z avtom dirjal v LJ. Pom nekaj mesecih sem hitro spoznal pomen čisto prvega stavka v mojem postu...

Lep pozdrav.
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dolsina » 13.9.2009 9:33

@kafer1 kr dobri stavki letijo po tvojih postih. Jest tut mislm de dnar ni vse, če pa delaš na leto 3 mesce(poletne počitnice+vsake enotedenske) boš pa še kako rad delal 10-12 ur na dan. Namreč hodim v šolo in od enega leta mi prav toliko ostane za delo, o prostem času pa lahko govorim samo ob nedeljah. Zaenkrat mi ni žel je pa res da sem včasih sf**an do kraja. Ko pa delaš 14. uro v dnevu ti je pa vseeno če bi delal celo leto al pa 1 tedn. Še posebaj če v roki držiš neko rušilno kladivo(ne pnevmatsko)in pa ajmar pa lopato.Tko de delat 8 ur na dan tut men kr paše če je pa kej mn je pa že žalost.
dolsina
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost