STROJNISTVO.com • Poglej temo - Okna

Okna

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Okna

OdgovorNapisal/-a korenje » 29.11.2009 21:53

Čez kakšno leto bomo gradili bajto, pa sem malo neveden na tem področju.
Zanimajo me, kje prodajajo okna iz aluminija, srednjega ali višjega razreda, z električnim pomikom rolet in mreže proti mrčesu. (je morda potrebno roletni sistem kupiti posebej?)
recimo alu okna Simer so mi všeč.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hrustalec » 29.11.2009 23:31

Pozdrav
Pojdi na podsvojostreho.net je kar nekaj tega gor. Poznam tudi M-sora. Imaš pa prizvajalcev oken kar precej, Na koncu se boš pa odločil na podlagi cene.

Lep pozdrav
hrustalec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 30.11.2009 8:19

Karkoli že boš vzel, MIK preskoči... :evil:

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 30.11.2009 11:01

Kaj ti pa pri mik ni všeč?

A ni super da zamenjaš okna ker ti pri njih notri piha z mikovimi okni s prezračevanjem. Ti prav tako not piha samo je pa marketinško lepo obdelano :lol: .
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 30.11.2009 11:39

direktx napisal/-a:Kaj ti pa pri mik ni všeč?

A ni super da zamenjaš okna ker ti pri njih notri piha z mikovimi okni s prezračevanjem. Ti prav tako not piha samo je pa marketinško lepo obdelano :lol: .

Te funkcije itak nisem naročil.

Moti me pa pri njih vse. Od kvalitete, serviserjev in odnosa dalje.
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 30.11.2009 17:43

hrustalec napisal/-a:Pozdrav
Pojdi na podsvojostreho.net je kar nekaj tega gor. Poznam tudi M-sora. Imaš pa prizvajalcev oken kar precej, Na koncu se boš pa odločil na podlagi cene.

Lep pozdrav

ka bi jz vedu kak je odgovor za registracijo...
Prekmurska....: wtf?
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hrustalec » 30.11.2009 21:00

korenje napisal/-a:
hrustalec napisal/-a:Pozdrav

Lep pozdrav

ka bi jz vedu kak je odgovor za registracijo...
Prekmurska....: wtf?

Pozdrav

Za branje ni registracije. Pod prekmurska bi pa lahko bila gibanica. Sam imam plastična okna 2 proizvalalcev, je vmes crknil dobavitelj profilov. Jaz glede Mik nimam pripomb. potekalo tako kot smo se domenili. imam pa 3 zasteklitev.

lep pozdrav

lep pozdrav
hrustalec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 30.11.2009 21:08

jaz nikakor ne pristajam na PVC. skrbi me tesnost zaprtja, zvijanje, trajnost...
tako da kakšen alu, temno sive barve :)
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a susa » 1.12.2009 22:42

ne dajaj v hišo alu oken,glej tudi na izgled v stanovanju počutje in še slabše izolacijske sposobnosti ima alu kot les
če hočeš res dobra okna daj les alu, znotraj les zunaj alu
susa
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pepe007 » 2.12.2009 8:52

Zraven alu okna sedim v službi. Upam, da sedaj delajo veliko boljša, ker tega v hiši ne bi imel. Okvirji imajo premalo izolativnost in hlad kar veje stran.
Na hiši imam plastična. Kolebal sem še med lesenimi. Za plastična sem se odločil, ko sem gledal okna tujega proizvajalca, ki proizvaja oboja. Les (ali les + aluminij) je imel za moje pojme daleč preveliko toleranco med okvirjem in krilom. To je seveda potrebno zaradi raztezanja materiala.
Sicer realno gledano ima vsak sistem svoje prednosti pred drugim in noben od sistemov ni večen.
Pepe
Pepe007
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a susa » 2.12.2009 11:27

kot sem napisal zgoraj ,je zame najboljše okno les alu z njimi se srečujem vsak dan tako da dobro poznam zadevo.
To je čisto običajno leseno okno, ki mora biti seveda kvalitetno na zunanji strani pa pride montiran aluminji.
Kdor ima v hiši že lesena okna je ta aluminji iz zunanje strani možno namontirat dodatno.Ampak cena les alu okna pa je mogoče malo višja kot pvc ali alu okna.
susa
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Enduraš » 2.12.2009 19:03

Noben pri nakupu novih oken ne pomisli na zračenje. Če je prostor majhen in so vrata zaprta...recimo kakšen kabinet, bo notri hitro slab zrak.

Stara okna so bila vsa zvita in so zato lepo počasi zračila prostor, nova pa fino zatesnijo in moraš vsake pol ure luftat, če te slab zrak moti.

Rešitev:
- reže v oknih za zračenje (malce hecno...nova okna z 6x zasteklitvijo in spodaj reža, da lahko hladen zrak piha v stanovanje...res zmaga :lol:)
- ventilacija z rekuperatorjem ('malce' dražje in veliko boljše)
Sam ne se kregat.
Enduraš
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 2.12.2009 22:03

Enduraš napisal/-a:Noben pri nakupu novih oken ne pomisli na zračenje. Če je prostor majhen in so vrata zaprta...recimo kakšen kabinet, bo notri hitro slab zrak.

Stara okna so bila vsa zvita in so zato lepo počasi zračila prostor, nova pa fino zatesnijo in moraš vsake pol ure luftat, če te slab zrak moti.

Rešitev:
- reže v oknih za zračenje (malce hecno...nova okna z 6x zasteklitvijo in spodaj reža, da lahko hladen zrak piha v stanovanje...res zmaga :lol:)
- ventilacija z rekuperatorjem ('malce' dražje in veliko boljše)

jaz nameravam imeti centralno zračenje preko stropnih in talnih zračnikov, ki jih bom speljal v skupni vod v in iz hiše.

Počasno zračenje povzroča velike izgube energije. Namreč večina toplotne energije se kopiči v stenah in predmetih v prostorih, zato recimo prezračitev za 5 min na uro, povzroči veliko manjše izgube, kot recimo stalno zračenje.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a TomislavBer » 7.11.2012 12:18

Jaz sem vstavil tale ALU okna. Vstavil sem jih tri leta nazaj in mi kar služijo. Montaža je bila hitra.

lp

Tomislav
TomislavBer
Novinec
Novinec

Re: Okna

OdgovorNapisal/-a afterglow » 31.3.2014 19:51

Jaz imam pvc okna in je tesnenje zadovoljivo, prej sem imel lesena in sem bil kar malo skeptičen, alu okna imamo v službi in mi niso bila všeč, če sem iskren mi je tudi izgled pvc oken najbolj všeč. Cena je bila ugodna kvaliteta pa dobra, zvijanja ni kot je nekdo komentiral zgoraj, naročil sem jih pri podjetju bayer, brezplačno so mi izmerili, pri vgradnji sem bil zraven in so delo opravili korektno ter hitro tako da priporočam. Lahko si tu pogledaš http://www.roletarstvo-bayer.si/okna/
afterglow
Novinec
Novinec

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost