STROJNISTVO.com • Poglej temo - Dovoljenje za opravljanje dejavnosti

Dovoljenje za opravljanje dejavnosti

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Dovoljenje za opravljanje dejavnosti

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 14.1.2005 21:21

Pozdravljeni sotrpini!

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje na naslednjem področju.

V kakšnem primeru mora samostojni podjetnik, ki se ukvarja s strojniškim konstruiranjem pridobiti dovoljenje inženirske zbornice za opravljanje dejavnosti in kakšne oz. katere pogoje mora izpolnjevati, da to dovoljenje dobi.

Jasno mi je, da so posebne zahteve za gradjo žerjavov, projektiranje strojnih instalacij itd. V tem primeru mora človek imeti licenco za samostojnega projektanta itd.. V primeru, ki zanima mene gre za konstruiranje manjših sklopov na napravah za različne namene.

Mene namreč zanima stvar v primeru, ko nekdo dela v imenu nekega podjetja, ki je pač registrirano za to dejavnost in napram naročniku nosi odgovornost to podjetje. Kakšne so zahteve v tem primeru.

Hvala za vse odgovore.

Lp,

XS
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 17.1.2005 12:34

Oni tici pr obrtni zbornici znajo mal zatezit; sicer pa zakon za strojegradnjo, orodjarstvo, konstruiranje izdelkov, naprav in teh reci ne predvideva posebnih dovolenj. Za zerjave, dvigala in podobno pa moras imet strokovni izpit, pol je vse drugo enostavno.
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 21.1.2005 10:12

Prijavit moraš dejavnost
Drugo projektiranje in tehnično svetovanje 74.204.
Tu ne rabiš strokovnega izpita, pa še pod obrtni zakon ne spadaš(ne rabiš dovoljenja obrtne zbornice)

G.B.
Gost

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost