STROJNISTVO.com • Poglej temo - Podjetje G-M&M, proizvodnja in marketing, d.o.o.

Podjetje G-M&M, proizvodnja in marketing, d.o.o.

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Podjetje G-M&M, proizvodnja in marketing, d.o.o.

OdgovorNapisal/-a mkostrev » 28.4.2015 8:15

Pozdravljeni
Zanima me če do pozna tole podjetje - G-M&M, proizvodnja in marketing, d.o.o.Brvace 11
1290 Grosuplje
Slovenija
Matična številka: 5803039
Identifikacijska številka za DDV: SI54645301
Vabijo me v svoje kroge k sodelovanju, pa sem malce skeptičen glede njihovega poslovanja, zato bi vsakršna informacija prišla mi zelo prav. Če mogoče zna brat kdo njihove bilance pa bi bil zelo hvaležen.
Za vsak odgovor se že v naprej zahvaljujem. Lp
mkostrev
Novinec
Novinec

Re: Podjetje G-M&M, proizvodnja in marketing, d.o.o.

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 28.4.2015 11:43

ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 28.4.2015 18:51

Sicer ne gre enačiti lastnika in njegovo podjetje ampak velika mera previdnosti ne bo odveč. Menda je možakar s širokim nasmehom sprejel dejstvo, da je uničil več sto let staro podjetje, ki je bilo ob njegovem "prevzemu" v svetovni špici na področju vrednostnih papirjev.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 28.4.2015 20:29

Eh, pri nas bi morali z zakonom odvzeti ekonomistom moč!

Poznam tisto fabriko in sem pustil 10 let svojega življenja v njej. Ko sem se v Tevževih časih vrnil za nekaj dni tja (nekaj smo delali), sem bil najmanj en teden bolan!
Leta 2010 je nekoč tovarna za primer - bila samo še bajta duhov. Izčrpavati so jo začeli takoj po osamosvojitvi 91. leta, Tevž s svojo garnituro je pa zabil še zadnji žebelj v krsto!

Kako bo en ( ... ) ekonomist, ki se mu niti sanjati ne more o tehnologiji izdelave navadnega, kaj šele oplemenitenega papirja, se šel tak posel, prosim lepo! Na operativnih sestankih se je v prvih petih minutah pokazala vsa revščina pameti, čez pol leta kasneje pa še resnično!

Naša država umira in bo izgleda zares morala umreti ravno zaradi takih povzpetnikov. Pa tako dober potencial smo imeli ... :roll:

Krivi so ekonomisti, ki jim je dovoljeno vtakniti nos tudi tam, kjer se jih nič ne tiče. In to brez slehrne odgovornosti! :roll:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 29.4.2015 5:03

V mnogih podjetjih je tehnični kader ( tehniki ,mojstri, še kakšen inženir ) držal tovarne pokonci, razvijal nove tehnologije, nakar so prišli novodobni ekonomisti, magistri,doktorji ( plagiati ......) na hitro marsikje uresničili svoje sanje.
Smo šli iskat mlaj nekaj km stran ,ter se pripelje tipček z hibridom, pa pravi eden,to je pa doktor elektronike,si mislim, brihten pobček.A glej pripeljemo mlaj domov ga pripravljamo,poleg še za kres, a ta se spet pride Q..rchit, da bi kaj pomagal ni govora,s kolegom malo ogledujeva kaj se skriva pod pokrovom motorja,po odgovorih podvomiš o znanjih takih....ja takle imamo sedaj
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 29.4.2015 6:07

Pa kje vi žvite... kdo je že z delom ali znanjem prišel do 30 miljonov.

Med letošnjimi novinci je tudi Peter Tevž, nekdanji predsednik uprave Telekoma Slovenije v času Ropove vlade. Njegovo premoženje smo ocenili na dobrih 30 milijonov evrov. Presenečenje je dvojno. Prvič, ker seje njegovo podjetje Radeče Papir v zadnjih treh letih komaj držalo nad vodo in ob prestrukturiranju leta 2006, koje imelo izgubo, državo prosilo za deset milijonov evrov nepovratne pomoči, saj naj bi bila od nje odvisna prihodnost družbe. In drugič, ker se je lani dobiček v primerjavi z letom 2008 kar podeseteril, kar ga je letos izstrelilo na visoko 18. mesto na naši lestvici. Pri tem dodajmo, daje družba še v začetku lanskega leta imela velike težave s tekočo likvidnostjo in so morali začasno preiti na 36-urni delavnik ter za nekoliko znižati plače zaposlenim. Kot je razvidno iz razmeroma skopega letnega poročila, gre velik skok dobička pripisatipredvsemmanjšim stroškom materiala in prilagajanjem zalog. Če je Tevž z lanskim poslovanjem lahko zadovoljen, pa je bilo manj zadovoljnih okoli 450 zaposlenih, ki so lanskega novembra opozorilno stavkali. Njihova zahteva je bila trajni dodatek k plači v višini 100 evrov bruto. Zdaj se podjetju očitno obetajo boljši časi, saj so pred kratkim dobili nov papirni stroj, namenu ga je predal sam premier Borut Pahor, s katerim bodo proizvodnjo zaščitenih in banknotnih papirjev potrojili. Naložba je vredna 17,8 milijona evrov.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.4.2015 6:52

Malo manj kot 30 miljonov pa res. Voith je dal ponudbo za rekonstrukcijo okoli 16 M, izbrali so neke vzhodne nemce in investicijsko vrednost 12 M. Mlini so bili ploščni, indijska izdelava itd, oprema iz vseh vetrov. (V originalu je bila pa Alsthomova, hollandski mlini). Jaz si ne predstavljam, kako se melje bombaž z rafajnerji.??

Da so se lotili rekonstrukcije, so likvidirali najnovejšo Beloytovo papirno mašino za kartone in premazane papirje in porabili del nje za rekonstrukcijo tega stroja. Praktično so ugasnili celo fabriko, samo da bi rekonstruirali peti stroj! :roll:

Nekaj takega kot se zgodi ptici, ko dobi v gnezdo kukavičje jajce! :roll: Lahko futra samo še kukavičjega mladiča, dokler sama ne crkne.

Seveda rekonstrukcija ni šla po načrtih, čeprav so jih domači delavci pravočasno opozarjali že od samega začetka o nameri - pa so morali utihniti. In tako je bilo treba na koncu zopet poklicati Voith na pomoč - zadeva je narasla na cca. 30 miljonov in iz planiranih 4. mesecev na eno leto in pol.

VMES SE PA NI nič drugega v fabriki vrtelo!!!
Kdo bi zdržal tak otročji pristop k rekonstrukciji? :evil: :roll:

Mah - jaz sem izstopil iz tiste firme 89. leta in me boli k. Ravno še pravi čas.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 29.4.2015 7:40

Demz, a mogoče veš kaj pmenijo tisti "firnki", ki so jih obesili okrog stavbe stroja 5??

Zgleda, da je ta človek imel posluh samo za delanje neumnosti... :lol:

So se menda nekoč (tam nekje okrog 2007) delavci v firmi malo preveč naglas pogovarjali o tem, da imajo prenizke plače in, da je čudno kam da gre denar od prodane robe, ker naj bi firma stala zelo slabo.
In so dobili grožnjo s sodiščem... :lol:
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 29.4.2015 8:01

O samem podjetju ne vem ničesar, mi je pa zelo zanimiv tekst Demz-a.

V našem podjetju namreč delamo večinoma delamo za Andritz, ravno segmentne filtre za papirno industrijo. Slučajno veš kakšno tehnologijo filtrov so uporabljali v Radečah? Andritz prodaja nadomestne sektorje za večino proizvajalcev, ampak se vedno lovimo glede dizajna, sploh pri filtrih s kovinsko pleteno mrežo.

lp, Boris
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 29.4.2015 8:51

mkostrev, mogoce ves, kaj naj bi delal tam?
en kolega se je zanimal zanje, a je potem zal odpadel. delal naj bi pa nekaj pri laserskem razrezu, če se ne motim. pisalo je sicer veliko v tistem oglasu (konstruiranje novih izdelkov), ampak mi firma nekako ne deluje, da bi imela močan konstrukcijski oddelek, vsaj kolikor sva gledala na spletni strani.
oni bolj sestavljajo končne proizvode.

un je sicer potem odpadel, ne vem točno zakaj.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.4.2015 9:05

@Borisk: kot že rečeno, sem izstopil iz firme 89. leta in sem pustil tam okoli 10 let življenja. (še danes mi je po malem žal za njimi (da sem jih pustil tam!), čeprav po drugi strani ...)

Torej poznam zadevo od takrat - sistema Waco in Krofta (ta je flotacijski). Waco pa filtrira z uporabo drobnih vlaken iz odpadne vode. Oboje za današnje čase prav gotovo neuporabno.

@ Bpod : Ja, vem nekako, okoli tistih cerad. Delali so jih neki grosupeljčani (nekšna Pika ...) in družinska prijateljica od gospodarja kot arhitektka. Vse skupaj pa v čast obisku g. predsednika vlade RS Pahorja ob začetku del na rekonstrukciji. (Start je bil - če se prav spomnim, 20 septembra, fešta pa 01. oktobra)

Mislimmmm ... likof se dela na koncu, kajne! :o

Ja, saj vem - en del srca mi je ostal tam (moja prva služba) in sem bil zares zgrožen, kako lahko v eno tako paradno firmo pride tak bizon za gospodarja! :evil:

Papir za denar!?? To zares ni hec! Predstavljajte si, da ga namakaš v vodi 2 uri, pa mora še vedno zdržati ... ne znam poljudno opisati - ampak še vedno biti močan.
Ali papir za pomorske karte - 4 ure ga namakaš v vodi, pa se ne sme raztegniti za več kot 2% !

Itd ... :evil:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.4.2015 9:10

@ Moi : laser je pa najverjetneje tisti iz Metallesa iz Radeč - še en pogreb iz naših krajev, kjer je bil Tevž prisoten.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 29.4.2015 18:25

ne, mislim da ga ma tut ta firma gmm
saj mu tocno niso povedali kaj bi delal

drugace se vsaj v USA dela denar iz plastike
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.4.2015 19:36

Itak. Smo že v 80 letih vedeli.
Proizvodnjo smo imeli nastavljeno za jugoslovansko hiperinflacijo, poseben povdarek je bil na tehnologiji vodnega znaka in še nekaj specialnih zaščit.
V razvoju smo že takrat poizkušali s PAc - saj ni pomembno. Sem izstopil, še pravočasno zame.

Firma je bila takrat popolnoma v trendu, za najmanj pol evrope. Tako po proizvodnji, kot razvojno. Da ti na koncu en ekonomist oz. trenutni politični sistem - po trapariji zruši sistem, je pa do konca žalostno. V maloro je šlo nekaj generacij znanja, potenciala, tehnologije... Samo delati bi še bilo treba!

Pa da ne boste mislili, da so bile tiste tehnologije skopirane ali kupljene kar iz diplomskih in magistrskih nalog! Izključno domače znanje, narejeno z entuziazmom in ničkoliko neplačanimi urami!

In to je zgodba o Sloveniji, ne samo o Radečah! :roll:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 29.4.2015 19:53

Ta firma je imela v zadnjih letih jugoslavije in prvih letih samostojnosti slo. tehnologijo nad ravnijo večine evropskih papirnic. Imali so med drugim stroj za avtomatsko kontrolo in zaznavanje napak v papirju itd... Potem pa so prišli managerji praznih žepov in velikih oči...
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost