STROJNISTVO.com • Poglej temo - Palete v odpisu podjetja-kaj z njimi

Palete v odpisu podjetja-kaj z njimi

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Palete v odpisu podjetja-kaj z njimi

OdgovorNapisal/-a sanka » 7.2.2017 20:30

Pozdrav,

mene pa zanima, kaj v podjetjih kjer služite vsak dan kruh, delate z paletami, ki so bodisi polomljene, bodisi jim manjka kakšna deska in ni nobenega ki bi to sproti popravljal?
Namreč nam se v podjetju dogaja, da se poškodovane palete kopičijo in če sem prav preštel danes, jih je že čez 300 kom!!! Gre za euro palete z žigom in za palete euro dimenzij vendar brez žiga. Potem je tukaj še en kup lesa, od polomljenih desk do lesa kjer prihaja material na kamionu v bundih. Tega je vse več in vse več zaseda prostora pa še grozno grdo je okrog firme.
Opazil sem tole: https://www.youtube.com/watch?v=MWe33oENhlE
in se mi zdi zelo dobra ideja kako pospravit vso to nesnago, saj resnično dvomim da se bo kdo ukvarjal z popravljanjem vseh zlomljenih palet.....
So še kakšne druge ideje, ali praksa drugod?

LPS
sanka
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Palete v odpisu podjetja-kaj z njimi

OdgovorNapisal/-a dakomat » 7.2.2017 21:15

Najbolj enostavno verjetno bo, da komu izmed zaposlenih dovolite da si jih odpelje za kurjavo. Lahko tudi komu drugemu. To velja samo v primeru če jih ne rabite več, kar po ogledu filmčka vsekakor drži.

LP!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 7.2.2017 21:37

Sicer ne vem kje so tvoje podjetje nahaja...
V Črnomlju podjetje Esol brezplačno odpelje odpadno leseno embalažo in tudi izda nek "papir" za ne vem katerega inšpektorja. Tako je bilo vsaj pred nekaj leti.
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a leon30 » 7.3.2017 12:42

Pozdravljeni
Glede palet je v našem podjetju urejeno tako, da lahko lesene odpadke odpeljemo zaposleni. Za odvoz se je treba zmeniti v pisarni podjetja, da te dajo na evidenčni seznam. Da lahko vsi zainteresirani zaposleni pridejo do svojega "lesa". Če se pa zgodi, da ni interesenta po lesnem odpadu, se pa naroči kontejner od podjetja, ki se ukvarja z odvozom odpadnih surovin.
V katerem delu Slovenije pa je vaše/tvoje podjetje?
Lep pozdrav :wink:
Obnova zbledelih žarometov na terenu 040-753-743
leon30
Sodelavec
Sodelavec

Kraj: Vojnik

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost