STROJNISTVO.com • Poglej temo - Plača - orodjarstvo, žična erozija

Plača - orodjarstvo, žična erozija

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Plača - orodjarstvo, žična erozija

OdgovorNapisal/-a lukkas999 » 15.6.2019 13:26

pozdravljeni,

Zanima me približno kakšno plačo bi si zaslužil kot upravljalec- programer žične erozije. da smo konkretni, zaposlen sem na manjši firmi kjer izdelujemo štančna orodja. Jaz sem na žičnih erozijah, katerih imamo 5. nastavljat se občasno hodi tudi ob vikendih če je seveda sila. sem popolnoma samostojen, iz solidworksa vzamemo ven model katerega potem v draftsightu (dwg) primerno pripraviš za programiranje v quaptu, preko katerega potem naredimo program in ga pošljemo na stroj. 98% stvari delam sam, od rezanja matric, pritisnih plošč, nožnih its.. kot tudi prečno rezanje upogibov, nožev ipd. dosti krat tudi razdiram manjša-bolj precizna orodja za katere delamo dodelave in jih potem tudi nazaj sestavim z novimi deli (samostojno). znam tudi ploskovno brusiti tako da če kaj potrebujem si zbrusim na brusilnem stroju, včasik pa tudi kaj porezkam na klasiki, če slučajno ni pripravljen material. Zanima me okvirno kakšna netomplača bi bila temunprimerna oz kako dobite kaj vi s podobnim delom..po poklicu sem inženir mehatronike, na firmi sem 2 leti, vikendi se ponavadi ne delajo, razen če je kaka sila.
Zadnjič spremenil lukkas999, dne 17.6.2019 11:31, skupaj popravljeno 1 krat.
lukkas999
Novinec
Novinec

Re: Plača - orodjarstvo, žična erozija

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 16.6.2019 20:41

lukkas999 napisal/-a:-

Očitno zaslužiš premalo...drugače nebi pisal tule....tudi nisi napisal koliko dobiš...če res 98% dela opraviš sam... greš na svoje...tiste 2% pa outsourceing....

poleg tega ne vemo od kod si...gorenjci, močvirniki in pa primorci itak kasirajo več od ostalih davkoplačevalcev slovenski državi....

Je pa med večino strojnikov žal prisotna huda faušija....in so se fantje pripravljeni za 50 ali pa 100€/mesec pojest med sabo, namesto da bi stopli skupaj...in bi vsi imeli vsak po 200€ več.... jebi ga... deli in vladaj je rekel enkrat eden...

LPL
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lukkas999 » 17.6.2019 15:31

lesy1 napisal/-a:
lukkas999 napisal/-a:-

Očitno zaslužiš premalo...drugače nebi pisal tule....tudi nisi napisal koliko dobiš...če res 98% dela opraviš sam... greš na svoje...tiste 2% pa outsourceing....

poleg tega ne vemo od kod si...gorenjci, močvirniki in pa primorci itak kasirajo več od ostalih davkoplačevalcev slovenski državi....

Je pa med večino strojnikov žal prisotna huda faušija....in so se fantje pripravljeni za 50 ali pa 100€/mesec pojest med sabo, namesto da bi stopli skupaj...in bi vsi imeli vsak po 200€ več.... jebi ga... deli in vladaj je rekel enkrat eden...

LPL

Zanima me okvirno koliko zaslužijo orodjarji ki delajo podobna dela. zato sprašujem ker ne vem če je to premalo za delo ki ga opravljam oz za znanje katero je potrebno. na svoje trenutno žal ne morem iti.. dobim okoli 950neto pri normalnih urah(175).
sem v štajerski regiji, se zavedam, da imajo v Lj dosti boljse pogoje ter plače ja..

Lp
lukkas999
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a six10 » 19.6.2019 23:00

Ja to bo kar realna slika plač za to delovno mesto na štajerskem, bi rekel od 900 do 1100 neto. Sem imel praktično isto zgodbo, -->programer, operater, brusilec, zravem pa še sestavljalec, pa kaj naredit na klasikah, pa tudi košnja okoli firme, vse za 1000 neto (4-7 nas je bilo zaposlenih)...

Zdaj ko si se naučil delati, išči večjo firmo z vsaj 20 zaposlenimi. Tam boš imel 1 delovno mesto (v primeru žične erozije boš verjetno pač programer in operater hkrati), dosti manj boš obremenjen za isto ali malo večjo plačo. Če hočeš pa večjo plačo na takšnem delovnem mestu, boš pa prvič moral biti res dober in predvsem nepogrešljiv v podjetju. Ne vem če poznam operaterja v teh koncih, ki ima več kot 1100 neto osnove...imajo pa zato programerji centrov dost višje plače, tako da lahko se pa osredotočiš na to....
six10
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a lukkas999 » 26.6.2019 12:15

six10 napisal/-a:Ja to bo kar realna slika plač za to delovno mesto na štajerskem, bi rekel od 900 do 1100 neto. Sem imel praktično isto zgodbo, -->programer, operater, brusilec, zravem pa še sestavljalec, pa kaj naredit na klasikah, pa tudi košnja okoli firme, vse za 1000 neto (4-7 nas je bilo zaposlenih)...

Zdaj ko si se naučil delati, išči večjo firmo z vsaj 20 zaposlenimi. Tam boš imel 1 delovno mesto (v primeru žične erozije boš verjetno pač programer in operater hkrati), dosti manj boš obremenjen za isto ali malo večjo plačo. Če hočeš pa večjo plačo na takšnem delovnem mestu, boš pa prvič moral biti res dober in predvsem nepogrešljiv v podjetju. Ne vem če poznam operaterja v teh koncih, ki ima več kot 1100 neto osnove...imajo pa zato programerji centrov dost višje plače, tako da lahko se pa osredotočiš na to....

Se mi je zdelo da je nekje tu tu ja. Poskušam priti tudi do centrov ja, ker me to tudi bolj zanima ampak zaenkrat to še mi možno. Hvala ti za odgovor!
lukkas999
Novinec
Novinec

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov