epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Hvala! Zanimivo. Očitno je to risano bolj približno - potek potoka se ni mogel toliko spremeniti. Lokacije posamezne hiše ni možno točno določiti glede na današnje hiše. Pa tudi hišnih številk iz tistega časa nimajo.stare zemljevide kje je stala katera hiša dobiš tukaj:

Hvala, se ne nameravam seliti.Živiš v napačnem kraju.. Pri nas je ena gospa napisala

Žerjavar napisal/-a:Hvala! Zanimivo. Očitno je to risano bolj približno - potek potoka se ni mogel toliko spremeniti. Lokacije posamezne hiše ni možno točno določiti glede na današnje hiše. Pa tudi hišnih številk iz tistega časa nimajo.stare zemljevide kje je stala katera hiša dobiš tukaj:
Dobil sem podatke iz škofijskega arhiva na osnovi podatkov zapisa na nagrobniku mojega pradedeka. Imam dokumentirano poroko prednika leta 1772, njegov sin pa je prišel za zeta v našo vas na številko 14. Ta hišna številka se pri prednikih ponavlja do 1839. Moja rojstna hiša je v prvi polovici 20.stoletja imela številko 10, sigurno pa je obstojala že 1850 (letnica na glavnem tramu stropa). Zame vprašanje: ali je to (h.št. 14) ista lokacija kot moja rojstna hiša.

Verjamem, da je bil dober namen, ampak jaz se v uvodu ne znajdem, kateri predalček sploh gledati. Kakšni pa so strokovni nazivi za stvari, ki mene zanimajo.Na tej povezavi imaš kataster, če kaj najdeš oziroma, da ugotoviš kako kaj pogledat.

Se mi uatavi že pri naslovu kataster. Verjetno bi rabil "URL za popisno enoto". Nimam pojma, kaj je to, neka šifra?je malo zafrknjeno pogledat,

Tu je nekaj težav. Za hišno številko 14 vem le da se je tja priženil (1798) moj prednik In je priimek na istem naslovu ostal vsaj do 1839. Vem tudi priimek neveste (Maria Koschar), se bojim, da ona takrat ni bila lastnica. Tudi nisem videl, iz katerega leta je spisek lastništva. Prav tako težko prebiram priimke in parcelne številke.Lažje bi pogledal če bi vedel za katero parcelo se gre, tu se vidi kdo je lastnik parcele in kakšno je imel naslov številko hišno.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost