STROJNISTVO.com • Poglej temo - Linearno vodilo

Linearno vodilo

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Linearno vodilo

OdgovorNapisal/-a partpert » 26.9.2022 18:00

Zdravo,
iščem linearna vodila z vozički, ker mora sin za potrebe šole izdelat en projekt, pa me zanima če komu hodi kaj viška po kakšni "sindikalni" ceni... V nasprotnem primeru bo treba v štacuno. Lahko je rabljeno, samo da je v funkciji...

LP
partpert
Pripravnik
Pripravnik

Re: Linearno vodilo

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 26.9.2022 18:36

partpert napisal/-a:Zdravo,
iščem linearna vodila z vozički, ker mora sin za potrebe šole izdelat en projekt, pa me zanima če komu hodi kaj viška po kakšni "sindikalni" ceni... V nasprotnem primeru bo treba v štacuno. Lahko je rabljeno, samo da je v funkciji...

LP

Kakšna? Kako velika? Kroglična? Drsna? Aplikacija? Namen? Obremenitve...
Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 26.9.2022 19:39

Povprašaj na Igus Slovenija. Oni radi dajo kakšne vzorce za reklamo. Jaz sem jih skoraj vedno dobil... Kaj točno pa rabiš, pa sam veš.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 27.9.2022 8:12

Iščeš kaj takšnega?

https://mm-eshop.si/strojni-elementi/li ... gKuZPD_BwE

Kakšen "noname" kitajc bo cenejši.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 27.9.2022 10:10

Teh vozičkov sem v zivljenju porabil od takih, da sem jih komaj videl, do takih, da sem jih komaj nesel... :o

Vsaj približne dimenzije podaj, da se zakopljemo v stare škatle... :D
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JanezC » 27.9.2022 10:12

Mmeister napisal/-a:
partpert napisal/-a:Zdravo,
iščem linearna vodila z vozički, ker mora sin za potrebe šole izdelat en projekt, pa me zanima če komu hodi kaj viška po kakšni "bet at home" ceni... V nasprotnem primeru bo treba v štacuno. Lahko je rabljeno, samo da je v funkciji...

LP

Kakšna? Kako velika? Kroglična? Drsna? Aplikacija? Namen? Obremenitve...

Kakšna točno bo res kar potreben podatke,, imam tudi sam kar nekaj takšnih zadev na lagru... :wink:
Zadnjič spremenil JanezC, dne 14.11.2022 11:55, skupaj popravljeno 2 krat.
Majster
JanezC
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a partpert » 27.9.2022 10:38

Fant je zaenkrat samo dobil idejo kaj bi delal za nalogo, jaz pa sem že skočil (prehitro)...
Na grobo povedano, bo vozil eno "orodje" po x in y osi. Recimo po vsaki osi cca 1m (se pravi 4x vodila po cca 1m in 4 vozičke).

Lp
partpert
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 27.9.2022 11:03

fant je dobil idejo: dobro naj najprej eno drsno vodilo sam malo skonstrira - bolj fensi zmodelira, recimo hladno vlečena palica, pa ena jeklena puša in notri bronasta puša, pa luknje za pritrditev nevem česa, in luknje na palici za pritedirditev na nosilno konstrukcijo, če je mulc na začetku naj gre najprej tako seveda z neko pomočjo, poznam te štose, da bo vsaj malo dobil občutek, dobro ni to ajnofoh ampak kljub temu, ja ni problem danes dobiti te firunge, včasih pred destletji v Yugi, smo jih sami delali za forrictunge, jih nisi mogel kupiti - jebiga embargo, samo ne mi reči, da je danes drugače, ne strojništvo se ni v osnovi spremenilo čisto nič že nekaj stoletij, pricipi so ENAKI - ISTI..., od lojtran voza , pa do spejsšutla
Zadnjič spremenil vili, dne 27.9.2022 11:08, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 27.9.2022 11:03

Če hočeš imeti hoda 1m, morajo biti tračnice "precej" daljše.

"precej" zavisi od dolžine vozičkov in razdalje med vozički, v kolikor jih imaš več na eni tračnici...

LP, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 27.9.2022 11:17

ko sem v naši tehniški srednji šoli eno leto malo pomagal, so imeli fantje že tudi modeliranje, za tega ne vem na katri stopnji je (srednja, faks), naj pob malo zmodelira ta svoj NASA program in naj ga malo peče glava, ne sme pa fotr vsega narediti zanj, lahko mu je samo čisto majčkeno v podporo, ampak ga mora konstruktivno z že malo zavito rešitvijo provocirati, da bo sam razmišljal in bo odkril EUREKO, ker če bo vse na talarju bo drugi dan izpuhtelo iz betice...

samo kratka zgodba: sem še s spektrumom za mojo šmrklo v nevem katerm razredu sprogramiral malo računaja v bejziku, nek random stavek, se mi ni dalo z njo ukvarjati, je zgrabila u nulo, sem jo pustil samo, no potem je doktorirala na mfiji, zdaj pa dela v eni hudi firmi, malo se hvalim samo genov nima mojih :evil: :evil: :evil: ...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 27.9.2022 14:58

partpert napisal/-a:Fant je zaenkrat samo dobil idejo kaj bi delal za nalogo, jaz pa sem že skočil (prehitro)...
Na grobo povedano, bo vozil eno "orodje" po x in y osi. Recimo po vsaki osi cca 1m (se pravi 4x vodila po cca 1m in 4 vozičke).

Lp

Zakaj pa 4 ??? saj je lahko samo dve pa pač malo večji... jbg.
Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 27.9.2022 15:03

Malo prcam...

Vidim da je veliko OPjev se pojavilo k sprašujejo brez ene skice, dimenzij... skratka sprašujejo za rešitve nedefinirani problemov.
Zadnjič spremenil Mmeister, dne 27.9.2022 18:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 27.9.2022 18:14

Če ni nekih zahtev po hudi točnosti in togosti imaš na nemškem ebayu polno tega. Napišeš pa linearführung.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 27.9.2022 19:00

majstr:
ja za kolikortoliko majčkeno strojnike je samo eno čvekanje res nočna mora, samo jebiga, to so vse NASA pa BALKONUR pa še kaki hudi projekti , pssssst, ne pričaj, neprijatel je stalno budan, tako kot jan - ov za eno klinčevo brezvezno piksno z nuto za pasfeder, ma ne moreš verjeti..., tisti kurčev model bi lahko dal gor že pri prvi objavi, no potem pa naj gre skupaj z velo z lahnimi udarci kladiva ma popizdiš..., ma oprostite, sem vedno delal v okolju, kjer smo se vedno pogovarjali, dogovarjali ob risbah, so bili tudi "špehi", brez njih je bila tema..., še glede vozočkov lahko bi dal tudi tri za os, dva na eni firngi enega na drugo, kakšne so pa obtežbe pa sam bog ve...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mmeister » 27.9.2022 19:48

Vili se strinjam. Včasih so rekli ena skica je vredna 1000 besed. Je pa postalo moderno da se furajo NDA-je pa ''Need to know basis only'' za projekte.
Mmeister
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost