STROJNISTVO.com • Poglej temo - Predelava plasma rezalnika kopirke v cnc ali je možno?

Predelava plasma rezalnika kopirke v cnc ali je možno?

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a tu480 » 1.12.2008 18:09

hm, no ja,...tako bi bilo...

zvarjena jeklena konstrukcija težka kar nekaj več kot unih 20 kilogramov, štiriredna linearna vodila 15 mm, navojna vretena 16/10, na glavnem suportu dvojno vreteno z dvemi motorji, motorji 3 Nm, mikrostep driverji, obdelovalno vreteno ala Kress ali Prokson ali po želji..vse je stvar dogovora.
Tarifa pa je od oka cca od 2500 navzgor, odvisno od cen komponent.

Če te zanima pošlji privat sporočilce.

LP
tu480
Strokovnjak
Strokovnjak

AVP-Picopath

OdgovorNapisal/-a AVP » 22.9.2009 10:07

Vaš sistem se enostavno nadgradi z Picopath CNC control.
Sistem je kompatibilen z vašim sistemom.
Informacijo dobite v naši prodaji. Glej naslov www.avp.si.
Milivoj Lisac
AVP
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 13.11.2009 22:42

Zanima me, a je kaj nastalo iz omenjene predelave?
Namreč, tudi sam imam en podoben rezilnik. Tu480, hotel sem te kontaktirati, pa ne najdem tvojega e-maila.
Pošlji mi sporočilo na 040 504 208, če se lahko pomeniva par stvari.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bonny » 2.10.2010 17:00

No po dolgem casu se jaz...

Podobno masino sem pred kar nekaj casa predelal v CNC.
Najvecje tezave so bile zaradi samega nacina delovanja izvorne masine. Namrec optika krmili motor in le ta pomika optiko in brener. Sama mehanika je bila (in je se) precej gnila. Ima precej lufta, in pogon lahko precej drsi! Ena os prenasa pomik torno druga pa prek zobate letve. Stroj kot tak nima nobene povratne informacije kje je razen relativno ki jo doloci optika in je za CNC neuporabno.

Sama predelava je bila sicer precej enostavna.
V elektro omarici leti staro krmilje ven ostanejo pa koncne stopnje. Na neki tocki je krmilni signal +- nekaj voltov in na to mest sem priklopil svoj vir. Ta tocka zagotovo obstaja saj optika daje ven samo SIN in COS signal kam gre odstopanje in se to ojaca in gre na motorje. Zagotovo obstaja na vseh opticnih sistemih sam poiskat je treba.

Dodana sta 2 inkrementalna dekoderja da merita pozicijo mize z resolucijo okoli 0.01mm (oziroma cca 10x bolj fino kot je zeljena tocnost)

Dodana elektronika pa je 89C51RC2 procesor na katerega greta dodana dajalnika in ki data PWM izhod ki ga z operacijci presiftam v -+8V kot je masina nucala prvotno. Na PC je povezano preko RS232 sama PID zanka pa se sklene v samem kontrolerju.

Pa seveda se program ki je napisan prav za to in razume samo par ukazov (G00,G01,G02,G03 za pomike in se nekaj M ukazov s katerim krmilim releje) Ce bi delal se enkrat bi uporabil EMC2.

Bolje pozno kot nikoli.
bonny
Pripravnik
Pripravnik

Prejšnja

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov