STROJNISTVO.com • Poglej temo - Hidravlična stiskalnica Litostroj HVC-2-63

Hidravlična stiskalnica Litostroj HVC-2-63

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

Re: Hidravlična stiskalnica Litostroj HVC-2-63

OdgovorNapisal/-a vili » 21.8.2024 18:56

sajko, ja imaš prav, brez sheme - logike je težko kaj svetovati - brcanje v temo, ja proporinalci so pa velika kurba, smo jih imeli na CNC - ju za pogon podajanj, natakanje olja smo morali opraviti skozi filter, bog ne daj kar iz soda..., ja je jeba, ma sem pa delal udi v TPO , ampak v komrciali, se pa nisem vtikal v podrobnosti mašin...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moris22 » 22.8.2024 12:48

SAJKO napisal/-a:To kar opisuješ, je verjetno napajalna kartica proporcionalnega ventila. To pomeni, da nimaš sam navadnega ventila gor-dol, ampak imaš najbrž proporcionalni ventil ali celo dva, kjer lahko reguliraš hitrosti hoda. Če je pa to, je pa lahko problem še v kartici, al pa potenciometru. Lahko, da je bilo to dodano kasneje, ker najbrž v Litostroju niso vgrajevali proporcionalne hidravlike. So pa proporcionalni ventili precej občutljivi na svinjarijo v olju. Tle boš pa rabil res še elktičarja, pa ne bo tak dober, k zna sam žarnice menat. Pa daj no objavi tisto hidravlično shemo, pa še ventilski sklop mal poslikaj, da ne tavamo tko v megli.

Objavim
moris22
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a moris22 » 16.9.2024 17:14

Zadeva je uspešno rešena, prišla servis ekipa iz Trzina (starejši možakar delal včasih v Litostroju) in so zadevo uspešno rešili.

Hvala vsem, ki ste pomagali z nasveti.
moris22
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 16.9.2024 17:19

in v čem je bil problem..., če lahko poveš...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost