STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ražen

Ražen

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a bozo » 9.7.2010 6:36

Naredi nek rezervoar, ne prevelik, vode ga postaviš čisto ob steno (lahko še malo oglja daš okrog) kamina, nato cevovod pripelješ do mehanizma kateri to bo vrtel odojka!

Upoštevaj, da bo potrebno vodo dolivati in da boš moral nekako odojka ločiti od pogona!

Če se boš spravil kaj takiga delat nalimaj slikco!

LP
strojništvo je kul
bozo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mitt » 9.7.2010 10:24

Odojek pečen na paro, ideja vredna podpore!!! če ti rata nalimaj slikce!
mislim da je conrad včasih imel v ponudbi model parnega stroja, samo zdajle ne najdem, ker imajo zanič iskalnik na spletni strani...
nekaj takega http://www.bolha.com/oglas383670826/namizni-parni-stroj.
mitt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mitt » 9.7.2010 10:28

mitt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 9.7.2010 11:16

Kako ste staromodni.
Naj dobi kak kak servo regulator in vsaj 5kW servomotor in to požene preko računalnika....CNC raženj....

Elektriko pa obvezno iz sončnih celic, da bo odojek čimbolj "natur" in sočen.

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 9.7.2010 11:56

Ne morem si pomagat, da nebi komentiral oglasa:
Prodam dobro delujoči parni stroj z kotlom. Stvar deluje na pravo paro!

To pa ni kar tako-deluje na pravo paro, ne na kakšno uvoženo iz Romunije...

No, več o tem parnem stroju pa je tudi v eni izmed tem na forumu: http://strojnistvo.com/viewtopic.php?t= ... ight=parni

In še video za prikaz delovanja: http://www.youtube.com/watch?gl=IT&hl=it&v=veIeXsW3LRo
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a mitt » 9.7.2010 12:14

oglas ni moj, to sem našel z guglom.
Zanimivo bi bilo vedet kako moč proizvede taka zadevca, če je sploh uporabno za vrtenje prasca :D glede na to, da ne rabiš veliko obratov bi najbrž šlo preko velikega prenosa.
mitt
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 9.7.2010 12:33

mitt napisal/-a:oglas ni moj, to sem našel z guglom.

Vem, da ni tvoj oglas. Verjetno je od forumaša @AnejTS.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a hscnc » 9.7.2010 14:53

morda pa bi namontiral poleg ražnja enega bosanca ki bi stvar speljal po programu-receptu?
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a stanislav » 9.7.2010 15:05

zdravo
Pri parnem stroju bo največji problem enakomerna moč .Ima kdo načrt ali sliko za minijaturni centrifugalni regulator.
Stane
stanislav
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a -M- » 9.7.2010 19:19

Se opravičujem g. @stanislav, ampak glede na potek debate, bo bolj malo uporabnih nasvetov...

Ampak glede regulacije bi bila najbolj primeren primer žganjekuha. Tisti, ki se je ukvarjal s tem ti lahko da še največ uporabnih nasvetov, kako se drži konstantna temperatura. Sam sem že v rosnih letih "naredil" ogromno dobrega žganja s tem, da sem vzdrževal konstantno tanek curek žganja iz kotla.
Šele v "modernejših" časih se je žačel uporabljati plinski gorilnik, ki je "držal" konstatno temperaturo segrevanega medija.

In moje vprašanje:
Kakšen regulator imate v mislih?
-elektronski
ali
-mehanski

Vem,da imamo na naši firmi dovolj znanja in izkušenj, da Vam izdelamo regulacijo po vaši želji, tako temperaturno kot tudi mehansko. Ni težava vrteti in pozicionirati odojka glede na to, kjer je dovolj pečen in kjer premalo.Vprašanje je ekonomska stran investicije...

Ampak, glede na skope podatke lahko ves forum samo ugiba, kaj bi Vi radi naredili, posledica tega tudi so neprimerni komentarji(tudi iz moje strani). Pa brez zamere.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a mitt » 10.7.2010 6:44

centrifugalni regulator najbrž za vrtenje prasca ne bo potreben, če pa bo pa imam enega primernega doma. ga prispevam za znanost, če bo prišlo do projekta! Uporaben je VSAJ toliko, da se vidi princip izdelave, ki pa je zelo enostaven.
mitt
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov