STROJNISTVO.com • Poglej temo - Pnevmatska shema

Pnevmatska shema

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Fluidna tehnika » 12.11.2010 9:52

Vpenjanje: Potrditev operacije bi v pravilu naj bil dosežen tlak, lahko tudi pozicija.
Hodi enosmernih cilindrov so zaradi vzmeti praviloma krajši, torej tudi dolžina hoda lahko vpliva na izbiro enosmernega/dvosmernega cilindra.

Vrtanje: Za kontrolo tlaka se lahko uporabi isti senzor kot za vpenjanje, verjetno bo potrebno dušenje odtekajočega zraka

Krmilje: Predlagam kakšen žepni krmilnik (Logo)
Morebitne logične, časovne, analogne funkcije ne stanejo ekstra...

LP
Fluidna tehnika
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kardan » 23.11.2010 12:31

Imam eno vprašanje, pa bom vprašal kar tukaj.

Tudi sam imam namen narediti podobno napravo in sicer isto A+B+B-A-. Cilinder A bi služil vpenjanju, B pa vrtanju (v les). Oba bi bila dvosmerna. Krmilno shemo imam že izdelano, zanima pa me (okvirna) cena vseh komponent (2 cilindra, vse ventile, pripravma grupa ter še senzorji).

Kje to sploh prodajajo in ali se mi splača uporabiti dvosmerne cilindre?

Lp
LP
kardan
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Fluidna tehnika » 25.11.2010 12:30

kardan napisal/-a:Imam eno vprašanje, pa bom vprašal kar tukaj.

Tudi sam imam namen narediti podobno napravo in sicer isto A+B+B-A-. Cilinder A bi služil vpenjanju, B pa vrtanju (v les). Oba bi bila dvosmerna. Krmilno shemo imam že izdelano, zanima pa me (okvirna) cena vseh komponent (2 cilindra, vse ventile, pripravma grupa ter še senzorji).

Lp

Ceno za najboljši price/performance se da dobit pri SMC Trebnje. Imajo ventile, cilindre, pripravne grupe, senzorje.
Odločitev za dvosmerne cilindre običajno nastane zaradi dolžine. Dolžina cilindra + magacin za vzmet, dolga vzmet... ni ok
Torej verjetno dvosmerni cilinder
LP
Fluidna tehnika
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a kardan » 25.11.2010 16:17

Fluidna tehnika napisal/-a:
kardan napisal/-a:Imam eno vprašanje, pa bom vprašal kar tukaj.

Lp

Ceno za najboljši price/performance se da dobit pri SMC Trebnje. Imajo ventile, cilindre, pripravne grupe, senzorje.
Odločitev za dvosmerne cilindre običajno nastane zaradi dolžine. Dolžina cilindra + magacin za vzmet, dolga vzmet... ni ok
Torej verjetno dvosmerni cilinder
LP

Hvala.

Zanima me kako se lahko rešim križanje signalov?
Jaz sem to rešil kar z klecnim senzorjem. Obstaja še kakšna druga možnost?

lp
LP
kardan
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov